Liten blomma






Här kommer en liten blomma till. Snart är dom väl överblommade allihopa.

Gurkorna






Nu är mina gurkor inlagda och klara. Så mumsiga. Nu blir det leverpastejmackor förhela slanten. 

Falska eller äkta?





Det är frågan!

Jaha!








Ja, då var helgen nästan förbi. Det går snabbt när man har roligt.

Det började bra med en trevlig kväll hos min gamla chef. Lördagen var vi i skogen och
plockade lite lingon och svamp. Så nu är vi försörjda med lingonsylt hela vintern.
Var sin stor och god kantarellmacka blev till kvällsmat också. Mums!

Söndagen har varit lite trädgårdsarbete, pyssel vid datorn, bakning av äppelpaj och finbesök.

Nu ska här tas det lugnt.

Måndag






Nu är vi hemma från en mysig helg i Malmö. Var och hälsade på söte Johanna. Malmöfestivalen var i full gång så mycket musik blev det. God mat och öl också.

Tyvärr missade vi vår egen stadsfestival men lite fick vi till dels på fredagskvällen. En nostalgikväll med både Crut och Arrow.

Men nu börjar en ny vecka med nya tag...

Huskvarna





Huskvarna från ovan. Tagna från utsikten på Egnahem. Tänk, att i denna stad föddes jag. Den har dessutom
firat 100 år i år.

Mjölksyrade gurkor





I lördags var det stora gurkinläggningsdagen. Humlan la in gurkor som skulle mjölksyras och jag gjorde
vanlig ättiksinläggning. Mums vad gurkor vi har nu.

Nedan har du receptet på de mjölksyrade gurkorna. Recepten kommer från Per Morberg, detta gjordes i ett program för inte så länge sedan. Kan vara en repris också


Ingredienser

2 kg Västeråsgurka
1 bit pepparrot
3 st vitlöksklyftor
15 st vinbärsblad
vatten
salt


Gör så här

1. Skölj gurkorna och bladen i vatten. Skala och skär pepparroten i bitar. Skala vitlöken.
2. Varva alltsammans i en burk med lock och gummiring. Blanda en saltvattenblandning av 15 g salt/liter vatten. Blandningen ska täcka gurkorna väl.
3. Förvara burken i rumstemperatur i två dygn. Förvara därefter krukan svalt (i t ex garage eller källare) i 8-10 dagar. Flytta krukan till kylen. Där ska den stå i ca 2 månader.

Per Morbergs recept.

Man kan ju undra





hur en del människor står... Vicken konstig stil han har.

Kvällsnöje






Det känns som om hösten har kommit hit med stora språng. Inte än!! Det är ju fortfarande sommar, ju.

Om jag skulle ta och lägga upp de där byxorna i dag. Då vet jag en som blir glad. Skulle gjorts för
många dagar sen. Vika tvätt är inte lika roligt men det är också en sak som måste göras.

Jag känner för att pyssla...

Nu börjar dom blomma





Den lilla höstanemonen.

2:a veckan






Då har man varit i fart i lite mer än en vecka. Är inne på andra jobbveckan. Tyvärr har bloggen
blivit lite lidande för jobbarveckan har tagit på krafterna. Man är inte riktigt van att jobba än.
Hela semestern har det nog varit lite dåligt men det finns foton tagna. Mycket har gjorts och
mycket skall göras.


Har gjort:
Fikat med HELA familjen
Ullared
Planering inför den stora släktträffen
Släktträff lördag
Varit i skogen och plockat kantareller


Att göra:

Tvättdag tisdag
Ridtur Kyrkekvarn på onsdag, hoppas jag
Lämna bilen på verkstan
Åka ner till Granit och köpa några snygga burkar
Lägga in gurkor

Jobb

Då har man börjat jobba igen.

Den där semestern gick i ett rasande tempo. Buhu!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16