Fotosidan

Jag måste få ordning på min fotosida snart...

Nu har sommarrean startat

Japp, nu har sommarrean börjat på allvar och alla skyltar med rea och 50% lockar för fullt. Det är allt från klänningar och toppar till leggings och piratbyxor.  Igår var jag på stan och gjorde åt en massa pengar. Hmm, inte bra men väldigt roligt. Det blev tre toppar, ett par leggings och en massa andra saker jag egentilgen inte behöver. Ska nog ner i morgon igen och se om jag hittar lite till. Jag hann ju inte med alla affärerna. Så det får nog bli en runda till. Ska se om jag hittar lite presenter i då också. Ibland är man verkligen på shoppinghumör, då går pengarna åt som smör i solsken. Men lite kul ska man väl ha för dom surt förvärvade slantarna. 

Har suttit i en bil hela dagen nästan. Varit på möte i Göteborg med jobbet. Mycket åkande för ett par timmar som inte gav så värst mycket. Ibland kan det kännas lite onödigt men men. På jobbet är det full fart nu när semestrarna börjat men vi får "hjälp" av ett par sommarjobbare. I morgon drar en jobbarkompis till Turkiet och det nästan så man är lite avundsjuk. Jag vill också ha värme och sol. Kanske det är lite för varmt där nu för att man ska orka att hitta  på en massa saker men hellre det än det här kalla och regniga vädret. Ja, ja, jag vet att det behövs regn. Men i em har det ju varit lite solsken iaf, får väl hoppas att det håller i sej.

Midsommar

Helgen har varit bra. God mat och trevligt sällskap i glada vänners lag. Det är väl så det ska vara. Sill och nypotatis och glass med en fem jordgubbar att dela på. Inte dåligt.

Så är snart midsommarhelgen över. Fort har det gått och imorgon är det dax att gå tillbaks till jobbet. Skönt att det snart är semester. Lite tråkigt väder har det väl varit. En ganska blandad kompott får jag väl säga.

Idag har jag mest suttit framför datorn och redigerat fotona från sommarfesten som jag ska ha med mej till jobbet på måndag. Plus en massa andra foton som jag tagit på mina älskade syskonbarn. Det är lite pill men ganska roligt. Fast det roligaste är ju att ta korten.



Lite foton...

  
 

 

från vår trevliga sommarfest!

Sommarfest!

Igår kväll hade vi sommarfest på jobbet. Alla var inbjudna och sammanlagt var vi nog en 120 st som kom från alla avdelningar. Riktigt trevligt hade i. Vi startade med lite uppladdning för kvällen med tipspromenad, fotbolls och företagsfrågor, samt lite tävlingar av olika slag. Grillade hamburgare och korv med en massa goda tillbehör. MUMS!  

Sen var det dax för fotbollsmatchen. En besvikelse! Ingen mer fotboll för Sverige. Det är så man blir lite ledsen även om jag inte är någon fotbollsfantast känns det lite tråkigt. När ska jag nu ha min nya gula fina hatt? Det blev en lyckad kväll och som medlem av festkommiten kan man känna sej nöjd. Det kommer nog någon bild framåt kvällningen. Håll ut!

Så var det kväll...

Nu är det snart läggdax efter en dag full av arbete med jobb, tvätt, pajbakning och gos. Skönt att få hoppa ner i sin lilla säng och få lite sömn. God natt!

TV-spel och fotboll

Inget av dom är väl nått jag brukar syssla med eller se på. Men ändå var helgen fyllt av det. Plus en massa mys och gos förstås.

Att man kan komma in så i ett tv-spel. Man blir ju som galen. Spelade GTA i helgen och i början tyckte jag inte det var så värst kul. Svårt att styra personen och köra bil och inte minst att det var så våldsamt men när man provat lite och väl kommit underfund med någorlunda hur det funkar var det rätt kul. Även om det blev många "förlåt" och "ursäkta" till folk som man körde på så försökte jag iaf stanna för rött ljus. De andra tyckte jag var för snäll och hade nog ganska roligt åt mej. Man blir ganska brutal när man bara kör över folk eller pucklar på dom för att komma loss eller ta deras bil. Det är nästan som man blir rädd för sej själv. Man undrar ju faktiskt hur mycket det här påverkar barn som sitter och spelar dagarna i ända. Jag tror nog att de blir rejält påverkade när man själv, som ju är vuxen, blir helt galen.

Ja, fotbollen. Vad kan man säga?! Det såg ju ganska bra ut och sen går Spanien och gör mål i tilläggsminuterna. Vad är det??!! Det blir väl för Sverige att skärpa till sej på onsdag då det är dax för nästa match. En match jag förövrigt kommer att se på tillsammans med alla jobbarkompisar i en jättestor sommarfest. Då blir det tipspromenad, tävlingar, grillning och sen se på matchen på storbildstv. KUL! Och jag som knappt aldrig brukar se på fotboll. Vad har hänt!

Fredagen den 13:e


Ska ju visst vara en riktigt otursdag. Dubbelt upp! Vilken tur att man inte är skrockfull!  

Regnar idag. Åskar visst lite också hörde jag. Välbehövligt men jag föredrag nog solsken och varmt väder. Om det fortsätter att regna så behöver jag ju förstås inte åka och vattna på kollonin. Det är ju bra även om det är underbart att vara där. Ligga i hamocken och sakta vagga fram och tillbaks, ligga på gräset och läsa en bra bok eller bara lukta på alla blommor som mamma planterat. Ett härligt ställe!  

Just nu skulle jag helst vilja sitta på en liten stubbe i skogen och filofisera. Tänka på allt som händer i livet just nu. Inte allt så roligt. Inte slita på jobbet där det finns hur mycket som helst att göra. Ibland är det skönt att inte göra nånting.

Nej! Det är bästa man sliter sej från dagdrömmarna och börjar arbeta lite. Fast jag har faktiskt rast nu. Så det så!

Ljuvt och romantiskt



Med en doft av äppelblom!

Lilla mormor är dålig

Åke och hälsade på lilla mormor igår igen. Mamma är redan där och har varit de senaste dagarna. Personalen på äldreboendet ringde i förra veckan och meddelade att mormor blivit dålig. Och det är verkligen inte samma gamla mormor som ligger där i sängen tunn och skör som ett papper. Mormor ska ju alltid finnas där för en - stark, trygg och go - den som tar hand om och hittar på saker. Visst, hon är gammal men hon ska ändå alltid finnas till hands. Det är så synd bara att hon ska bo så långt bort. Man vill ju kunna hälsa på varje dag men det går inte.

Det är inget roligt år det här. Bara en massa sorg och elände. I vintras gick farmor bort vilket var hårt och jobbigt och nu detta. Mina tankar är hos mormor nu. Älskade lilla mormor.

Äntligen är flytten klar

När man väl bestämt sej för att bli bättre på att skriva är det dax för bloggflytt. Varför ska allt ta så lång tid när man väntar på att få göra något? Men nu äntligen...

Man har blivt lite bortskämd med vädret nu. Man förväntar sej att solen ska skina när man vaknar på morgonen. Och därför känns det inte lika angeläget att snabba sej ner till stranden för att få några solstrålar på sin bleka kropp. Jag kanske ska säga röd/vita för i lördags blev det lite förmycket av det goda. Kanske bra att ta det lugnt då.

Var iaf på fotokurs igår för att lära mej den nya kameran. Så beachen fick vara utan Lotta. Kursen var intressant. Fick många bra tips och uppslag även om det mesta var ganska basic. Men det är alltid bra med repetiion och detta är ju min första digitala systemkamera så det är bara att ta till sej allt och sen öva och använda. Bilden blir ju inte bättre en fotografen bakom kameran. Som kursledaren sa; kameran har ju inte en aning om vad jag tänker fota. Så ibland gäller det att tänka till lite om bilden ska bli bra.




Så nu är det dax att börja plåta på allvar. Ska bli kul. Finns några tekniker som jag vill öva på. Kommer nog också att försöka lägga upp en länk till sidan där jag tänkt visa lite bilder. Men det tar lite tid att få till det som man vill ha det.

Hej så länge... nu måste jag jobba lite.

Piren

image5

Usch vad dålig jag är på att skriva. Här har man varit på både keramik och fotoutflykt men inget har blivit skrivet. Jag får nog ta och skärpa till mej. Kanke kommer upp en bild från fotoutflykten om nån dag.

Men i kväll blir det iaf lite sommarkul med jobbet. God mat och dryck och trevlig samvaro med jobbarpolarna. Vädret är underbart och verkligen perfekt för en kväll på piren. Bara att njuta!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16