Vår i luften




Det har varit en skön helg med vår i luften. Längtar verkligen till våren och sommaren. När solen värmer och allt knoppas, slår ut och står i full blom. Den varma luften som smeker huden. När energin kommer tillbaks och man får spring i benen. Så skönt...

Klockor ( 53 / 365 )




Klockor
Japp, två stora klockor av de olika slag på samma bild. Fick syn på dom från bussen. Har nog faktiskt aldrig lagt märke till dom förutom. Bygggnaden står nere på öster vid gamla Liljeholmsskolan.

Antik ( 12 / 365 )




Antik
Denna lilla luktdosa har gått i arv till mej från min farmors mormor som fick den 1840. Så visst är den antik. Och jättefin!

Nu tror jag att jag är på G i fotoutmaningen. Nya krafttag och mer energi nu när våren kommer. Längtar så efter sol och värme och alla ljuvliga blommor som snart dyker upp här och där.

Övergiven ( 5 / 365 )




Övergiven och trasig
Hittade en övergiven och något demolerad cykel på gamla järnvägsspåret mot Tokarp. Den behöver både nya hjul och sadel.

Tema: Övergiven
Foto: 25

Linjer i luften (171/365)





Linjer
Linjer avtecknade på himlen från några ledningar.

Över stock och sten (174/365)





En stor stock bland små stockar
En skön söndagspromenad med kameran i högsta hugg. Några bra bilder andra inte så värst lyckade. Men men...

Det var en sån skön dimma nu när jag åkte hem och då önskade jag att jag haft med kameran. Vilka härliga bilder det kunde blitt. Ska aldrig glömma ta med kameran vart jag än åker nu.

Kväll





Ja då var äntligen fredag kväll här. Skönt att få vara lite ledig. Det blir nog en lugn helg. Hoppas på lite fint väder och plåtande. Särkilt lite bilder till fotoutmaningen. Det har ju som sagt varit lite stiltje på den biten. Aj aj aj...

Idag har jag varit på ekonomikurs i Göteborg. Ganska intressant men tröttsamt att åka ända dit för tre timmars kurs. Men det gick bra. Slapp som tur var att köra. Sitta bredvid är ju ganska skönt för då kan man ju dåsa till lite då och då.

I går var det förstås HV-matchen som gällde. Och grabbarna skötte sej ju bra. Vi vann och nu återstår kanske bara matchen på lördag och sen är vi i final. Och visst kommer vi vinna på lördag igen.

Tog bilden strax innan matchen skulle börja. Vätterstranden låg tyst och öde. Inte samma myller av människor som det är på sommaren. Hade ju förstås hoppats på en fin solnedgång men snömolnen hade redan börjat samla sej över stan och det blev inte så mycket solnedgång men det var fint ändå.

Nu ska jag ta mej ett glas multivitamin...



PS.  Såg att min vän Victoria har fått upp en blogg också. Gå in och kika här.

Våfflor & HV 71

Ja, vad ska man välja egentligen. På morgonen var det halsduk, mössa, vantar och raggsockar som gällde. För det var 11 grader kallt när jag skulle gå till jobbet och det blåste snorkallt vid Munksjön. På väg hem var det soligt och fint men blåste fortfarande kallt. Så är det solbrillor eller mössa och raggsockar eller kanske både och?

Idag blir det i alla fall våfflor och titta på matchen mellan HV 71 och Frölunda hos Humlan. Vi ska kolla matchen mot Frölund hos honom för jag har inte kanal 9. Går inte få in på min gamla tjocktv. Kanske snart läge för att köpa en ny. Nää, den får nog hänga med ett tag till.

Så gott det ska bli med våfflor. Mums!

Konstigt





Ja, vädret alltså. Visst har det varit konstigt idag. Ena sekunden snöar det och den andra skiner solen. Vinden blåser snorkallt och man vet inte hur det ska va.

Nu vill jag sticka huvudet under vingen - precis som pippin - och gömma mej. Är trött och har ont i ryggen efter att ha suttit framför datorn hela eftermiddagen tills nu. Ända sen jag kom hem från jobbet. Har inte ätit nått än, bara redigerat foton. Trött!

Men nu är det slut. Nu ska jag krypa ner under täcket, eftersom jar inte har någon vinge och mysa framför tv:n. Men först ska jag göra en macka.

Och efter ligger jag i fotoutmaningen. Det måste bli ändring på det. Får ta med kameran lite mer så kanske jag kan hitta nått att plåta för nu måste det bli skärpning. Fy på mej!

Collage




Chokladcollage
Ett litet chokladcollage över några av de foton jag tog i lördags. Det är väldigt svårt att låta bli att smaka medans man plåtar :o). Jag vill äta upp hela lådan.

Slappardag





I dag har varit en riktig slappardag. Ätit räckmacka till frukost, legat och slappat i soffan och tagit det allmänt lugnt. Käkat pizza och tittat på film. Och redigerat lite foton.

Härligt!

I går hade jag lite folk här och sen gick vi ut en sväng. Det var kul men det blev inte mycket utegående. Dagen startade med en jättegod hotellfrukost på Elite Hotell. Mycket gott! Sen fylldes den av städning, plåtning av choklad.

Allt som allt en skön helg.

MUMS!


En liten rad på rasten...  

Somnade till HV-matchen igår. Inte bra.  Dom vann ju iaf mot Frölunda och det är ju det som räknas. Men var väldigt trött och hade en sprängande huvudvärk som i stort inte är mycket bättre idag. Lite frusen också. Hoppas bara inte det är nån förkylning på gång. Jag vill inte. Vi ska ju ut i morgon.  

Idag var det smörgåstårta på jobbet. MUMS SÅ GOTT!  

Nu ska jag äta lite och sen måste jag jobba på. Det är mycket idag. Puh!

Män som hatar kvinnor

Jo, nu har jag sett filmen till den första boken i triologin om Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander. Mycket bra får jag säga. Boken är förstås bättre men filmen var bra också. Nu väntar jag bara på dom andra två.

    Kan meddela att jag sökt två distanskurser till högskolan i höst. Hoppas jag kommer in. En kurs i Fotografi -  Visuell kommunikation och Digital bildhantering.

HV 71


I går blev det visst inte så mycket skrivet här, så jag får väl ta min frukostrast till hjälp idag.  

Satt och redigerade foton efter jobbet, vilket tar lite tid ibland. Det var de chokladbilder som jag tagit så här långt. Men det blir fler. Sen ringde Humlan och det blev inte så mycket mer gjort. 

För vi drog i väg till O'Learys för att kolla på HV-matchen. Vi käkade hamburgare och kollade på storbildstvn. Men vicken tur vi hade! Vi hade inte bokat något bord och när vi kom så var det helt fullt. Men sällskapet som stod bakom oss i kön sa att vi kunde sitta vid deras bord om vi ville för dom hade bokat för sex men var bara tre som kom. Och det tackade vi för och blev jätteglada. För då kunde vi se matchen. En jättebra och spännande match.Tur för HV att dom gick vidare. Det var riktigt roligt. 

Tack till er som lät oss sitta vid ert bord!
  

Sen bar det iväg hemåt till soffan en liten stund och sen en god nattsömn.

Godispåse (40/365)





Choklad är godis
I alla fall i min värld. Choklad är det godaste som finns. Gissa om det varit svårt att inte smaka på alla fina praliner jag fotat.

Gick upp tidigt i morse och fotade lite. Det tar lite tid när man inte har de rätta attiraljerna såsom externa blixtar, ljustält och annat smått och gott som man skulle behövt vid ett sådant här tillfälle.

Jag har varit på Bomässan i dag också. Lite roligt att kolla. Missade Simon & Thomas så det var lite synd men fick se Matte och Willy från Bygglov iaf. Annars var väl mässan sådär bra. Kunde varit bättre tycker jag, hade velat ha lite mer inredning och design.

Har även varit och ätit hos mamsen, fått lite blomjord och köpt en krukväxt till sovrummet.

Nu har jag suttit och börjat redigera bilder i photoshop hela eftermiddagen men nu är jag så trött i ryggen att jag inte orkar mer. Får ta resten en annan dag.




~ små Grännahjärtan ~

Tema: Godis
Foto: 22

Choklad




Mums...
Denna förmiddag har jag ägnat mej åt att fota choklad. Jag har bara börjat fota allt som är i den stora lådan. Kommer nog ta lite tid det här. Men kul är det.

Ett första fotouppdrag. JIPPI! Ev kommer bilderna att läggas ut på en hemsida. Men om detta återkommer jag om lite senare och om det är eventuellt. Får väl se hur bra bilderna blir först.

Dator ( 62 / 365 )





Min nya externa hårddisk
Nu har jag äntligen köpt en extern hårddisk att samla alla min foton och filer på. Det är så jobbigt att behöva bränna dvd-skivor hela tiden och nu slipper jag det.

Vill heller inte råka ut för en kraschad hårddisk och risk att förlora allt igen. Som tur var kunde det mesta räddas men det var nervösa dagar innan Mattias (som hjälpte mej) kunde fixa det hela och för det är jag för evigt tacksam. Du är en klippa Tias!

Så nu hoppas jag detta är lösningen till allt.

Turen till IKEA











Turen till IKEA slutade med en massa inköp. KUL!!! 

Nya små askar till bokhyllan att lägga små saker i. Två "väskor" som jag ska ha i badrummet. Den ena ska jag lägga alla mina hårspännen, hårnålar och snoddar i och i den andra ska alla borstar, kammar och diadem vara. Så vad tycker ni? Blev det fint?

Dessutom köpte jag två innerkuddar som jag ska sy fodral till i likadant tyg som sänggaveln ska få. Kuddarna ska alltså ligga på sängen.

Hörn ( 66 / 365 )






Gissa på vad?
Jo då, det är ett hörn på mina nya askar som jag köpte på IKEA igår.

Second Hand ( 270 / 365 )





Arvegods från min farmor och farfar
Så med rätta second hand. Jag är den andra personen som har dom. Och det är detta lilla trevliga sängbord som jag har målat de senaste dagarna. Jag hade redan ett vid ena sidan av sängen och nu har jag satt dit det andra som stått i källaren i  ca ett år. Nu är det klart och står på andra sidan av sängen.

Samling ( 119 / 365 )




Nr 18 - En samling kanoter
Dessa kanoter låg uppdragna vid stranden ute på Sandön. Tyckte dom var färgglada och fina.

Denna trevliga spa-resa med lilla mamsen och syster yster. Påminner om att jag måste ringa henne i kväll och önska välkommen hem från Thailandssresan. Den som ändå hade fått följa med...

Ursäkta!


Ja, ursäkta min dåliga uppdatering här. Jag är så ledsen men jag har haft så mycket att göra och inte orkat titta åt datorn ens. Än mindre ta några foton. Det är illa.

I går tvättade jag hela kvällen och där emellan var jag och storhandlade på ICA Maxi, var och köpte en extern hårddisk att lägga alla mina foton och filer på ifall datorn skulle krascha. Det börjar ju bli några stycken och det är så jobbigt att bränna hela tiden.

Och lika mycket är det på jobbet just nu. VäLinFo ska till tryckeriet på måndag så jag har fullt upp med den och då blir en massa annat lidande som också måste göras men det är roligt att jobba med layouten så det gör inte så mycket.. Jag glömmer både rum och tid. Grabbarna blir just inte så glada för  jag glömmer sätta på kaffe.

Men en rolig nyhet är att jag ska hjälpa en jobbarkompis att fota choklad :o). Men det berättar jag mer om senare. Kul ska det bli i alla fall. Och i morgon ska jag åka till IKEA och handla lite nya grejor.

Håller dessutom på med att måla ett nattduksbord vitt. Humlan ska få ett på sin sida av sängen. Tänkte han kunde behöva det. Visar sen.

Så det är mycket på gång... Puh!

På väg...

Ja, just nu på väg in i dushcen. Ska iväg ute en sväng i kväll. Göra stan lite osäker en stund. Ska bli kul.

Vicken go mat vi käkade i går. Jättegott var det! Och trevlig personal.

Dessutom åt jag ryska igelkottar igår. Gillar namnet; ryska igelkottar. Låter gulligt. Gjorda av Humlan. Mumsiga som bara den. Tack så mycket för matlådan.

Fredag kväll






Har precis duschat och klätt på mig inför kvällen. Humlan och jag tänkte gå och äta på restaurang ikväll. Ska bli mysigt. Är lite hungrig faktiskt.

Just nu sitter han och plockar upp sin nya mobiltelefon och ser ut som ett glatt litet barn som just fått en kaka. Massor av grejor till. Bland annat ett par vanliga hörlurar samt ett par riktigt snygga och bra hörlurar, en usb-adapter, högtalare, kontantkort samt två hela biobiljetter. Inte dåligt!

Arbetar...


Jo, det gör jag men det är så fruktansvärt lugnt här. Ringer knappt någon. Faktiskt lite tråkigt. Tiden går sååååå lååååångsamt.

Men snart får jag gå hem och då ska jag sätta mej i ett brf-möte. Får bara inte glömma skriva ut protokollet på originalpapper först.

Sen kommer Humlan...  <3 JIPPI!! Han mår lite bättre nu som tur är.

Trött





I dag är jag trött. Mycket på jobbet och mycket här hemma. Just nu tvättar jag vilket inte är så värst kul. Skulle plockat i ordning lite men orkar inte. Har suttit här vid datorn i stället. Vilket jag egentligen inte har tid med. Men jag har varit så dålig på uppdateringar det sista så jag kände att jag får passa på.

Pratade med Humlan innan. Han är sjukis den stackaren. Ligger hemma i sängen med feber och förkylning. Vi kanske ska ut och äta på fredagkväll. Om han blir bättre vill säga, annars får det nog bli en lugn hemma kväll. Men det skulle vara roligt för det var längesen sist.

Nu ska jag stänga av datorn och gå och softa i soffan lite.

So long...

MaskinBandet


Några fler bilder från vår musikafton.




Trum- och gitarrlektion




Dax för lite sång, koncentration och en väldigt massa rock



Efter vår musikafton gick vi till O'Learys och käkade. Sen vidare till Velvet, Rockklubben och vissa gick till Karlssons. Alla hade i alla fall en helroligt kväll. Mycket skratt, sång och musik.

Personal ( 321 / 365 )






MaskinBandet
Japp, detta är personalen på Skanska Maskin, i ett lite annat sammanhang än vanligt. Nästan alla i alla fall. Lite ihopklippt men men...

Vi har från vänster; Håkan (dock ej Skansking) på trummor, Kalle, Jörgen, Jeppe, Niklas, Thomas, Marcus, Putte, Håkan på trummor, Keith gitarr och Janne på bas. Kameran håller jag i.

Vi hade en liten musikafton i lördags med jobbet. Vi fick vara i Keiths replokal och prova på att spela olika instrument. Så nu har jag framfört en AC/DC låt på bas, t o m  två gånger. Provat på elgitarren, trummorna och lite annat smått och gott.

Riktigt roligt!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16