Tvättar

Buhu! Jag måste tvätta idag.

Jag beställde en massa foton i tisdags och nu har dom kommit. Skitkul! Över hundra bilder. Ska ge bort några och några får nog bli tavlor. Måste köpa ramar...

Jobbarkläderna på!
Hela dagen har gått åt att städa i datakuren på jobbet. Jag har även målat en plåtbit som ska användas som anslagstavla. Tänkte vi skulle använda magneter för att sätta upp meddelanden mm. Blev riktigt bra!

Nu har jag lagat mat tills i morgon, ätit själv, varit och handlat lite och lite annat smått och gott.

Nu får jag väl vila lite?

Det är detaljerna som gör det (13/365)
Ett litet hästhuvud passar bra på det gamla ridhusets vägg. Numera rymmer lokalerna restauranger mm. Tidigare var där även ett gym. Men utsidan ser ut som det alltid gjort.

Påminner mej dessutom om filmen vi såg i går - Gudfadern.


Tema: Arkitekturdetaljer
Foto: 86

Foton i två annonser i samma tidning

Jag har fått foton jag tagit publicerade i två annonser i samma tidning.

JIPPI!!!  :o)


Kolla in tidningen Office Style nr 2. Tidningen kommer ut till alla företag i Jönköping samt finns att läsas på nätet av alla. Klicka här.


Mina foton ligger i annonserna för Gränna Chokladmakeri på sidan 49 och för Skanska Maskin på sista sidan. Den sista annonsen har jag dessutom utformat själv.

Det är verkligen något särskilt när man ser något man själv gjort i ett allmänt sammanhang. Så kul!

Snickare för en dag
Japp! I går var mamma och jag snickare. Vi fick ta fram det tunga artilleriet - borrmaskin, skruvdragare, hammare, spik, tumstock och vårt sunda förnuft.

Det gällde att hålla tungan rätt i munnen.

Först satte vi dit handtag på alla skåpsdörrar och lådor till det nya köket på kolonin. Sen skruvade vi upp alla dörrar och satte dit lådorna. Lite pilligt i början innan vi hade fått in farten och den rätta knycken men när väl första handtaget satt fast på lådan var det bara att köra på. Det gick riktigt bra. Faktiskt!

Fint som snus blev det :o)

Chokladtillverkning (138/365)
Gränna Chokladmakeri
Ett sant hantverk - chokladtillverkning. Mums vad gott det såg ut när Nina gjorde små söta jordnötspraliner i full fart.

Jag var i Gränna och fotade chokladtillverkning i fredags. Detta är en av bilderna.

Gå gärna in på deras hemsida och titta mer - Gränna Chokladmakeri & Café


Tema: Handarbete, slöjd, hantverk
Foto: 85

Torghandel (91/365)Västra Torget i Jönköping
Torghandeln är i fullt gäng på torget som varje lördag. I dag var det inte lika många knallar som vanligt men det är väl så i semestertider.

PS. Prova att hålla muspekaren över bilden.


Tema: Marknad eller mässa
Foto: 84

Torget

Nu drar vi till torget om en stund. Om det fina vädret håller i sej blir det nog en sväng till badstranden oxå. Och det hoppas vi ju...

Borgholms SlottNågra bilder från Borgholms Slott på Öland. Från vår lilla semestertripp i onsdags.
 
För lite historia... läs här.

Tiden som går (330/365)


~ Östra längan med hästbrunnen ~Tiden har dragit fram över Borgholms Slott. Den kungliga borgen i Borgholm var ett av rikekts viktigaste fästen en gång i tiden. Under hela medeltiden och ända fram till 1600-talets början var borgen skådeplats för strider, belägringar, förstörelse och återuppbyggnader.

Svenskar, danskar och tyskar har omväxlande innehaft borgen. Kungar och furstar har hållit hov i dessa salar.

Den ursprungliga kastalen uppfördes under 1100-talet och under medeltiden byggdes borgen ut i flera etapper. Under 1500-talet förvanlades det gamla fästet till ett praktfullt renässansslott.

1709 avstannade byggnadsarbetena på slottet och det förföll allt snabbare. 1803 inrättades en klädesfabrik och ett färgeri i norra längan. Den 14 oktober 1806 utbröt en våldsam brand och förvanlade slottet till en ruin.


Tema: Tiden som går
Foto: 83

Öland, Hemma & GrännaIdag

Lite trött just nu. Har just diskat. Har dessutom precis kommit hem från en dagsutflykt till Gränna. Har varit där och plåtat chokladtillverkning hos Tina.

Har även lämnat av Humlan vid replokalen då det skulle spelas in lite idag. Då kan man få lite gjort här hemma under tiden.

Igår
Var och handlade lite igår. Köpte en massa, både till mej och till två presenter jag håller på att göra. Humlan handlade han oxå. Lämnade verktyg till mamsen så hon kunde få sitt kök på kolonin klart. Jag sydde och Humlan övade på basen. Resten av dan myste vi framför tv:n i regnet.

Förrgår
I förrgår var vi på Öland. En härlig dag med sol och bad. En tur till Borgholms slott  och stad samt en titt på slottet i Kalmar.


Nu ska jag kolla alla foton. Och det kommer säkert upp något snart.   

Nu tycker jag...
... att dagarna går alldeles för fort. Snart är semestern slut.Buhu!

Jag vill ha mer sol och bad.

Hellspray på Eksjö Stadsfest
Passar på att göra lite reklam för grabbarna i Hellspray där Humlan är basist. Den 28-29 augusti spelar HellsprayEksjö Stadsfest. Det är ännu inte klart vilken dag det kommer bli. Mer information om det kommer senare.Ett smakprov från deras låt Pandemonium. Konserten är från Zaragon Rock Club.

Regnet strilar ner
Vad ska man göra en dag som denna?
Man kan inte gå i skogen får då blir man dyngsur. Man kan inte åka och bada för det är för kallt. Kanske läsa en god bok. Se en bra film. Städa är tråkigt om än välbehövligt, sy kanske...

Det var länge sen jag sydde men har faktiskt några saker som behöver sys. Något som jag redan börjat på och några nya saker som ska göras. Det kanske får bli sy...

Nu har jag ju suttit framför datorn ett tag på morgonen och det får vara nog.

Jätten Vist (173/365)
Jätten Vist
Enligt sägnen var han en storvuxen figur som efter att ha varit på kalas i Västergötland grundade Visingsö genom att slänga ut en tuva för hustrun att kliva på - hon orkade nämligen inte ta ett så stort steg att hon nådde över hela Vättern.

Jätten Vist är gjord av den lokalt kända bildhuggaren Örnemark. Jätten Vist som blev färdig år 1969 är över elva meter hög.


Tema: Lokalt minnesmärke
Foto: 82

Skuggor (278/365)
Skuggor av små hus
Båthusen vid Huskvarna båthamn. Söta, små och välskötta. Från kvällspromenad.


Tema: Skuggor
Foto: 81

På luffen i Huskvarna BåthamnVi tog en promenad i Huskvarnas båthamn en kväll i juli. Och givetvis var kamerann med. Vilka söta små båthus och fina segelbåtar det finns. Och vilket härligt kvällsväder med sol och värme. Det blev nästan en våffla på Kroatorpet. Nästa gång kanske...

17 Juli17 Juli
Ja, den 17 juli för många år sedan föddes jag. I dag ger jag mej själv en ros för att jag har fått hänga med så länge och hoppas på att få hänga med ett tag till.

Det är inte klokt vad åren går.  Men känner mej själv som 25...

Dagen har än så länge varit skön, härlig och avslappnande. Jag och Humlan har varit i Axamo och solat och badat. På eftermiddagen har jag shoppat loss i stan på ett par vita jeansleggings, vita piratbyxor och en vit blus. Det blev visst bara vitt idag.

Nu ska jag fixa lite mat och njuta av resten av dagen.

Ledsen (275/365)
Ledsen liten Tilde
Man kan se tåren på hennes kind och öga. Hon är ledsen över att inte få klappa de små hundarna innan de skulle gå in i sin husvagn på cirkusen.


Tema: Känsla
Foto: 80

Blå klocka i grönt gräs (23/365)
Blåklocka
En liten ensam blåklocka i ett hav av grönt gräs. Inte så liten egentligen. Riktigt namn: stor blåklocka.


Tema: Klocka
Foto: 79

Flaggor i vind (101/365)
Flaggor i vind
En liten kråka tittar på dem när de leker i vinden mot den blå himlen.


Tema: Flagga eller vimpel
Foto: 78

Uppe i det blå (164/365)
En härlig blå dag vid havet. En drake i luften, vågor vid strandkanten och solen som värmer huden.

Härligt!


Tema: Drake
Foto: 77 

Stockholmsminnen!
Några ögonblick från Stockholmsresan
Lite cirkus på ängen. En solig stund vid havet och klipporna ute på Ingarö. Fiske med mask. En stund i skogen.  

Och mycket mycket annat...

Semesternöje!
I går var vi och spelade minigolf i stadsparken. Riktigt roligt! Och jag vann :o) vilket gjorde det extra roligt. Jag är så dålig på puttar. Men vi hade jättekul. Efteråt åkte vi ner till piren och käkade pizza. En härlig kväll.

Dagen började med frukost vid Axamosjön. Fika på stan med Johanna. Lite shopping och sen åkte vi hem och lagade mat.

Som en semesterdag ska vara...

Jippi!!!
Jag har kommit in! :o)

Jag har kommit in på båda kurserna jag sökt till högskolan i höst. Både Fotografi - Visuell kommunikation och Digital Bildhantering. Båda kurserna är på distans och det ska bli sååå kul. Och så klart har jag tackat JA.

Jag är så glad.

Det går så fort!
Ja, då var man inne på den andra semesterveckan. Och det går så fort. Ville inte :o(.

Nu tycker jag faktiskt att det är dax för lite fint väder. Riktigt soligt och varm så man kan åka och sola och bada. För det har det inte blivit så mycket av den här semestern. Faktiskt inte en dag. Buhu!

Har iaf varit i skogen och plockat lite svamp. De gyllengula skatterna har kommit upp. Dom är sååå goda. Det blev en jättegod middag på dom idag.

Sen har vi mest slappat. Börjat redigera lite foton men det tar lite tid.

Hoppas på lite sol i morgon...

På ruinens brant (332/365)


¤
Brahälla
Jaktslottet Brahälla uppfördes av riksdrotsen Per Brahe den yngre på 1600-talet. Här jagade han varg och björn i storskogen. Nu är det bara en ruin kvar.
Per Brahe var greve och länsinnehavare av Visingsborgs län i norra Småland. Han var också generalguvenör för Finland. Han var riksdrot i 40 år och ledde Finlands öden under stor den av denna tid.

Man kommer till ruinen genom att köra mot Bunnström, Örserum och sen svänga höger där man svänger av mot Adelöv. Precis innan sjön Noen. Man kör sedan några kilometer och sen får  man parkera för att ta sig till fots den sista biten. En sträcka som skulle vara 1,7 km lång men kändes som minst 3 kilometer.Vi fick gå på en stig som nästan var helt igenvuxen av meterhögt gräs och snår. Vi följe vitmålade träd och stängsel.

Tog en fika när vi kom fram fotade lite och sen såg vi jättemörka moln påväg mot oss. Det var bara att bege sig iväg igen. Vi hade knappt kommit några hundra meter innan det började regna jättestora droppar. Vi var dyblöta när vi kom fram till bilen och då slutade det regna. Typiskt.

Jaktslottet låg högt upp på en klippa precis vid kanten till sjön Noen. De hade en hissande utsikt på tiden då det begav sej.

En kul liten utflykt.


Tema: Torn, borg, fästning
Foto: 76

Hemma!
Nu har vi  kommit hem från några dagar i Stockholm eller närmare bestämt Ingarö. Det har varit ganska fint, skönt och god mat. Hälsat på syrran med familj.


Efter hemkomst har vi precis promenerat ner till piren och ätit god pasta och sen en promenad hem igen genom matmarknaden.

Nu ska vi slappa.

Sköna semster!
Visst är det härligt med semester!
Man kan göra precis vad man vill och när man vill. idag har vi hämtat bilen på kolinin där vi var och grillade igår. Vi drack lite vin så det vara bara att ta en ca 40 minuters promenad hem i sommarkvällen men det var riktigt skönt. Vi grillade hel fläskfilé tillsammans med baconlindade champinjonspett, potatissallad, vitlökssås och sesambaugette. Mums vad gott det var. Sen gungade vi i hammocken och satt och pratade. En riktigt skön kväll med fint väder.

Där av var vi och hämtade bilen i förmiddags. Sen har vi varit på utflyt ut mot Gränna, Bunnström och sjön Noen. Men mer om detta kommer senare.

Nu står Humlan i duschen och vi ska dra ner till Twin City en stund. Ta en öl eller ett glas vin och sen cykla hem. Tror det blir cykel iaf.

Från kolonin


Koloniblommor
I dag ska vi nog tvätta bilen. Jag ska fixa till min cykel och tvätta den. Den får vi se hur vädret blir. Fint = stranden / Fult = stan. Men vi får se.

Semester är skönt! :o)

I går firade vi in den med lunch på piren och en kvällsöl på stan.

Första dagen!
Japp, första vardagen på semestern. Och det är dåligt väder. Inte kul!

Buhu!

Jag vill inte... Jag vill ha sol, badväder, fotoväder, en kall öl på piren, ljumma vindar mot min bara hud.

Vicken grillfest!
Var på världens grillfest i går. Riktigt kul! Vi var säkert en sextio-sjutio personer i deras trädgård. Vilken inte gick av för hackor. Ute, under partytält, fyra stora grillar och massor av musik och karaoke. Och inte en droppe regn fick vi på oss. Allt var perfekt.

Tack Franssons för en jättekul grillfest!


Söndag = slappardag
I dag har det mest blivit en massa slappa. Trött sen igår. Hämtmat på McDonalds och en film. Inte mycket som blivit gjort. Och kvällen kommer nog fortsätta så.

Soliga morgon!
I dag har jag vaknat till en ännu en varm och solig dag efter en natt med massor av blixtar och åska. Det var lite läskigt faktiskt. Och jag var alldeles för trött för att gå upp och fota annars hade det nog kunnat bli en blixt mot den mörka himlen för det verkade som om åskan bara cirkulerade över stan och Vättern.

After work
I går var jag och tog en after work. Först var jag och shoppade lite. Bland annat en blus, två linnen, tre behåar och två par leggings. Efter det var det gott med en kall öl i glada kompisars lag.

När jag kom hem somnade jag som en stock framför tv:n. Utarbetad och trött. Så det är en välbehövlig semester som ligger framför mej.

Grillfest
I kväll blir det stor grillfest. Med massor av gott att äta och musik för fulla muggar. Det ska bli kul! Men först måste vi åka och handla, pyssla lite här hemma och kanske en tur till stranden om det soliga vädret håller i sej. Det skulle visst bli regnskurar framåt eftermiddagen. Men det hoppas vi inte.

Små fynd i skogen (21/365)
I torsdags fyndade vi i skogen. Vi hittade massor av smultron och dom var sååå goda. Plockade en hel mugg full.

MUMS! :o)


Tema: Fynd
Foto: 75

Äntligen semester!
Nu är det äntligen semester:

JIPPI!!!

Va skönt det ska bli med slappa dagar i solen, bad och utflykter. Sköna kvällar med en öl eller kanske en glass.

Jag ska bara njuta!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16