Lek med vatten.
Att jag inte fick igång blixten på fjärr gjorde mej vansinning. Detta måste göras om.
För nu vet jag hur jag ska göra.
Helg, ledig och fri.
Startade dagen med nybakade frallor och kokt ägg till frukost. Bra start!
Försökte koppla ihop steron med datorn för att lyssna på spotify. Gick inget vidare.
Varför???? Det har ju gått innan. Drog ner humöret lite.
Snart dusch och sen i väg på god middag.
Ha en härlig lördag alla!
Semmeldagen – Fettisdagen – Mardi Gras. I dag är iaf denna dag.
Namnet fettisdag är bildat av "fet" och "tisdag", där fet syftar på all god mat som brukade ätas på fettisdagen. Och på denna dag äter vi semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. Kärt barn har många namn men för mej är dom semlor.
M I N I S E M L O R
2,5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
1 dl vit sirap (går bra med ljus också)
¼ tsk salt
100 g rumstempererat smör
1 tsk kardemumma
550 g vetemjöl
ägg till pensling
Fyllning
300 g Mandelmassa
6 dl grädde
Topping
Florsocker
Tillagning
Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna.
Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Dela degen i 40 bitar och rulla dem runda.
Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Pensla med ägg.
Grädda i 200° ca 6-8 minuter och låt svalna.
Dela de avsvalnade bullarna.
Tag ur lite av inkråmet på semlan.
Blanda lika mycket inkråm och mandelmassa med lite ovispad grädde.
Lägg i fyllningen i urgröpningen.
Toppa fyllningen med vispad grädde. Spritsa för ett finare utseende.
Lägg på locket och pudra med florsocker.
Färdiga att ätas!
I torsdags var jag på B.U.S! – Brun Utan Sol - med Vivian Cardinal, Gladys del Pilar, Fransesca Quartey, Kayode Shekoni och Blossom Tainton.
Så bra show. Massor av glitter, musik sång och skratt.
En föreställning med personliga berättelser och betraktelser, om kämpande mammor och frånvarande pappor. Om livet som kvinna - från barndom till klimakteriet. Om att synas för mer än enbart sin hudfärg.
På väg till jobbet. Så var vintern tillbaks...
#instagram
