På ruinens brant (332/365)


¤
Brahälla
Jaktslottet Brahälla uppfördes av riksdrotsen Per Brahe den yngre på 1600-talet. Här jagade han varg och björn i storskogen. Nu är det bara en ruin kvar.
Per Brahe var greve och länsinnehavare av Visingsborgs län i norra Småland. Han var också generalguvenör för Finland. Han var riksdrot i 40 år och ledde Finlands öden under stor den av denna tid.

Man kommer till ruinen genom att köra mot Bunnström, Örserum och sen svänga höger där man svänger av mot Adelöv. Precis innan sjön Noen. Man kör sedan några kilometer och sen får  man parkera för att ta sig till fots den sista biten. En sträcka som skulle vara 1,7 km lång men kändes som minst 3 kilometer.Vi fick gå på en stig som nästan var helt igenvuxen av meterhögt gräs och snår. Vi följe vitmålade träd och stängsel.

Tog en fika när vi kom fram fotade lite och sen såg vi jättemörka moln påväg mot oss. Det var bara att bege sig iväg igen. Vi hade knappt kommit några hundra meter innan det började regna jättestora droppar. Vi var dyblöta när vi kom fram till bilen och då slutade det regna. Typiskt.

Jaktslottet låg högt upp på en klippa precis vid kanten till sjön Noen. De hade en hissande utsikt på tiden då det begav sej.

En kul liten utflykt.


Tema: Torn, borg, fästning
Foto: 76


    Synpunkter, uttalande och annat
© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!
Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16