Publicera på webben




3:e lektionen
Så var tredje lektionen klar. Den handlade om att publicera på webben. Det mesta kunde jag redan men några tips och aha-upplevelser fick jag ändå. Nu ska bara uppgift 1 lämnas in också. Måste bara kolla och se vilket foto jag ska redigera och sen publicera.


Kvällsmat
Nu är det nog dax att fixa till lite kvällsmat, plus en matlåda tills i morgon. Känner mej lite hungrig faktiskt. Det får nog bli stekt lax och rostade grönsaker.

Humlan är och repar för dom har en spelning på Garage i Märsta i helgen. Så en helg alldeles solokvist att se fram emot. Men det kommer inte bli svårt att fylla den för jag har massor att göra och redan en del inplanerat. Men mer om det sen.

Nu är det matgrytorna som gäller...

Skit!

Jag skrev en massa och när jag skulle spara som utkast så försvann allt. Nu är det bara att börja om. Buhu!

Audition för Tele 2 (175/365)

~ vinnaren ~



Det har varit audition för Tele 2 i fårhagen. Franks stuntman har sökts med ljus och lykta över hela Sverige och äntligen har han hittats.



Här följer en resumé om hur dagen varit.


Det var många som sökte...




De sista finalisterna var...






Det var strid om sista platsen...




... men det kunde bara vara en vinnare.


Tema: Look Alikes
Foto: 106

Lite segt

Det är lite segt med uppdateringar här men jag hade sån huvudvärk igår så det var inte tal om att ens titta på datorn. Skulle även tagit en lektion i bildhantering men tji det.

Men nu är det fin fint igen.

Lördag




Vad har hänt hitintills? Jag har städat och städat och städat. Hängt upp tavlor, diskat, tvättat sand och nu ska jag nog ta och laga mej lite mat.

I kväll ska jag ut med jobbet. Det ska bli kul. För ska vi till O'Learys för att kolla på HV-matchen och ta några öl. Sen ska vi käka och efter det går vi nog ut på nått annat ställe. Det ska iaf bli kul. Kanske jag kommer ha min nya plommonlila kjol, vi får se. Men livat värre kommer det att bli.

Kul!!!

Johan - You Rock!

Du är bäst Johan
I kväll spelar min polare Johan trummor i bandet M.ill.ion. Eftersom deras ordinarie trummis har fått förhinder så har Johan fått rycka in. Och det är väl inte konstigt eftersom Johan är världens bästa trummis.

M.ill.ion spelar förband till Magnum i Malmö, Göteborg och Stockholm. Och i kväll spelar dom i Göteborg på Brew House. Jag tror det gick lysande i Malmö igår även om jag inte hört något. Humlan ska iaf till Göteborg och lyssna idag. Jag hade gärna följt med men just idag skulle jag ut med jobbet. Hade dom spelat i Göteborg i går hade jag åkt. Dels hade ju förstås åkt för att se Johan men jag har lyssnat väldigt mycket på Magnum på det glada 80-talet så det hade varit kul att se dom live.

Lycka till, Johan!

Lübeck

 




Hör kommer äntligen några bilder från Lübeck. En mycket trevlig stad. Här hade vi kul. Till vänster på den sista bilden var vi och käkade på en jättemysig restaurang. Det värsta var bara att så fort vi kom in började jag må jätteilla. Men det kanske inte var så konstigt för hela huset lutade och golvet gungade. Men efter en öl och en jättegod wienersnitzwsl både i alla prima.

Öppna din dörr (79/365)




En dörr till ett hus i Lübeck. Tyckte dörren var fint utsmyckad.


Tema: Dörrar
Foto: 105

Fönster mot världen (361/365)




Ett väldigt fint och utsmyckat fönster mot Lübecks gågata.


Tema: Fönster
Foto: 104

Höstfärger på väg




Jo nu är höstfärgerna på väg, så även på bloggen. Snart blir det lite ändring i layouten men inte så mycket. Njut av dessa små blommor så länge.

Nytt




Humlans "nya" bil. En BMW 518i Touring. Går som en klocka och lika fin som snus. Teckningen gör den väl inte rättvisa men men...

Lite trött




I dag har det inte blivit så mycket gjort mer än att jag varit och handlat och lagat mat. Diskat. Jag har även hjälpt Humlan med lite utskrifter och sånt.

Nu ska jag slappa och kolla lite på tv sen blir det bums i säng.

Visuell Kommunikation

Nu har jag gått igenom den första lektionen i kursen Fotografi – Visuell kommunikation och den verkar väldigt bra och lärorik. Ska bli spännande att se fortsättningen. Jag ska försöka öva mer i vardagssituationer för att sen snabbare kunna göra inställningar och veta vad som passar vid vilka tillfällen.

I går var vi också och kollade på en ”ny" bil. En liten utflykt utanför stadsgränsen. Blir nog ännu en sådan resa i kväll.

3:a

Jag kom trea i fototävlingen. Inte illa. Jag är jätteglad för det. Jag blev nog mest glad av att bara få komma till final men trea det är ju jättekul. Nu kanske man vågar skicka in sina bilder till någon mer tävling.

Ett jättestort TACK till alla som röstade på mitt foto. Tack så jättemycket! 


Stort grattis till Pia som vann tävlingen. Hennes foto var kanon.  Så mycket sommar och känsla i bilden.

Kräftskiva




Party!
I kväll ska vi på kräftskiva. Pajen som jag ska ha med mej är klar. Det blev en västerbottenostpaj med skinka. Jag hoppas att den ska smaka. Nu ska jag göra nått att äta. Vila en liten stund och sen fixa till mej.

Det ska bli så gott och jag har längtat så. Jag älskar kräftor. Verkligen älskar kräftor. MUMS!

Sen bär det av till C&C. Vi blir många så det ska bli skitkul.

Fredagsmys




Nu blir det fredagsmys med tortellini, gorgonzolasås med fläskfilé, en tomatsallad och ett gott rött vin till. Humlan står för matlagningen. Jag för salladen, dukningen och upphällningen av vinet.

Nu ska här mysas...

Jippi! Jag är i final

Yes!  :o)

Va glad jag är! Jag är i final i fototävlingen. Så kul! Gå gärna in och rösta på mitt bidrag.

Klicka här för att rösta.



Lättaste Gurkan


Nu ligger alla mina sköna, gröna gurkor på burk. Inlagda och klara. Mums va gott! Och busenkelt att göra. Världens lättaste recept. Här är receptet för den som vill ha;


     2-3 kg smågurkor
     2 grader ättikssyra (inte ättikssprit)
     4 kkp socker
     ½ kkp fint salt
     Rikligt med dillkronor
     1 påse hel gul senap


Skiva gurkorna och varva med dillkronor och senapsfrön i ett rymligt kärl. Blanda socker, salt och ättikssyra och häll över gurkorna. Lägg över en tallrik med tyngd.

Gurkorna kan avsmakas redan nästa dag men vänta ett par dagar med att lägga dom på bukar.

OBS! Inget vatten behövs. Ättiksröran drar saften ur gurkorna och en riklig mängd lag bildas.


Så! Klart! Buslätt!

Tävling - Sommarminne




Nu är jag med i en fototävling. Bilden ska visa ett sommarminne. Mitt bidrag är Humlans och mitt sommarminne från Fårö på Gotland nu i sommar. Här satt vi och såg solen gå ner i havet med en massa fantastiska raukar runt om kring oss. Hoppas… :o)


Tävlingen är ett samarbete mellan Kulle foto blogg och tvspelweb.se.
Denna gång kan man vinna ett skylightfilter. Ett filter som skulle vara mer en välkommet i min fotobag.

Gå in på deras sidor och kika mer - Kulle foto blogg och tvspelweb.se

Gratis konst (242/365)




Det fanns många små stenhögar som folk byggt upp. Just den på bilden har jag själv gjort. Men stenen är både gratis och tillgängliga för alla att göra små konstverk av.


Tema: Gratis konst
Foto: 103

Nedanför mej... (341/365)



... breder hustaken ut sej, där jag står uppe på en höjd i Visby. Till höger ligger domkyrkan (som inte ville vara med på bild) och till vänster ett väldigt gammalt hus. Om du lyfter ögonen lite så ser du havet vid horisonten.


Tema: Nedanför
Foto: 102

Att åka kungligt (256/365)




Ja, det gör man i denna fina vagn. Finns att ses i Livrustkammaren i Stockholm

- Tänk om man vore en liten prinsessa...


Tema: Kunglig
Foto: 101

Fiskelycka i Fiskeläget (302/365)


I naturreservatet Digerhuvud ligger Helgumannens fiskeläge. Detta var tidigare en stor och viktig fiskeplats på Fårö.

Idag är fiskeläget mindre och används fortfarande men mest som för husbehovsfiske av lokalbefolkningen Fiskeläget var i äldre tider bas för torskfisket på Fårö. På stranden kan du se resterna efter de berömda "Torskabatarna", små "torskbåtar" speciellt avsedda för torskfiske


Tema: Fortfarande
Foto: 100

Raukar

Några fler bilder på raukor. Dom är verkligen fascinerande, otroliga och helhäftiga.




Lektion 2

Då har man blivit ännu lite klokare. Idag har jag gått igenom alla handverktygen, hur man retuchar, hur man använder lager och lite annat smått och gått. Övningarna gör jag en annan dag.

Saker med vingar (325/365)





Vindmölla
Vindmölla som det så vackert heter på skånska. Eller väderkvarn om man så vill. Fångad på bild på Gotland.


Tema: Saker med vingar
Foto: 99

På gotländska landsbygden (264/365)



En typisk gotländsk by från förr.


Tema: Lantlig
Foto: 98

Nya ramar...

Detta blev en busy helg. Har knappt varit hemma. Så tyvärr har det inte blivit mycket skrivet här. Det har bland annat blivit lite nya inköp på IKEA. Bland annat någr nya ramar, burk, kudde och annat smått och gott. Har även ätit tårta och jättegod mat hos Humlan.

Veckan som kommer är lika busy. Måste fundera ut en ny dag för studier i veckan. Planera inför kräftskivan på lördag. Lite shopping behövs. Både vad gäller kläder, smink och mat.

Men nu ska jag ta det lite lugnt resten av kvällen.


Tvättdag idag

Och det är inte kul. Särskilt inte på en fredag. Jag har massor och då menar jag massor av tvätt. Fattar inte hur det kunnat bli så mycket men det är det. Men finns det inga tider att skriva upp sej på så kan det bli så här. Särskilt efter två resor och någon veckas mellanrum emellan. Puh!!

Måste även åka hem till mamsen och vattna blommorna annars tar jag väl död på dom också.

Men nu ska jag ner och hänga tvätt.



Live




Live at Eksjö Stadsfest.

Några bilder på grabbarna i Hellspray från spelningen i Eksjö.

Sven Zetterberg

 




Bara för dej Cilla...

Uppkäftig hårdrock



Äntligen en liten bild på Hellspray från deras spelning på Eksjö Stadsfest. Det är ganska mycket ös i bilden.

Lektion 1

Nu har jag gjort min första lektion i digital bildhantering. Mycket av det som gicks i genom kunde jag redan men en del saker var nya. Nu gick vi igenom alla menyer, toolbars och fönster. Lite om alla verktygen och hur dom fungerar. Markering och färg mm. Blir nog svårare längre fram i kursen.

Kul var det och nu ska jag försöka öva på de uppgifter som gicks igenom. Ser fram emot nästa lektion och att börja den andra kursen. :o)

Är lite trött i ögonen nu för jag glömde glasögonen på jobbet.

E.M.D

  
  
  

   
                                                                 
 
Lite fler foton på E.M.D från deras framträdande på Eksjö Stadsfest. Klicka för större bild.

Studera!

Hemma igen!



Hemma
Så var man då hemma igen efter en underbart härlig och trevlig helg i Lübeck med våra goda vänner Cilla & Christian. Vi bodde både fint och bra precis vid ingången till Hansastaden. Bra en liten kort promenad och så var vi i centrum. Frukosten var super och lite shopping blev det. Kanske mest av den flytande formen.
Bilder kommer. Jag har bara inte hunnit med det. Var ganska trött i går efter en dags jobb.


Malmö
Idag har jag dessutom kört till Malmö och hem för ett kem-möte. Väldigt bra och givande möte men nu är jag ganska mör och tänker bara slappa resten av kvällen. Har varit uppe sen kl 5 i morse och tänker slänga mej i soffan när jag loggat ut mej från datorn.

Nu har jag även provat att köra med en gps och jag ska väl ge mej då, jag som alltid tyckt att det är en onödig grej, men den var faktiskt ganska bra. Jag hittade med en gång och det var väldigt smidigt att följa den. Så jag får väl ge mej då i denna sak även om det bär emot lite.

Jag har egentligen massor att göra men det får vänta.

Nu drar vi




Nu bär det av till Lübeck med våra goda vänner C&C över helgen. Sååå kul det ska bli! Sova på hotell, shoppa - hoppas jag hittar ett par nya stövlar till vintern, äta och dricka gott. En riktig liten minisemester.

Ses efter helgen. So long...

Siluett (282/365)




Siluetter efter raukarna i Langerhammer där rauken "hunden" eller "kaffepannan" finns med. Häftigt att se både på dagen och när solen går ner.


Tema: Siluett
Foto: 97

Tråkoväder



LillSemester
Idag är det verkligen ett tråkoväder men i morgonkväll/natt drar vi till Tyskland på lite lillsemester med våra goda vänner C&C. Så kul och så gott det ska bli. Jippi!

Bilfärd ner till Lübeck och sen en natt på hotell. Shopping, god mat och dryck och lite sightseeing på staden. Ser fram emot det.

Nu ska jag snart iväg en sväng och sen kommer Humlan.

Och regnet det bara öser ner...

Snart dax att gå

Nu är det snart dax för mej att bege mej till nästa hus för brf-möte. Måste bara få i mej något i magen innan. Vill ju inte att den ska kurra under hela mötet.

Skulle behöva tvätta oxå...

Mårten Trotzigs Gränd (X4/365)





På promenad i Gamla Stan i Stockholm kommer vi fram till Mårten Trotzigs Gränd som bara måste fotograferas.


Eget tema: Gränd
Foto: 96

Trappor (300/365)


   ~ Otåligheten bryter av nyckeln i låset och måste sedan sätta sig i trappan och vänta ~


Tema: Trappor
Foto: 95

En stad full av historia (148/365)

 


Visby ringmur

Det döljer sej mycken stor historik bakom dessa murar.  Visby ringmur är 11 meter hög och byggdes i två etapper. Den stod färdig 1288, vilket ledde till inbördeskrig på Gotland. Den hade ursprungligen 29 marktorn och 22 sadeltorn. I dag finns 27 av marktornen kvar och 9 av sadeltornen är intakta. Den totala längden är 3,4 kilometer.
blev det även lite historik kring själva muren.


Tema: Historik
Foto: 94




Am I all alone (192/365)



Erik Segerstedt
Ännu en bild från EMDs framträdande från Stadsfesten i Eksjö.

      Am I all alone
      Am I all alone
      Is anybody out there hearing my song...



Tema: Musikalisk
Foto: 93

Inköpt i Visby


Lite nya smycken blev inköpta i Visby. En ring med en slingrande ros och ett hängsmycke som nästan ser lite goth ut. Eller som ett spindelnät om man vill det. Coolt i alla fall.

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16