E.M.D
Några foton med alla tre grabbarna i E.M.D - Erik, Mattias och Danny.

Bra konsert, mycket energi och jag vågade mej fram till scenkanten där alla fotograferna får stå. JIPPI!! :o) Kommer lite fler ensambilder längre fram.

Fotopass = Super

Så här kan det se ut

... utan fotopass. Långt i från, lite suddiga, publik i vägen och inte så bra överlag. Ja så går det när man är lite feg. Men musiken var bra och det var kul att se.

:o)

Mitt första fotopass någonsin. Va jag är glad :o). Tänk att lilla jag har fått gå fram innanför kravallstaketet för att kunna fotografera. Det är stort. Jag hade ju fått det för att kunna ta lite bilder på Hellspray.


E.M.D.
Det var så nervöst att jag först inte vågade men sen tog jag mod och beslöt att till E.M.D. skulle jag gå fram och foto. Och visst, det blir mycket bättre bilder när man får stå framme vid scenen. Vinkeln kanske inte är den bästa men vad gör det JAG HAR JU FÅTT GÅ FRAM TILL SCENEN OCH PLÅTA. Bland alla andra fotografer. Hi hi...
Foton kommer...

Futuristisk (116/365)


Langhammars raukar
Langhammars är ett område karg, vacker natur med raukar och enar som tycks huka under väder och vind. Omgivningarna är dramatiska och vackra och det känns nästan som man har hamnat på en annan planet. Väntar man ett ögonblick kanske man får se ett rymdskepp komma svävande.

¤Här finns de finaste, högsta raukarna belägna på klapperstenstranden. De är mellan 8-10 meter höga. Langhammars på Fårö är ett av Gotlands mest kända raukområden. En oerhört intressant plats.


Tema: Futuristisk
Foto: 92

Med hjälp av en fyr (195/365)


 
Fårö Fyr
1847 tändes Fårö fyr för första gången. Många fartyg har under tidernas lopp strandat på Gotlands revlar och stränder. Men förr kunde den enes död ibland betyda den andres bröd. På Fårö fanns en bön:

"Gud välsigna våra åkrar och ängar
Våra pigor och drängar
Giv fisk i garn och kut i strand
Gud, låt ett stort skepp stranda på skär i natt!"Fårö och Gotska Sandön var särskilt välsignade, men också på sandrevlarna söder om Gotland gick många skepp i kvav. Under hela 1700-talet och i början av 1800-talet kom klagomål från både svenska och utländska handelsmän över att det saknades fyrar på Gotland. (Källa: Sjöfartsverket)


Tema: Navigationshjälpmedel
Foto: 92Gamla Apoteket (37/365)Gamla apoteket
Detta är ett medeltida stenhus beläget i korsningen mellan Strandgatan och Lybska gränd i Visby. Huset är uppfört på 1200-talet och är känt dels för att det är Sveriges äldsta hyreshus och dels för sin särpräglade trappgavel.

När huset uppfördes var det troligen för att användas som packhus och som bostad. Under 1800-talet låg det ett apotek i byggnaden. När detta flyttade till nya lokaler 1897 började byggnaden att kallas för Gamla apoteket.


Tema: Byggnad
Foto: 91
Hemma från Gotland
Då var man hemma med halmen igen - som man brukar säga. Kom hem sent i går kväll. Har packat upp, tvättat bilen och tagit det ganska lugnt.

Kommer snart fler bilder från Gotland här på bloggen.

Snart bär det av till Eksjö för att kolla in stadsfesten som börjar idag. I morgon spelar Hellspray så då får man åka ner igen. Har till och med fått ett fotopass så nu ska här fotas artister :o) hi hi... om jag vågar. Ska iaf plåt när Hellspray spelar.

Gotland
Gotland
Jippi! Nu tar jag en veckas semester och drar till Gotland med Humlan <3.

Det ska bli så skönt, avslappnande och härligt. Bara vi två. Hoppas ju förstås på varmt och soligt väder hela veckan med solning och bad, utflykter, raukar och grillkvällar vid stugan som vi hyrt och en och annan kväll i Visby.

Ha nu så jättegott själva så hörs vi om en vecka för här blir det inga uppdateringar på några dagar.

So long...

Hellspray - Eksjö 29 augusti
Ni glömmer väl inte att Hellspray spelar på Eksjöfestivalen den 29 augusti.

Gå in på Eksjöfestivalens hemsida och läs mer.En dag kvar...
Nu är det bara en arbetsdag kvar sen har jag en hel veckas semster. Jippi! Va skönt! :o)

Har börjat ta fram saker jag ska ha med mej, fixa till mej själv, vikt tvätten, ätit och en hel massa annat. Humlan är och repar så nu har jag hela kvällen för mej själv.

Har laddat batterierna till kameran. Tömt minneskorten och plockat ner de objektiv jag ska ha med mej.

Kom-i-håg till mej själv; Får inte glömma stativet.

TröttNu är jag trött. Vill helst bara gå och lägga mej men måste vara uppe en liten stund till. Tvätten hänger på tork och är inte torr ännu. Måste hänga minst en halvtimme till.

Har iaf lagat lite mat tills i morgon. Städat, fixat och ordnat saker och ting. Hade man mer klöver kunde man tagit ledigt. Men jag ska ju snart ha semester igen så det är ju gott.

Ska vila en liten stund i soffan innan det är dax att ta ner tvätten.

God natt!

Blomma
Scrap eller skräp
Ja, det är frågan. Första gången jag försöker mej på digital scrapbooking. Hoppas jag blir bättre för det här ser ut som en 7 åring har gjort.

Det blev en liten rosa ram i alla fall.

Dagar...
Dagar...
4 dagar kvar tills Humlan och jag åker till Gotland på lite semester.
11 dagar kvar tills Hellspray spelar på Eksjö festivalen.
14 dagar kvar tills mina kurser börjar på högskolan.
17 dagar kvar tills vi åker till Tyskland med våra goda vänner Cilla & Christian.

Det är nästan som att dra bladen av en blomma. En för en faller dagarna ifrån och jag kommer närmare min mål händelser.

Det är något inplanerat nästan varenda helg framöver.  Nu är det bara kräftskivan som ska in också. Vilket troligen blir i oktober. Puh! Det är verkligen fullt upp.

Dagens tips! - Få fotobok från Fujifilm gratis


Dagens tips!

Hittade ett tips på en blogg om att man kan få en gratis fotobok från  FUJIFILM om man har en blogg eller hemsida. Det enda man ska göra är att skriva en text på minst 100 ord om fotoboken och sedan publicera den på sin blogg. En gratis fotobok, inte dåligt! Och den är värd hela 344 kronor. 

Gå in på Fujis hemsida,  läs mer och tipsa vidare.

Jag beställde faktiskt helt nyligen en massa kort från Fujifilm som var kalasbra men en fotobok är ju ändå bättre. Nu gäller det bara att bestämma mej för vilka foton jag ska ta med. Helst skulle jag vilja vänta med att göra den tills jag och Humlan har varit på semester på Gotland. Då skulle det kunna bli en fotobok om vår första längre semester - ensamma tillsammans.

Jag har faktiskt kikat på fotoböcker hos Fuji innan och tyckt att det verkar vara ett bra sätt att få sina foton utskrivna på. Jag är verkligen dålig på att skriva ut dom annars men i en fotobok får man dom tillsammans och det är lätt att ta fram och titta på. Lätt att visa även för andra. Och att man kan skriva text till är ju kanon. En fotobok vore därför toppen för vilket tema man än har.

Så jag ska verkligen anta detta erbjudande. Det är ju inte varje dag man får en GRATIS fotobok.

För att se exempel på fotoböcker kan du klicka här.  


Gör det du också!


=> Gå in och läs mer här

På lingonröda tuvor (68/365)
Små röda bär
Att lingon har ett litet kors längts fram/under/mitt på bäret, det har jag aldrig tänkt på. Men det har det som synes.


Tema: Kors eller diagonal
Foto: 90

En hälsning från skogen
I skogen
Var ute i skogen en sväng i går. Härligt! Plockade lite svamp igen och strövade omkring och njöt. Hälsade på en korsspindel men han ville inte vara med på bild. Svajade i hela nätet och sen stack han och gömde sej.

Freak Kitchen


Freak Kitchen
Några bilder från när Freak Kitchen spelade på Vätterfesten. Tagna med kompaktkameran. Skitbra konsert faktiskt. Basisten ägde scenen.


 
Här kan du lyssna: 
~ Mattias IA Eklundh ~

Vätterfesten
Vätterfesten
I kväll bär det av en sväng till Vätterfesten. Men först ska vi samlas hos Humlan för lite förfest och sen går vi ner till stranden. Han bor ju precis jämte så det passar ju bra. Det är väl Freak Kitchen som lockar mest även om jag inte gillar som sådär jättemycket men det är roligt att komma ut och se lite folk och det är ju vackert vid stranden.

Gå in på vatterfesten.se och kolla mer.


Lördagmorgon så här långt
Men nu på morgonen har det blivit mest städning. Fast det behövs ju alltid. Snart kommer Humlan och hämtar mej och då blir det inhandling av mat, matlagning, lite slappa och sen kommer alla polarna. Skoj!

Nu ska jag diska, försöka knåpa ihop några förslag till logga åt Jannes band och sen fixa iordning mej.

So long...

Vet inte...
... vad jag ska skriva just nu så ni får bara några blommor att njuta av.

Redigera mera
Fotoredigering
Nu har jag redigerat en massa foton. Äntligen! Jag borde gjort detta för längesen men det är så mycket som ska göras hela tiden. Ska skicka iväg dom i morgon. Lite pilljobb men ibland behövs det dras lite i kurvor, nivåer och balanser.

Nu ska här slappas...

Mina första

Mitt första nummer av tidningen Buffé kom idag. Vad jag känner mej "vuxen". Har ju skaffat ica-kort och shoppingexpress eller vad det nu heter. Jag går iaf runt i affären och skjuter varor. Ganska kul faktiskt. Och det känns lite "vuxet".

Sedan har min första tomat mognat på tomatplantan jag har på balkongen. Och den var såååå god. Nu väntar jag bara på att alla de andra 30 tomaterna ska mogna så jag kan äta upp dom oxå. Det är minst 30 om inte mer. Om en liten stund ska jag gå ut och rensa och ansa den lite. Efter ett tips av min jobbarkompis. Då kommer mina tomater bli ännu godare.

MUMS!

Mumsiga Kycklinggrytan

Tvätt, mat och slappa
Idag är det tvättdag. Massor av tvätt men nu är den iaf upphängd. Jag har ätit min nylagade kycklinggryta, vilken var hemskt god om jag får säga det själv.

Nu är det dax att slappa lite. Kolla lite tv och sen gå ner och hämta tvätten.

Larger than life (166/365)
Liten myra ute på äventyr i stora vida blomvärlden. Blomman är verkligen större än honom självt.


Tema: Larger than life
Foto: 89

Det är en sån där dag

Det är så mycket man behöver göra men just nu känner jag inte för något annat än att slänga mej i soffan och slappa. Jag känner inte för att städa vilket jag borde, inte disk men det är iof inte så mycket. Jag känner inte för att redigera foton inte heller för att gå ner i tvättstugan för att se om det finns någon ledig tid...

Det är en "jag-känner-inte-för-nått" dag.

Soliga små blommor

Soliga små blommor
Bjuder på några soliga små blommor till kvällen. Nu har jag precis ätit köttfärssås och pasta. Mycket gott!

Resten av kvällen ska jag nog slappa lite framför tv:n. Vet jag behöver fixa lite med känner inte för det just nu.

Ha en skön kväll!

Vin, bröd och ost (135/365)
Picknick i det gröna
Vad kan vara bättre än att ta med picknickkorgen fylld med vin, bröd, brieost en smaskig köttskiva till grillen lite potatissallad och en stor skön filt till kanten av en sjö en solig fredagseftermiddag.

Njuta av solen, den goda maten, vinet och dofterna från grillen. Det är sommar och ljummet i luften. I allaf all njuter jag för fulla muggar.


Tema: Njutning
Foto: 88

Fånga solens energi (172/365)
En av flera stugor där dom har satt upp solceller för att få energi för att driva ett litet kylskåp, radio och kaffekokaren på koloniområdet. Ett bra och miljöanpassat alternativ för att få energi.

Bra, tycker jag!


Tema: Miljöanpassat
Foto: 87

Hmm...

Lite dåligt med uppdateringar denna helgen. Men det har varit så mycket. Jag har fart omkring på än det ena än det andra.  Det har inte blivit någon tid framför datorn. Ska försöka gottgöra. Jag har ganska mycket pyssel framför datorn att göra.

Kolonistens dag
I dag är det kolonistens dag på Tokarp där mamsen har sin kolonistuga. Drar nog dit en sväng i eftermiddag. klematisen är från hennes trädgård.

Fredag

Hellspray

Nu har dom varit i farten igen. Ännu en artikel om Hellspray i JNytt. Grabbarna ligger minsann inte på latsidan. Och snart väntar spelningen i Eksjö.

Gå in och läs hela artikeln här.


PS. Gissa vem som tagit bilden? Japp, alldeles rätt, det är lilla jag hi hi...

Skogens guld

  Skogens guld
Varför köpa när man kan plocka gratis. Få en naturupplevelse på köpet och lite extra motion.

Japp, i kväll var jag ute i skogen igen och plockade lite svamp med mamsen och det blev faktiskt en hel del :o). Så resten av kvällen har ägnats åt rensning av svampen. Ja, alla har väl förstått att det är kantareller jag pratar om.

Mums, va gott det ska bli!

Helgen som gåttHelgens aktiviteter har bestått av många roligheter. Jag har städat vilket iof inte är så kul men dess då roligare efteråt. Fixat i ordning diverse saker som jag inte kan gå in närmare på just nu.

Vi har fått åka världens flottaste och största motorbåt på Vättern. Med start från Piren och landstigning i Huskvarna hamn. Vad häftigt och vilket härligt väder det var. På kvällen var vi bjudna på grillfest hos samma vänner - så gott!  Det var en väldigt trevlig kväll. TACK SÅ JÄTTEMYCKET!  :o)  Missade att ta med kameran där. Skit! (bilden är från förra året)

Vi har även varit ute i skog och mark och letat efter skogens gula guld men vi hittade inte så mycket. Bara så det räckte till en kvällsmacka. Vi får försöka en annan gång. Det har varit en roligt, härlig och skön helg. Mycket tack till alla goda vänner!

Veckans pausfågel

 
  Veckans pausfågel
Vilken liten orädd rackare! Han har hittat sitt favoritställe mamsens koloniträdgård. Han är så orädd att han flög fram till mej. Hoppade upp på ena skon och hoppade sen vidare mellan mina ben.

Härligt! Det är sol ute


~ Gul som solen ~Nu har jag varit duktig hela morgonen. Lagt in all tvätt, diskat, städat, vattnat blommorna, rensat i avloppet, plockat iordning och mycket mer. Duktigt va!?

I dag ska vi på grillfest hos goda vänner. Det ska bli både gott och roligt. Hoppas bara det fina vädret håller i sej.

Snart kommer Humlan och då ska vi iväg.

So long...

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16