Cirkel ( 50 / 365 )






Cirkel
Eller egentligen många cirklar men jag tyckte ändå det går under samma tema. Fotot är taget genom en hålslev. Det blev en lite kul effekt, tyckte jag.

Ny ( 197 / 365 )




Nr 15 - Ett nytillskott i garderoben
En ny liten accessoar jag köpte i går. En grön- och silverrandig sjal tyckte jag skulle passa bra nu till våren. Det var så fin grön färg i den så jag kunde inte motstå. Finns att köpas på H&M.

Det blev tre nya toppar, en blus och två diadem också. Pluss ett stort hål i kassan.

Noter ( 201 / 365 )






Keep the faith
Några noter ur min trubadurbok. Ska jag kunna spela den här låten får jag nog öva rejält. Men jag har tron på att en dag klara spela den på gitarren.

Öva öva öva






Japp, det är vad jag har gjort ikväll. Ska minsann visa grabbarna att jag också kan. I morgon ska vi ha musikafton på jobbet. Så nu har jag övat basgångarna till en AC/DC låt. I morgon blir det rocka av.

Annars har min dag varit fylld med design och inredning. Har fixat gardiner till lunchrummet. Duschdraperistång och draperi till killarnas omklädningsrum. Snygga behållare till tvättmedel och sköljmedel, samt lite annant smått och gott.

Nu ska jag lata mej i kväll för i morgon blir det fest hela dagen nästan.


... måste bli lite bättre på att få ut bilder till fotoutmaningen så i morgon blir det nog att ta lite foton också.

Piren - En söndagseftermiddag








Några foton från piren jag tog på min lilla söndagspromenad. Härligt väder men det var ganska mörkt på himlen på Huskvarnahållet.

Det var vackert med all is nere vid vättern. Tyvärr gick jag inte så långt längs Vätterstranden som jag skulle velat. Hade tiden emot mig just den dagen.

Allmänna kommunikationsmedel (243 / 365 )





Krösatåget mellan Jönköping och Halmstad. Här precis innan Kettilstorps Golfbana. Har faktiskt aldrig åkt med Krösatåget. Får väl prova på det nån gång.

Jag är så glad




För idag såg jag att jag höjt mitt betyg till en 4:a på fotokursen. Jag gjorde ju om tentan för ett par veckor sedan och det gick bättre denna gång. Så nu är jag jättenöjd och glad.

Jippi!!

Atlantis Spa

Trött...

Skulle velat ligga kvar i sängen i morse. Men ack, inte fick man det.

I förra veckan var jag på ansiktsbehandling hos Atlantis Spa. Ohh, va skönt det var! Men 50 minuter går alldeles för fort. Det skulle kännas skönt nu.

Jag fick iaf rådet att skrubba hyn två gånger i veckan och använda en återfuktande ansiktsmask en gång i veckan. Jag har blandhy med yttorra partier på kinder och runt ögonen. Viktigt att återfukta hyn runt ögonen annars börjar rynkorna komma. Det är det torra som gör att dom dyker upp. Som sparkar efter en hoppande kråka. Och sådana spår vill man ju inte ha.

Annars såg det väl ganska bra ut. Så nu är det väl bara att försöka sköta sej ännu lite bättre i framtiden.

Skulle vilja gå på massage också. Hoppas dom kommer ordna det på jobbet. Det skulle va härligt!

Nix, nu måste jag jobba på. I dag ska jag revidera kemikalieförteckningen. Hoppas grabbarna har skött sej och inte köpt något de inte får... då blir det inte lätt för dom... he he!

Rådhus eller Domstol ( 137 / 365 )




Jönköpings Rådhus
På min söndagspromenad tog jag detta foto av det "nya" Rådhuset i Jönköping. Från 1850-talet tror jag.

En katt bland hermelinerna





Eller är det kanske tvärt om...

Den lilla vita ranunkeln fick jag tillsammans med tulpanerna. Visst är den söt!

Denna dag har jag inte gjort så värst mycket ännu. Skulle ätit hotellfrukost och gått ut och fotat lite. Men vädret är tråkigt och vi sov så dåligt i natt att vi inte orkade gå upp så tidigt. Det Får bli en annan lördag.

I kväll ska jag till en kompis på tjejfest. Det ska blir kul. Humlan är ute med bandet så det är en riktig grabbkväll. Då gäller det att passa på att ha lite kul själv. Så det kommer bli roligt.

Men nu håller jag på att laga lite stekt lax med romsås och räkor med potatis till. Mums!







Lila ( 245 / 365)





Fick dessa fina lila tulpaner av Jenny på jobbet. Hon tyckte jag skulle ta hem och fota dom. Det är en underbar färg på dom och jag var inte sen att säga nej. Tack så jättemycket! Dom är helt underbart vackra.

Sagt och gjort. Nu är dom fotade och passade bra till temat Lila. Så njut! För det gör jag.


Här är några fler att njuta av.


  
    
~ Klicka för större bild ~

På den gamla goda tiden ( 320 / 365 )





Parfymflaska från förr
Hittade den här gamla parfymflaskan som jag tror har tillhört min morfars syster hemma hos mamma. Kanske till och med att den tillhört min gammelmormor.  Visst är den vacker! Tänk när man hällde parfymen i sin egen lilla flaska. Och kanske passade pafymflaskan in i inredning där man hade den.

Det var verkligen på den gamla goda tiden. Även om dagens parfymflaskor kanske är mer praktiska så finns det en del fina flaskor nu också.

Himlakropp ( 43 / 365 )





Nr 9 - Månen leker kurragömma
Tog det här fotot lite på snabben för nån vecka sedan. Det var så gott som fullmåne ute och klart väder. Ja, ända tills jag fick fram kameran, då kom alla molnen. Min vanliga otur.

Färgat glas ( 59 / 365 )





Färgat glas
En vas från Kosta Boda som jag fått av min mamma för många år sedan. Den går i jättefina färger, från blått till rött och gult.

Hellspray på Jnytt

Hellspray på Jnytt.se
De där grabbarna i Hellspray är ena riktiga linslusar. Nu är dom med i Jnytt - Jönköpings nättidning -  igen.

Läs hela artikeln om Hellspray på Jnytt.se.
Klicka här för att komma dit.



PS. Det är klart att grabbarna ska spela på Sweden Rock.

 

Fjädrar ( 96 / 365 )





Vita fjädrar mot blått
En av de fjädrar jag använt till en indiankostym jag gjort för en maskerad. Inte lånta, inte levande plockade utan bara upphittade på marken.

Fyra små vinterbilder


      
~ klicka för att se större ~ 


Här är fyra små foton från gårdagens promenad.

En summering





En summering av helgen måste bli; härlig, underbar, njutbar, god, rolig, kärleksfull och skön.  

Jag har klippt mej, köpt strängar och fina papper, bakat, lagat, ätit och njutit av god mat tillsammans med Humlan och Wille, fått present, myst, kollat på Melodifestivalen, gått långpromenad, fotograferat, slappat och njutit i fulla drag.    


PS. Ni har väl inte glömt att lyssna på Hellsprays nya låt. Gå in på deras hemsida och njut av det lilla provstycket

Ett par... ( 4 / 365 )




Herr och fru havskräfta
Ett stiligt par, kanske något läskiga. Men ack så goda. Tyvärr blev dom min middag idag.

F'låt!

Snö eller is ( 291 / 365 )





Nr 5
En vattensprutande isdrake
Var även i Vattenledningsparken en sväng idag. Det brukar bli så fina isskulpturer där på vintern, särskilt när det varit kallt ett tag. Får väl hoppas det kalla vädret håller i sej så dom växer till sej lite mer.

Upprepande mönster ( 258 / 365 )





Nr4 - Upprepande mönster

Hittade dessa avhuggna  stolpar som stod på led i snön och såg stolta ut på min låååånga söndagspromenad.

Var ute länge i detta härliga vinter väder med kylan nypandes i kinden. Naturligtvis med kameran i högsta hugg.

Myntapparat ( 58 / 365 )




Nr 3
Dennna söta myntapparat har min kära lilla farmor målat till mej. Tyvärr gick hon bort för ett år sedan men den lilla spargrisen är ett kärt minne. Jag har haft den sen jag var liten. 

Även ett litet hjärta finns på dagen till ära. Jag tänker mycket på dej kära lilla farmor.

Då är man igång!

Japp, då var man igång med fotoutmaningen. Får nog gå igenom alla foton jag tagit i år och se om jag har något jag kan använda. Ligger ju som sagt några dagar efter. Men det är bara att knäppa på annars.

Det ska ju bli fint väder i helgen så då är det väl bäst att ge sig ut i vår vackra natur.

Men först ska jag till frissan och klippa mej. Får se om jag vågar nått nytt eller om det bara blir lite toppklippning. Det behövs iaf klippas igenom rejält.

I kväll ska jag nog bara ta det lugnt och softa.

Strandkant ( 353 / 365 )




Nr 2
Vid strandens kant en grå och blåsig januaridag. Vågorna svepte över sanden på denna lilla öde strand i Sandhamn.

Ett hundra ( 1 / 365 )




Nr 1 - Ett hundra för en hundring.


Mitt första bidrag till fotoutmaningen 365 foton 2009. Nu gäller det att ligga i

365 Foton 2009

     Tänkte försöka hänga på en fotoutmaning - 365 Photo Challenge 2009. Enkla regler; 365 foton ska publiceras. Man följer de olika teman.

För mer info och regler klicka här.
 

Får väl ligga i lite nu när man kommit lite på efterkälken. Har ju missat en massa dagar redan. Men det är bara att ligga i. Ska bli roligt iaf.

Hoppas bara jag fattar reglerna och att allt blir rätt länkat. Men jag ska väl lägga ut min första bild först, tänkte jag. Bara så svårt att välja vilket tema jag ska ta.

En liten vän





Ja, nu skulle jag ha behövt en liten vän. En liten vän som viskade små rätta lösningar i mitt öra på plussningstentan jag precis har varit och gjort.

Jag tror att det gick lite bättre än förra gången men vi får se. Jag kanske har missuppfattat frågorna alldeles åt väggarna. Men nu har jag gjort den. Och blir det bättre än förra gången så är det bara bra. Om inte så är jag iaf godkänd på kursen och bara det är jag glad för.

Nu är det bara att omsätta allt jag lärt mej i praktiken...

Melodifestivalen


 
Schlager & fest

Om en stund åker jag till en kompis för att ha det lite kul och titta på Melodifestivalen. Då blir det musik och inte så snälla kommentarer om allt och alla. Kul!

Egentligen är jag väl inte en jättefantast av Melodifestivalen men i måttliga mängder kan det vara kul. Som sagt är det alldeles för många deltävlingar. Det var bättre när det bara var en.

Så nu måste jag sätta lite fart här.

I morgon blir det tvättning och pluggning. Mindre kul.


Ha en kul kväll!











Ord





Ord
Det är ju så populärt med väggord nu för tiden. Tog och gjorde en egen variant av det och gjorde ordtavlor i stället. Jag har berättat om dem innan. Små tavlor med ord i stället för bilder. Riktigt fint faktiskt.

Dom är nu mera uppsatta i sovrummet ovanför sängen. Och består av följande ord;


♥  DRÖM om morgondagen  MINNS gårdagen  LEV idag

♥ Kärlek || 1 förälskelse; passion; erotik; tillgivenhet, vänskap; hängivenhet, starkt intresse || -en  2 Person man är kär i: han var min första k. || -en; -ar

♥  Kärleken ser inte med ögonen utan med själen


Några fina och tänkvärda om i små tavlor som är ganska lätt gjorda och inte kostar så mycket.

Eller vad tycker ni?

God morgon!





God morgon på er alla!
Eller det kanske börjar närma sej förmiddag nu. Har iaf ätit frukost, skjutsat iväg Humlan med bas och allt och börjat förbereda lite inför pluggningen i helgen.

Tänkte göra en plussning för att få bättre betyg på fotokursen. Hade faktiskt ingen aning om att man kunde göra det. Det var nog rena rama turen att jag läste att man kunde det. Alltså göra om tentan, får man bättre betyg denna gång är det det som räknas men om man skriver sämre så är det det gamla som räknas. Då har man ju inget att förlora på av att skriva om. Så det ska jag göra nästa vecka.

Annars är det melodifestivalen i kväll som är på programmet. Fast jag gillar inte att de har så många deltävlingar. Det tar faktiskt det spännande och roliga ur melodifestivalen. Nu hinner man tröttna och orkar inte titta. Det var bättre förr.

Tänkte lite rensning av garderoberna också... måste göra det. Jag vill få plats med lite nya vårkläder och som det är nu är det knökafullt med en massa gamla trasor jag inte använder längre.

Så nu tänker jag börja med det.

Hej hopp!

Garagerock!





På lördag ska Humlan till Stockholm, eller rättare sagt Märsta, och spela på Garage. Denna gång är det inte Hellspray som spelar utan coverbandet. ROCK ON grabbs! Spela skiten ur Stockholmarna.

Garage är en rockklubb med livemusik som en kompis, Josef, har. Han har även nattklubben Kung Carl. Det blir nog kul för grabbarna. 

Kolla in Garages hemsida på garagerock.se så kan ni läsa mer. Finns även på myspace men den adressen får ni läsa er fram till på hemsidan.

Så då är man solokvist!! He he...

Nu vill jag ha vår






Tittar ut genom fönstret och det snöar. Buhu! Fast det är ju roligt för alla sportlovslediga barn förstås.

Men jag längtar efter våren... solen... värmen...

Lite småändringar

Det har inte blivit så mycket skrivet de sista dagarna. Mest för att jag har gjort små ändringar i designen.

T ex en ny bakgrund till kommentarsfältet, en footer, en ny bild för rss:en. Detta är bara några saker.

Så vad tycks?

Mer tulpaner





Ett vårtecken
Tulpaner måste vara ett av årets första vårtecken. De är vackra och kommer i så många färger. Inte så dyra heller.

Rosa






En liten tulpan
Köpte några tulpaner när jag inhandlade köksblommorna. Dom är rosa i två olika nyanser. Så söta och fina.

Kom hem från jobbet för en stund sen. Skönt!

Jag blir bara så irriterad på håret just nu. Så fort det är kallt ute blir det alldeles flygit och elektriskt. Det klistrar sej i ansiktet och sprakar så fort man tar i det. Jag blir galen på det.

Vad ska jag göra? 

Köksblommor





Köpte nya blommor till köksfönstret eftersom dom var lite väl vissna.

Dom var ganska söta och alldeles ljusgröna. Fixat en del andra blommor samtidigt. Det är skönt när det blir gjort. Man tittar på dom varje dag och tänker att det måste jag göra och sen blir det aldrig av. Men nu är det gjort.

Tipspromenad





Idag har jag gått tipspromenad för första gången sen jag var barn. Det var riktigt kul även om jag inte kunde så många frågor. 

När vi var små gick vi alltid tipspromenad på söndagarna. Om det var riktigt mycket snö och kallt på vintern så åkte vi skidor eller skridskor. Men varje vår och höst var det tipspromenad som gällde och på somrarna åkte vi förstås och badade. Vi gjorde iaf alltid något tillsammans på söndagarna. Nästan alltid något fysiskt. Jag, mamma och syrran. Och gick vi inte ensamma så brukade vi gå med en annan familj på tre tjejer. Så kul! Det är verkligen ett ljust minne från barndomen. Ett bland många.

Det blev dagens promenad i det vackra vädret i alla fall.

Måste bli fler gånger.

Söndagsmorgon och solen skiner


Jippi! Vad skönt. Då blir det nog en långpromenad idag. Kanske med kameran. I alla fall måste jag till Blomsterlandet och köpa lite nya blommor till köket och sovrummet för dom är alldeles vissna och konstiga.

Nu på morgonen har jag städat lite i en garderob med täcken och kuddar. Nu är det bara kläderna och ett annat jättetråkigt skåp att städa. Usch! Men det måste göras.

Blev iaf av med en massa skräp och gamla saker igår. För igår åkte min gamla IKEA-service ut. Den har jag haft sen jag flyttade hemifrån. Alltså i 100 år. Nej kanske inte i 100 men iaf i 20 år. Har till och med försökt sälja den på loppis utan framgång. Men nu åkte den ut. Med ett bang smällde den i container för porslin på sortergården. Och med ett leende såg jag några talrikar gå sönder :o)). Äntligen! Ibland undrade jag om de var okrossbara eftersom de aldrig gick sönder. 






Den här lilla söta blusen köpte jag på väg hem från torget i går. Smet in på Olgas som hade 70% på allt utom vårnyheterna. 119 kr bara. Vilket fynd! Den kommer bli sval och skönt till sommaren. Dessutom hittade jag gardiner till jobbet. Även dom på rea så dom får duga. Några blommor fanns knappt så jag ska titta om dom har lite tulpaner på Blomsterlandet också.





Eftermiddagen och kvällen ägnade vi åt att spela Guitar Hero on tour. Jag, Humlan och Wille. Skitkul! :o)  Jag gjorde min egen rocker och sen öste vi järnet.

Det var verkligen jättekul att spela. Lite svårt i början men sen kom man in i det lite mer. Även om jag bara spelar på easy ännu så var det kul. Wille han var fenomenal, han spelade skitbra på både medium och hard.
Jag vill också bli så bra...

Näpp, nu måste jag sätta lite fart här.

So long!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16