Grunge (134/365)~ Håll muspekaren över bilden och du får den i färg ~ Har försökt få till en bild med lite grunge i trasig miljö.


Tema: Grunge
Foto: 58

Busy like a bee
Nu har det varit några dagar med mycket att göra. Det har varit möte på jobbet. Årsmöte i bostadsrättsföreningen och idag är det tvättdag. Aldrig får man vara ledig. Och dessutom måste jag gå en massa för att få ihop lite steg i stegtävlingen. Vill ju inte ligga sist hela tiden.

Igår gick hela kvällen till årsmötet och sekreterare som man är så måste man ju vara där. Fick iaf en räkmacka med med hem som blev över. Mums!

Men nu måste jag snart ner i källaren igen. Hoppas bara Humlan kommer med lite sköljmedel innan. Det tog slut.

Äppelblomster & åska


¤
Nu tog visst det fina vädret slut. I eftermiddag har det regnat och åskat. Inte kul! Jag gillar inte åska. Dessutom möte på jobbet så jag kom hem senare än vanligt.

Skulle behöva gå ut och gå men har ingen större lust faktiskt.

Måste tvätta men det finns ingen tid förrän på torsdag. Buhu! På fredag är det marknad och på lördag är det fullt drag i Rådhusparken med diverse artister. Det får man ju inte missa. Då måste jag ju ha lite rena kläder.

Nu ska jag äta lite. Alltid något.

So long!

Rosa lack och fransig kant... (x/365)
Kanske inte lack men väl rosa. Liten fransig tulpan från gården där jag bor.

Eget tema: Fransig
Foto: 57

På tå (155/365)
På tå för språng ut i vida världen. De små maskrosfröna har trippat upp och väntar på att ta ett språng ut. Andra försöker frenetiskt hålla sej kvar. Den en gång runda och ludna maskrosen har blivit bristfällig. En efter en lämnar de små fröna henne.

Tema: Bristfällig
Foto: 56

Slummer i slutna knoppar (54/365)
Små knoppar från ett äppelträd från Rudenstams äppelodlingar i Kaxholmen utanför Jönköping. Det är så vacker där när alla äppelträden står i blom.

Dom små sköra äppelblomsknopparna slumrar så vackert i sina rosa/vita dräkter i väntan på att slå ut i full blom.

Tema: Stängd
Foto: 55

Torget nästa...
God morgon!
I dag är det lördag och jag ska nog försöka ta mej ner till torget en sväng. Får se om jag hittar något kul. Ska iaf kolla om jag hittar några gympadojor. Kanske några blommor och grönsaker också.

Nu har jag ätit frukost. Ska in i badrummet och fixa iordning mej sen drar jag. Eftermiddagen måste ägnas åt lite städning och fix av lägenhet.

Hoppas bara det inte blir regn, det ser lite mörkt ut.

 
    

Mellan knopp och blom (189/365)
Mellan hägg och syrén heter det ju!
Massor av knoppar och blom kan nu ses på syrénen.  Den är inte riktigt utslagen än men det kommer nog vilken dag som helst.


Tema: Många
Foto: 54

... Violer äro blå...Rosor äro röda
Violer äro blå
Smultron äro söta
Och du är lika såNu har jag testat mitt nya objektiv. Ett Tokina 100/2,8 macro. Och det funkar kanon. Än så länge är jag bara positiv. Men nu har jag också bara provat det en dag - Igår.

Denna dag har jag varit på A6 och hjälp mamsen att kolla kök. Vi har även köpt ett kylskåp till kolonin. Två nya sänglampor samt diverse smått och gott på IKEA blev det också.

Nu ska jag softa resten av kvällen. Bara ta det lugnt, äta lite godis och ta mej ett glas kall dricka. Mer blir det inte.

Länk på länk (44/365)Länk på länk
En kedja av järn. Stark och solid. Även detta foto från Dunkehalla.


Tema: Kedja
Foto: 53

Tinnar och torn (301/365)
Mitt i all grönska kan man se Sofiakyrkans torn sticka upp. Kyrkan är ett tydligt och synligt inslag i stadsbilden. Så har det varit sedan 1888, då kyrkan stod färdig och togs i bruk. Kyrkan som är byggd i nygotisk stil är ritad av G.F Dahl, som också ritat Kungliga biblioteket i Stockholm.

Och längre bort i bilden kan man skymta gamla brandstationens torn.


Tema: Kyrktorn
Foto: 52

Vila i frid ( 259/365)
Fridfullt och med en underbar utsikt över Vättern står dessa gravstenar stora och ståtliga längst ut mot kanten av kyrkogården.


Tema: Vila i frid
Foto: 51

En plats för bön (234/365)

Dunkehalla kyrkogård
Kyrkogården tillkom år 1893 på grund av 1889 års förbud att begrava avlidna på Slottskyrkogården. Gravkapellet byggdes 1897-1898 efter ritningar av Fredrik Sundberg, Jönköpings förste stadsarkitekt mellan åren 1891-1901.

Ett lite annorlunda kapell arkitektoriskt sett, tycker jag. Nästan lite engelskt. Men det var en väldigt vacker kyrkogård och första gången jag besökte den. Med en enorm och underbart vacker utsikt över vättern och Jönköping.

Några av de kommande foton är därifrån och kommer hamna under olika teman.

Tema: En plats för bön
Foto: 50

Ett mindre Grand Canyon (111/365)
Från marknivån är detta foto taget. Ser nästan ut som Grand Canyon. Har nu förstås aldrig varit där in real life men man kan ju få drömma...


Tema: Från marknivå
Foto: 49

Rostig (265/365)
Gamla rostiga elmätare på en vägg i ett gammalt ruckel i Taberg. Vågade inte trycka på strömbrytare där inte.


Tema: Rostig
Foto: 48

Bröllopsfin i hår (136/365)
Min söta rara syster får stå modell för temat hår. Frisyren gjorde jag inför en bröllopsfest nu i maj. Kortet är taget precis innan de ska åka iväg.

Visst är hon fin min syster?


Tema: Hår
Foto: 47

Hellspray¤

¤

¤

¤


Nu har det äntligen kommit upp lite bilder på Hellspray. Om du vill se fler foton av grabbarna finns de att se på deras hemsida. Hellspray.com

Jag ska bättra mej

Tyvärr har det inte blivit så mycket skrivit den sista veckan. Det har varit lite mycket att göra och nu har jag dessutom åkt på en rejäl förkylning men det kommer...


   

Blitzkrieg


~ Brian Ross ~

¤
~ Guy Laverick ~

¤~ Paul Brewis ~

¤~ Ken Johnson ~

¤~ Phil Brewis ~

¤Några bilder på Blitzkrieg från konserten i lördags. Ett kul liveband!

PS. Det kommer fler bilder på Hellspray om ett litet tag.

Musikinstrument som rockar (191/365)
Paul och Guy från Blitzkrieg
Ännu en bild från spelningen i lördags. Nu med den ena gitarristen och basisten i Blitzkrieg. Här finns både gitarr, bas och trummor med i bilden.


Tema: Musikinstrument
Foto: 46

Gömd i Rök (288/365)Rökigt värre
Jag börjar med ett foto av Humlan och basen i all rök. Bilden är tagen på Zaragon vid lördagens spelning.


Tema: Rök
Foto: 45

JNytt

Ny artikel i Jnytt från  spelningen med Blitzkrieg och Hellspray Zaragon Rockclub i lördags.

Kolla in artikeln i Jnytt här.


Fatta va kul! Jag har fått foton publicerade! Hu hu!! Skitkul! Dom har använt mina foton. Jag kan knappt tro det är sant.

PS. Kommer några fler även här snart.

Hellspray
Hellspray - Live on stage
Ikväll gäller det. Humlan entrar scenen med resten av Hellspray. De spelar förband till Blitzkrieg på Zaragon Rockclub.

Kom dit och kolla. Det utlovas ett superdrag med massor av rock.

God morgon!
God morgon på er alla!
Jag börjar dagen med en strålande sol i den lilla tusenskönan. Här är det inte mycket sol än så vi får väl nöja oss med den så länge.

I dag är en massor-att-göra-dag. Först måste jag fylla i stegen till stegtävlingen, sen ska jag göra frukost, diska, städa lägenheten, sen måste jag nog göra lite lunch. Sen fixa iordning mej för jag ska ner och fota när grabbarna i Hellspray soundcheckar. De ville ha lite foton från det.

Hem och tömma minneskortet, vila lite om det hinns med, göra middag så jag får något mer i magen. Göra mej snygg inför kvällen och sen dra i väg. Kanske ska försöka se ut som en rockstjärna ikväll ha ha... Sen blir det plåtning av spelningen.

Mycket, mycket mycket! Men kul!

Fägring (X/365)

 

Fägring
Alla körsbärsträden är så vackra nu. De är verkligen en fägring för ögat. En verklig skönhet och prakt denna blomstring. Så det får bli mitt första egna tema.


Eget tema: Fägring
Foto: 44

Klassisk Huskvarnamoped (52/365)Huskvarna Populär -58
Denna klassiska moped är Humlans senaste inköp. Lite gammal och sliten men väl fungerande. Nu ska han åka runt, eller rättare trampa runt i sommar. För det är en trampmoped. Hjälm är införskaffad så nu är det bara ut och åka.  Det finns ju en pakethållare men jag tror inte den orkar mej oxå ;o)


~ Här är den i helfigur ~Foto nr 43

1000
Nu har beökare nr 1000 varit här och hälsat på i min blogg vilket är jätteroligt.
Jag firar dessutom snart 1 års jubileum så det är extra kul att det inträffar nästan samtidigt. 

Ett stort tack till alla mina besökare!

Minne från barndomen (181/365)Glada och tossiga kossor
Ett minne från barndomen är när dom släppte ut korna på grönbete på våren. Kossorna blir alldeles tossiga och galna när dom får komma ut från en lång vinter i ladugården. Dom släppte ut kossorna bakom ladugården hos mina kusiner men i bland blev dom så galna att dom rev ner stängslet när dom kom ut och då gällde det att ta skydd. Jag har alltid varit livrädd för kor men tyckte ändå det skulle va kul att se igen.

I tisdags var vi och kollade när dom släppte ut kossorna på Sjöviks gård utanför Bankeryd. Kolla på Arlas hemsida så kan du läsa mer. En riktig folkfest var det. Massor av vuxna och barn som var där och kollade. Vi fick först gå tipspromenad och kolla på gården och efter att dom släppt ut kossorna fick vi bulle och mjölk. Mums! :o)

Det var verkligen roligt att återuppleva de gamla minnena.

Foto nr 42

Dagens barn ( 163 / 365 )Dagens barn
Dagens barn får bli en liten cool tjej som vet vad hon vill. Är bestämd, pratar i ett men är världens goaste tjej. Min systerdotter.

Visst är dom medvetna barn av idag. Dom vet precis vad dom ska ha på sej och inte.

Foto nr 41

1000 - Oj Oj Oj!!

Snart har jag haft 1000 besökare. JIPPI!!

  

Ute på Fiskafänge (123/365)Årets första mete
Drömmen om fiskelycka. Var ju och hälsade på syrran i helgen och visst skulle vi prova på det nya metspöt min systerson hade fått av mej någon månad tidigare. På lördagsmorgen skulle vi gå och fiska.

Han satt där på bryggan så tålmodigt och väntade på att det skulle rycka lite i kroken. Men inte en fisk så långt ögat nådde ville nappa på vårt fina agn gjort av deg. Det var nog bara mask som gällde den dagen och det hade tyvär inte vi någon. Så lite besvikna var vi allt när vi gick hem utan någon fisk. Men det var en vacker dag vid sjön även om det blåste ganska mycket.

Foto nr 40

Snart är det dax!

Nu närmar sej konserten för grabbarna i Hellspray. På lördag spelar dom på Zaragon Rockclub.

Läs lite om det på jnytt.se 


  

Paus!
Nu tar jag en liten paus och drar till Stockholm. Vi hörs om några dagar!

Må så gott så länge!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16