Kittelkalas

 



Nu har jag varit på kittelkalas. Mina syskonbarns favoritlek. Kasta kuddar och täcken och kittelkalas. Jag är helt slut. Men det är kul och dom är så härliga.

En härlig kväll och jag kommer somna som en stock.

Lilla snigel...




ännu en liten snigel
Lilla snigel är faktiskt den första sången jag lärde mej spela på gitarr. Och den är fortfarande mitt paradnummer :o)

Denna lilla snigel gillade smörblommor.


Lördag och söndag
Helgen har varit underbar. Mycket sol, dricka, god mat allt i glada vänners lag. Det har varit mycket skoj. Vi har varit ute både på dagarna och kvällarna. Men nu var det dax att jobba igen. Bara denna veckan kvar sen semester. Jippi!!


Idag
Fullt upp på jobbet! Så jag är ganska trött nu. Idag kom syrran och barnen ner från Stockholm oxå. Dom stannar hela veckan så det ska bli kul. Synd bara att jag måste tvätta idag. Men ska försöka hälsa på dom en sväng i kväll. Eller i morgon och på torsdag för på onsdag ska jag ut med jobbet.

Hundkex i kvällssol (19/365)




Hundkex med kvällssolen som bakgrundsbelysning 


Tema: Bakgrundsbelysning
Foto: 74

Upp och ner (344/365)




eller kanske ut och in
Liten snigel upp och ner på smalt blad. In och ut ur skalet.

Måste vara skönt att aldrig behöva tänka/säga "borta bra men hemma bäst" när man alltid har sitt hem med sig.


Tema: Upp och ner eller ut och in
Foto: 73

Sol men inte bad



Picknick med sol och bad
Direkt efter jobbet idag åkte vi till Axamo. Humlan och Wille hade köpt med sej grillade revben, potatissallad, en baugette och dricka :o). Dom var så snälla och kom och hämtade mej på jobbet. Så gott och så skönt!

Kanske är jag en badkruka men det var så hiskerligt kallt i vattnet att jag stod över badningen. Men det var härligt att ligga i solen en stund. Skönt att stressa ner och bara njuta. Wille och Humlan badade men det satt långt inne för någon. Ingen nämnd vid namn. Men dom badade iaf och det var ju mer än jag kunde säga.


Nu har jag diskat och börjat städa upp lite här hemma. Tog en kort paus framför datorn men ska snart fortsätta lite.

Små grodorna, små grodorna... (X3/365)





... är lustiga att se...

En prickig liten groda på väg att hoppa. Fanns på Universeum. Den såg så rolig ut. Grön och med en massa svarta prickar.


Eget tema: Prickig
Foto: 72

Gammal och fallfärdig (196/365)




En gammal och fallfärdig ladugård. Den står bredvid min morbrors hus och har inte använts på många många år. Tillhör grannfastigheten som är lika fallfärdigt det. Men gräset är iaf klippt och ser fint ut. När jag var liten fanns det en massa hallonbuskar framför.

Synd på ett fint hus.


Tema: Försummad
Foto: 71

Hemma igen!


¤




Nu är jag åter hemma efter en tvådagars tur till Göteborg och dagens tur till mina kusiner.

Inte någon rolig dag då det var begravning av min morbror Kurt (ingift). Ännu en tråkig dag jag träffade mina kära kusiner på. Och särskilt min särskilt kära kusin Lisen. Det var extra roligt eftersom hon inte var med på släktträffen.

Göteborg
I Göteborg var vi på Universeum. Det var kul eftersom det var första gången jag var där. Häftligt med regnskogen och alla djuren och att man fick prova på att göra en massa grejor. KUL KUL! I går var vi på stan och kikade runt, käkade gott och hade det mycket trevligt.


Jobb, jobb, jobb
Buhu! Jag vill inte gå till jobbet i morgon. Nu är det ju så fint väder. Då ska man ligga på stranden och lapa sol. Alla chefter borde ge sina anställda ledigt när det är vackert väder. Det är ju faktiskt inte så ofta det är det... eller?!

Så skimrande var aldrig havet (102/365)




... inte så som vår Vättern.

På söndagskvällspromenad vid sandbankarna. Solen skimrade så vacker i vår fina sjö denna kväll.

En härlig kväll med sol, sniglar och en underbar utsikt.

Tema: Skimra
Foto: 70

Göteborg nästa





Nu kommer solen och sommaren. Hoppas jag. Och om en liten stund bär det av till Göteborg. 

Kuuuul!

Det är så härligt...





... att vara ledig... Söndag idag... ledig. Ledig i morgon och i övermorgon och på onsdag. Jippi!

I morgon bär det av till Göteborg en sväng och där stannar vi tills på tisdag. Onsdag är en mindre roligt dag för då ska jag gå på begravning.

Men idag ska jag njuta av att vara ledig. För jag har varit flitig som en liten myra. Jag storstädat hela hemmet och kan känna mej stolt och fri att göra vad jag vill för jag vet att hemmet är rent. Så skönt!  :o)

Ett måste till nypotatisen och gräddfilen




Ja, den lilla gräslöken. Ack så god och samtidigt en vacker lite blomma.
Och visst ingick den i middagen i går. För då var vi hos några kompisar och hade det jättetrevligt. God mat, tipspromenad, kubb, grillning och trevligt sällskap.

I dag har det varit en skön och lugn dag. Vi har varit ute på en liten promenad, kollat på film och käkat skräpmat. Jag tror jag ska fortsätta med att ta det lugnt resten av kvällen.

Tjingeling!


 

Regndroppar på ett löv (168/365)




Efter regn kommer solsken och det gjorde det även denna dag.

Verkligen ett växlande väder just nu. Men det är skönt att man vet att det alltid kommer lite sol efter regnet.


Tema: Löv
Foto: 69

Fräsch som en rosa nyponros (233/365)




På en liten promenad i förmiddagssol efter regn togs denna bild idag. En skir ros från en nyponrosbuske.


Tema: Rosa
Foto: 68

Önskar jag hade vingar


¤





Ibland önskar jag att jag också var en blå liten pinne som kunde flyga omkring.

Puh! Va varmt det är. Kommer nog åska vicken sekund som helst.

Nu har jag iaf plockat iordning lite här, diskat och fixat lite. I morgon är det tvättdag och jag har maaaassor av tvätt. Usch! Vi ska ju på after work med jobbet. Hoppas jag hinner komma med en liten sväng. För sen börjar semestrarna. Själv är jag ledig måndag till onsdag nästa vecka. Ska bli så skönt.

En samling vatten (29/365)




Den lilla dammen vid Påarps Gård.


Tema: Vattensamling
Foto: 67

Grässtrån i vinden (127/365)




Några vackra grässtrån som stod och vajade i vinden vid lusthuset vid Vista Kulle. Vi stannade där och åt frukost på vår lilla söndagsutflykt. En riktigt härligt dag med fint väder.

Det var tänkt att vi skulle uppsöka tema 332 torn, borg, fästning men vi hittade inte Brahälla som ruinen heter. Måste kolla upp vägbeskrivningen lite bättre till nästa gång.


Tema: Gräs, gräsmatta, gräsbana
Foto: 66

Jag har bott vid en landsväg... (261/365)




... Ja, i alla fall varje sommar när jag var liten. Detta är vägen som leder ut till stora vägen hos min mormor och morfar. Nu mera bor min morbror och hans fru där.


Tem: Gata, väg
Foto: 65

Stor släktträff (26/365)




Goda & Severin Josefsson
I lördags träffades hela tjocka släkten efter ättlingarna Goda och Severin Josefsson. Min mammas mormor och morfar. Vi var många även om inte alla var där och många kära saknades. Det var både roligt och intressant. Många av mina släktingar hade jag aldrig sett eller ens hört talas om så det var många nya ansikten.

Vi samlades vid sjön till Påarps Gård. Och där blev det både presentation av alla, ttipspromenad och grillning.

Verkligen en stor tilldragelse i släkten.


Tema: Stor tilldragelse
Foto: 64

Vad blir det för mat?




Sitter just nu och slappar, dricker en öl och ser på när Humlan lagar mat. Han är världens bästa kock!  Han ska laga västerbottenostgratinerad fläskfilé med madeirasås, sparris och potatisgratäng. Servers med ett Condaminevin. Sallad och vitlöksbröd.
 
MUMS!


Ett stort grattis till alla studenter!

Stora tjocka släkten




I morgon ska jag träffa stora tjocka släkten. Vi ska på släktträff från min mammas mormor och morfars sida. Vet faktiskt inte än hur många vi blir men alla mina kusiner kommer iaf. Ska bli roligt att träffas. Tyvärr blir det bara mamsen och jag som åker för min syrra kunde inte komma och det är ju ganske långt för henne att åka bara för en dag.

Det blir lunch, lekar och spel och grillning till kvällen. Bäst att ta med sej varma kläder om det ska fortsätta regna så här och vi ska vara ute det mesta.

Oops! (210/365)



Ooops!
Har jag gjort en groda nu igen?


Tema: Oops!
Foto: 63

Glädje, solsken och lycka (212/365)




En ensam liten orange vallmoblomma. Liten och söt står hon där och vippar i vinden.


Orange utlöser mer kontrovers än någon annan färgton. Det förknippas ofta med något starkt negativt eller positivt. Orange kombinerar energin hos rött och lyckan i gult. Det associeras med glädje, solsken och tropikerna och representerar entusiasm, fascination, lycka, kreativitet, beslutsamhet, attraktion, framgång, uppmuntran, och stimulering. Som en citrusfärg associeras orange med hälsosam mat och den är färgen för höst och skörd. 
Källa: Wikipedia


Tema: Orange
Foto: 62

Odling (70/365)




Får jag bjuda på lite blandad sallad direkt från mammas lilla salladsodling på kolonin?
Här finns både sallad, rädisor, rödbetor och mörötter att välja bland.

MUMS! Jättegott!


Tema: Odling
Foto: 61

Ett hopp för rocken (162/365)




Det finns hopp
Här är det två medlemmar ur Hellspray som sprider lite hopp.


Tema: Hoppa, studsa, hoppa över
Foto: 60

Till snickeboa... (205/365)




... ja, kanske inte ränner dom dit men kanske bygger dom en. Ett gäng snickare på en arbetsplats i Taberg. Jobbarkompisar, ja visst!


Tema: Yrke
Foto: 59

Lillskatan

Nu har lillskatan och hans syskon blivit utskuffade ur boet. Som jag berättat tidigare har en skatfamilj beslutat sig för att sätta bo precis utanför dörren till mitt kontor på jobbet. Läs mer här

Nu har ungarna blivit så stora att dom inte får plats i boet längre och lillskatan har fått lägga sitt liv i ödets händer. Jag hoppas Mamma och Pappa Skata är snälla nog att fortsätta mata det lilla livet för flyga har han lite svårt för än. Han hoppar mest omkring och ser lite skämd och tilltuffsad ut.

Annars får väl Maskingänget rycka ut igen. Vi har ju redan hjälpt en liten igelkott som ramlat ner i en brunn här. Den stackaren var alldeles darrig, utmattad, supertörstig och rädd när vi hittade honom. Men efter lite kattmat och tillsyn verkar han ha repat sig. För nu har vi inte sett honom på ett tag. Iaf hoppas jag att han mår bra någonstans ute i vida världen.

Äntligen fredag




Äntligen lite ledigt. Denna vecka har varit väldigt busy. Hur mycket som helst att göra. Både på jobbet och annars.  Ska bli skönt att slappa och ta det lugnt några dagar.

Men först ska jag göra nått att käka. Lite hungrig!

Ha en skön fredagskväll!

Glest

Jo, det har visst blivit lite glest mellan inläggen den senaste tiden. Men jag har haft så mycket att göra. Det fina vädret gör ju också att man vill passa på att vara ute så mycket som möjligt.

Vi har ju haft marknad och rix-fm på besök i stan och då kan man ju inte sitta inne. Hjälpt vänner att flytta, varit och fikat på Tabergs topp och haft lite andra saker att göra som hållt mej bort från datorn.

Jag ska försöka bli lite bättre...

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16