Lättaste Gurkan


Nu ligger alla mina sköna, gröna gurkor på burk. Inlagda och klara. Mums va gott! Och busenkelt att göra. Världens lättaste recept. Här är receptet för den som vill ha;


     2-3 kg smågurkor
     2 grader ättikssyra (inte ättikssprit)
     4 kkp socker
     ½ kkp fint salt
     Rikligt med dillkronor
     1 påse hel gul senap


Skiva gurkorna och varva med dillkronor och senapsfrön i ett rymligt kärl. Blanda socker, salt och ättikssyra och häll över gurkorna. Lägg över en tallrik med tyngd.

Gurkorna kan avsmakas redan nästa dag men vänta ett par dagar med att lägga dom på bukar.

OBS! Inget vatten behövs. Ättiksröran drar saften ur gurkorna och en riklig mängd lag bildas.


Så! Klart! Buslätt!


    Synpunkter, uttalande och annat




© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!
Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16