Tvätta och plugga

Tvätta och plugga ett sant söndagsnöje. Idag har jag pluggat lite bländare, slutartider och ISO-tal. Försökt fatta vad jag läser och jag har gjort testet inför morgondagens kurs. Kunde blivit bättre men vad ska man göra när ens hjärna är trög. Men det ska väl gå in nån gång. Hoppas jag... : )

Nu ska jag snart ner och hämta tvätten sen är det dax att laga middag. En middag som idag består av kycklinggratäng med broccoli och squash. Jag har blivit nyttig ha ha...




~ Min anteckningsbok ~
Här skriver jag ner allt som jag behöver komma ihåg från fotokursen.


Skön söndag på er alla!

Inför spelningen

Nu är det bara en vecka kvar tills Humlan spelar på ZRC. Lördagen den 6 september bestämt. Lite reklam för spelningen är gjord och nu börjar tidningsartiklarna komma, he he.

Coola miner, pojkar! Ni är hårdast av dom hårdaste.

Här är den första, stod att läsa i Jönköping Nu och den kan du även läsa på nätet, eller HÄR. JNytt.se har också en liten artikel. Den finns HÄR.

Vi ses på giget grabbar om inte innan.



Äntligen fredag!

Nu är det äntigen fredag. Och jag sitter i receptionen på jobbet idag. Här är lugnt som i en sardinburken.
Kanske att jag kan jobba lite med länken till personligt om det fortsätter så här.

Senare blir det smörgåståra och gräddtårta för vi har två personer som slutar idag. MUMS! En pensionsnisse och en som tänker starta eget. Jag önskar båda lycka till i framtiden. Kanske jag skulle göra ett kort också. Hmm... jag får se om jag hittar några snygga papper här.

Nu gäller det bara att förbereda sej inför helgens strappatser...

Åå va kul det är att handla

Visst är det?! Nu kom jag hem med en ny outfit igen. Ja, kanske inte så mycket men en top och en kofta iaf. Å jag som skulle köpa kurslitteratur.


Kurslitteratur - ja, det är väl en sak för sej.
Var inne på Akademibokhandeln och skulle köpa boken till min högskolekurs men fick närmast en chock. Hur kan dom med att ta så mycket för en bok, 649:-. 649 spänn!  Är dom inte riktigt kloka?! När man kan köpa boken på nätet för 250:-.  Att dom inte kursar är ju konstigt eller varför dom inte sänker priserna något sånär lika de som är på nätet. Det där är ju vanvettigt. Det är väl ingen student som har råd med det och ändå var den en massa folk där. Men nu har jag iaf beställt den för 250:-. Det känns bra!

HA! På dej Akademibokhandeln.

Nu har jag pysslat lite med designen på bloggen. Jag börjar lära mej hur man gör men det tar tid. Jag är inte riktigt nöjd än så det kommer säkert bli lite fler ändringar här, men ni får stå ut så länge.







~ Ett litet ljus nu när hösten börjar närma sej ~


Nu ska jag vila ögonen lite från datorn.

Hej hej!

På radion...

Johan... du var på radion idag. Jag hörde dej allt.  P4 Jönköping. Kul!

Han blev intervjuad för att Status Quo är ett av hans favoritband och dom kommer att spela här i Jönköping i december. 

Lyssna på intervjun med honom här. Den är i slutet av sändningen.

Min första föreläsning

Japp, nu är den avklarad. Min första föreläsning på högskolan. Uj, uj, uj det var mycket att smälta. Brännvidder hit och slutartider dit och så lite bländar- och isotal. Ett steg hit och två steg dit. Vad blir det?

Nu gäller det bara att komma ihåg och plugga på det som jag lärt mej så det fastnar i min tröga hjärna. Inköp av kurslitteratur och registreringar här och där. Men det ska nog även jag lyckas med.

Kul var det iaf och mycket kommer jag lära mej. Förhoppningsvis ska det väl resultera i bättre och roligare foton.

Nu kan jag nog sova lugnt i natt när jag inte behöver vara så nervös längre. Det gick ju bra.

Lite nervöst idag

Ja, idag är det lite nervöst för det är min första skoldag på högskolan.  I kväll börjar kursen. 

Kursen ska bli spännande men jag undrar hur undervisningen går till? Vad är det för andra människor som går kursen? Kommer jag vara den äldsta? Kommer jag passa in, hänga med, fatta nått? Ska man ha med sej kameran? Ska jag hitta till mitt klassrum? Vilket hus är det?   

Tusen frågor snurrar i mitt huvud. HJÄLP!!  

Jooo, det är verkligen nervöst. Det känns som man ska börja första klass igen. Men det ska bli jättekul och jag hoppas att jag ska lära mej massor.    



Är det här jag ska gå?


Jag kan knappt vänta...

En ros...

En ros till Humlan. För att det är din dag idag.


Grattis!!!

      
Ett jättestort GRATTIS till mina vänner Melker och Viktoria
som fått en liten dotter. Välkommen till världen lilla Nellie.

Bak och fram...

... eller fram och bak eller kanske ovan och under.







                                          Ett par bilder jag tog i somras.


Varför är sommaren så kort? Kan någon svara på det.


Kom hem med en ny jacka idag. KUL!!  : )  Ska bli skönt att ha nu till hösten. Den är inte jättetjock utan passar nu mellan övergången sommar till vinter.

Har ett presentkort jag försökt utnyttja på diverse ställen i stan men de verkar ha bojkottat den sorten här.  : (   Men jag försöker vidare kanske det finns någon affär jag kan utnyttja det i. Har inte så stor betydelse för jag har fått presentkortet för någonslags undersökning jag var med i. Men det vore ju kul om man kunde handla för det någonstans.

Morgon igen...

Morgon igen och det är dax att arbeta. Det tar lite tid innan man vaknat till ordentligt så här tidigt. Men nu är det bara att hugga i... det är massor som ska hinnas med.

Ha en bra dag alla!

Lunch

Kanske konstigt att tänka på lunch så här på kvällningen. Men nu har jag gjort klart morgondagens lunch. Kokt laxfilé på en bädd av kokta grönsaker med kall sås. På inspiration av Thoms på jobbet som hade det till lunch idag. Smidigt att göra och gott blev det för jag har redan tjyvsmakat... he he.

Skulle gått på bio idag men när jag skulle beställa biljetter igår var det slutsålt. Får nog hålla mej framme lite tidigare om jag ska få några biljetter. Det var slutsåld alla de dagarna framöver som gick att boka. Går nog nästa vecka i stället. Tråkigt men nu har jag det roliga kvar...

 
 Borde ta mej ner till stan i morgon för att köpa ett par nya jeans och en höstjacka. Kanske kan man hitta något annat kul bland höstnyheterna också. Kan behövas lite nytt inför hösten.

Ja, hösten... det känns som om den redan var på väg och det är bara mitten av augusti än. Va ska de va?!

Nu ska jag ta mej en nektarin och ta det lite lugnt resten av kvällen i väntan på att Humlan ska komma. Ingen mer dator idag inte.

Kärlek är ...







Kärlek är kanske något som surrar i luften...




... eller något som gömmer sej i det hårdaste hjärta av sten.

Skogens under

Ja, det kan man väl kalla allt vackert som växer i vår natur. Här är några foton från söndagens svampplockning. Allt är ju inte guldgula kantareller som glimmar i skogen.






En del är rött och sött!






Det är gott att kunna vara ute i vår natur. Man borde vara det lite mera egentligen.

Eftermiddagsfika

En liten kopp kaffe och bulle med goda vänner är det som hänt hitills denna eftermiddag. Gott, varmt och mycket trevligt. Mina muffins från i lördags var ju sedan länge slut så det blev till att gå till konditorier för att handla bulle. Nått måste man ju bjuda på. Men dom var goda dom också. Och åts med god aptit.

I morgon ska jag nog gå på bio och se Mamma Mia. Ska bli roligt. Senaste bion var Sex and the city och det var några veckor sedan. Men det ska bli kul att se denna. Mycket musik och så. Är nog en riktig tjejfilm tror jag.

Räkningar, räkningar, räkningar

Har en massa räkningar att betala. Usch va surt! Inte kul alls. Men nu ska dom vara klara för betalning. Ännu lite fattigare då alltså. Räkningar borde förbjudas.
 

I hjärtat på en lilja

 
Close-ups på liljor från mammas trädgård








Visst är dom vackra!


Idag har jag haft en riktig städardag. Inte kul men välbehövligt. Rena rama storstädningen. Jag har dessutom fyllt upp mina små gurkor i glasburkar. Jag har smaksatt olivolja med min peppar och två vitlökar och hällt i en fin flaska. Nu tänkte jag ta det lugnt resten av kvällen. 

Lite mörkare

Ja, lite mörkare i håret alltså. Nu är det tonat igen. Färgen heter Chocolat och mörkt som 70 % choklad blev det. Glansigt och fint! Inte lika blekt och dassigt som det var innan. Men det är dags för en klippning. Väldigt väbehövligt skulle det va. Gjorde slingor i mammas hår samtidigt och det blev riktigt bra det också om jag får säga det själv, och det får jag väl!

Vi tog en sväng till kolonin och plockade lite blommor och grönsaker till middagen också. En middag som började med en urläcker kantarelltoast.

Mmmm... nyplockade kantareller
 

Direkt från skogen. Smörstekta! Till varmrätt; stekt lax - marinerad i honung, chili och citronpeppar - i gräddsås med lime, potatis, morötter och  broccoli odlade av mamma. Du är så duktig på att laga mat, mamma!

Ja, jag har varit en sväng i skogen också. Vi hittade inte så mycket men det räckte till två toast iaf. Va gott!









En och annan icke-kantarell hittade vi också. Det måste bli fler turer till skogen för det är så gott med kantareller.

Nu tror jag att jag ska sätta mej i soffan och inte göra något. Kanske finns det något bra på TV:n att titta på annars får det bli en tidning eller bok. Har ju inte läst klart senaste Amelia än.

Men först måste jag kolla vad jag ska göra med mina chilifrukter, hemma-odlade peppar, starka och heta som eld är dom men oj så goda.

Kronor + frön = Mums!

Det har varit en produktiv förmiddag idag. Här har hunnits med massor. Började med att ta ner tvätten som jag inte orkade göra i går kväll. Sen lite tvagning och påklädning.

Jag har dessutom varit på torget och handlad smågurkor, dill och senapsfrön. Nu ska här läggas in gurkor. Mums! Leverpastejsmörgås, köttbullar och brunsås, köttfärslimpa...

Inte nog med det. Jag har bakat dajmmuffins. Dubbelmums! Så nu blir det fika snart.





F i k a !

Fredag kväll

Å jag tvättar. Vad ska det va?! En fredag! Då ska man väl hitta på nått kul. Illans trött är jag också. Hur ska detta sluta. 

Blev lite sent igår. Såg ju Resa utan slut. Vi var lite frusna och hungriga när vi kom hem. Teatern var inte slut förrän efter kl 22. Men bra va den. Roligt när det handlar om lokal historia. Mycket bra musik. Coolt att allt var ute. Hela teatern var uppbyggd runt en snurrande läktare med olika dekorer. Riktigt bra! Och regnet slapp vi. Men tur att jag packade ner en extra kofta för den behövdes framåt kvällen.

Har i dag också varit och hämtat min nya kameraväska. Åååå va fin den är! Storhandlat på Maxi och pysslat lite. Busy dag på jobbet också så inte undra på att man är lite trött så här på kvällningen. Ska nog lägga mej och slappa lite framför en film nu och äta lite nötter.


J a g  ö n s k a r  a l l a  e n  r o l i g  k v ä l l !


Resa utan slut

Snart ska vi iväg och titta på utomhusteater - Resa utan slut - som handlar om tattarkravallerna i Jönköping på 40-talet. Med mycket musik. Ska bli både intressant och roligt att titta på. Under tiden äter jag, lyssnar på Duffy och skriver lite. Allt i väntan på Humlan som snart dyker upp och hämtar mej.



Hoppas bara att vädret håller sig. Inget regn tack! Packar väl varma kläder och paraply ifall att.

PS. Nu har min nya kameraväska kommit och jag kan åka och hämta den. Jippi!!

Det regnar och är grått

Vad ska man göra då? Sitter vid datorn och känner för att blogga men vet inte vad jag ska skriva om. Började rita lite i illustrator. Kanske dessa små möss kan komma till nytta nån gång eller varför inte förgylla bloggen med dem?
Var på stan och köpte en anteckningsbok till kursen som börjar om två veckor och ops! med slank ett par skor och en toning till håret. Så gick det åt lite pengar till då. Men jag fick iaf en penna med på köpet av anteckningsboken. Inte illa!

Skulle behöva städa lite egentligen men orkar bara inte. Det får vänta. Tonar jag inte håret i morgon får jag ta det då.

Ska kanske ta mej en matbit nu. Ja, jag gör det. So long...

Måndag morgon

Så har då ännu en helg sprungit förbi vickt som en vessla. En helg både på gott och ont. Varför går helgerna så fort? Man önskar dom kunde snigla sig förbi så dom kändes lite längre. 

Har iaf fall gjort några roliga inköp som jag är glad över. Lite utrustning till kameran bland annat. Jippi! Kommer nog synas lite mer på fotobloggen framöver.

Men nu är det dax att börja arbeta lite... 

Varför?

Snart ska Lotta till Dublin fara
Välja mellan kamera, kläder och mascara
Ta två väskor går ej
Ryanair säger nej
Ett bagage! Det måste du klara



Varför får man bara ta med ett handbagage? Och varför måste man betala en massa för att checka in resväska? Jag ska ju bara åka över en långhelg. Jag vill ju ha med kameran! Men den kommer ju inte få plats i handbagaget där jag måste ha alla andra grejjor. Detta måste kluras ut innan vi åker. Dumma Ryanair!

Long live Rock'n Roll

Måste pusha lite för Hellspray som har en spelning på Zaragon Rock Club lördagen den 6 september. Inte bara för att basisten är min egen lilla humla utan för att de är ett bra band. Gå gärna in på deras hemsida och lyssna lite på låtarna - www.hellspray.com - eller ta dej vidare därifrån till sidan på myspace. Ett litet smakprov från You tube på deras låt Sinister Fantasies hittar du här också.

Zaragon Rock Club - ZRC - En klubb för rockers i hela småland. Kolla in ett coolt band, lyssna på skön musik och ha en kul kväll i rockens tecken helt enkelt! Gå in på deras sida och läs mer. Missa framför allt inte när Hellspray har sitt gig. Gillar du Rock'n Roll är det hit du ska gå.

Jag återkommer med mer info. Lyssna och njut så länge...





 

Stockholm nästa

Snart bär det av till den stora staden Stockholm. En långweekend hos min lilla syster. Det ska bli roligt. Jag tar bussen direkt efter jobbet. Inte en resa jag ser fram emot precis. Lång, tråkig och säkert jättevarm. Buss är inte roligt. Men vad ska man göra när man inte har någon bil själv. Hoppas det inte är så mycket folk på den så man kan bre ut sej lite. Men roligt att komma dit ska det blir. God mat, bus med barnen och lite annat smått och gott. 

Raggmunk till lunch idag. Mums!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16