Mackaronger

 
 
 
I lördags bakade jag och Wille mackaronger. Eller ja, macarons eller makroner som det
heter på svenska. Ni som såg Nyhetsmorgon för några veckor sedan fattar. Dom blev så
goda. Vi gjorde chokladmacarons med nötcreme, rosa hallon macarons och gröna med
en likörsmörkräm.
 
 
 
Macarons /Makroner
Ca 40 st
 
110 g skållade mandlar (alt 100g malda hasselnötter)
90 g äggvita (ca 3 st)
170 g florsocker (knappt 3 dl)
2 msk strösocker
 
Ev lite karamellfärg
Tillsätt ca 1 msk kakao om du vill ha chokladmacarons.
 
 
Smörkräm
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
Tillsätt ev lite hallonsylt, nutella, likör eller annan smaksättning.
 
 
Gör så här
Skålla och mal mandeln (alt mal hasselnötterna). Smeten blir vitare och finare om man
skalar mandeln. Blanda florsockret med mandelmjölet.
Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke.
Tillsätt strösockret lite i taget och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan.
Tillsätt ev lite karamellfärg.
Blanda tills det blir en jämn smet.
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Spritsa på bakpapperklädd plåt i rundlar stora som femkronor. Låt kakorna vila på plåten
i minst 15 min. Då torkar ytan och risken att de spricker är mindre.
 
Grädda nederst i ugnen i ca 15 min (de ska släppa från pappret när de är klara).
Dra av bakplåtspappret från plåten och låt kakorna svalna.
Fyll med valfri fyllning.
 


    Synpunkter, uttalande och annat




© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!
Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16