Långa vägen
I dag tog jag den långa vägen runt sjön hem. Tog ca 30 minuter extra, brukar gå hem på en kvart annars men idag gick jag på ca 50 minuter. Vi har börjat en ny stegtävling på jobbet så då får man ligga i och gå lite extra men det var bara skönt för vädret är ju helt underbart. Om än lite kallt i luften.

Nu har jag ätit lite också och snart är det dax att plocka fram alla papper och deklarera. Fy va trist men det måste ju tyvärr göras och det har inte blivit gjort ännu. Och nu finns det inte mycket tid kvar.

Anemone nemorosa
Anemone nemorosa
Vitsippans latinska namn. Visst är hon fin där hon står.  Vit och stolt med huvudet mot solen och när natten faller drar hon ihop sig och böjer sig ner för att sova.

~ ¤ ~~ Windflower ~

Gul och stolt (364/365)
En gul liten blomma
Sprungen ur grönt gräs. Hittades i vitsippsbacken i söndags. Den får bli foto nr 39.

Herr och Fru Skata

Nu ska jag berätta om det förälskade vackra skatparet som beslutat sej för att sätta bo och bilda familj i det lilla lilla trädet precis utanför dörren till mitt kontor.

Inte vet jag varför dom skulle vilja bo just där, i ett litet träd, ca 1,5 meter över marknivå, med en massa trafik och människor gåendes ut och in hela tiden. Men dom tyckte väl det var en fin plats och dom verkar trivas med lite buller och myller av människor. Och finare blir det när träden och buskarna börjar bli gröna och blomma.

Nu har dom samlat kvistar till hemmet i lite mer än en vecka och det börjar bli ganska fint. Jag har sett att fru Skata ofta ligger inne i boet medan Herr Skata är ute och samlar kvistar och annat jox. Man ser inte mycket av henne, bara ett par stjärtfjädrar sticka upp ur boet. Kanske det redan ligger några små ägg där inne. Jag ska försöka och se om jag kan se något någon dag.   Bilden visar mest en surv av grenar. Boet syns inte mycket

Det ska bli väldigt roligt att se om det blir några små fjuniga ungar så småningom för de lyckliga tu.

Jag följer händelserna med spänning.


Vitsippor i Vårbacke (299/365)
En vårbacke full med vitsippor
Och gula små blommor som jag inte vet namnet på. kanske den heter svalört. Visst är det vackert att gå ute i skogen nu när marken är alldeles täckt med vitsippor. Då kan man lukta och känna våren.

Foto nr 38

Frukost på jobbet (34/365)
Från fredagens frukost på jobbet. Mums, va gott det var. Med lite skymtar av mina jobbarkompisar.

Godnatt!
Nu tackar jag för idag och säger god natt!

I dag har varit en dag med mycket frisk luft, näsan i marken, god mat och trevligt sällskap. Trött nu!

Duktig!

Ja, om jag får säga det själv så har jag varit ganska duktig idag. Jag har städat hela lägenheten från golv till tak. Städat balkongen. Satt upp en duschhylla för alla flaskor och tvättat fönstren i sovrummet. Duktig, visst?!

Nu ska jag slappa en stund i solen på den nystädade balkongen. Läsa en tidning och bara ta igen mej.

Ha en härligt underbar dag!

Två veckor kvar!
Om två veckor spelar grabbarna på Zaragon Rock Club. Ja, Hellspray alltså. Kom dit och lyssna.

Om ni vill ha en förhandslyssning kan ni gå in på deras hemsida (www.hellspray.com) och lyssna eller kika runt lite.

F'låt Tias, jag snodde er planch lite. Det gör inge va?

Vicken dag!
Det började med en kram av Humlan <3. Sen fick vi världens frukost på jobbet. Bjudna av företaget för att den senaste medarbetarenkäten visade så bra. En frukost bestående av kaffe, jos, ägg, frallor, ost, skinka, marmelad, prinskorvar och köttbullar och lite gurka, tomat och sallad. Var det gott eller var det gott! MUMS!

Sen ringer dom från Schenker och frågar om det går bra om dom kan lämna mitt paket från Nikon på måndag. Om jag är hemma då. PÅ MÅNDAG!!!! Jag vill ju ha det nu. Så jag frågade om jag kunde komma bort och hämta det och det gick bra. Så nu har jag min kamera i min hand. Vad snabba dom är på Nikon. Skickade kameran i måndags och fick tillbaks den idag. Gissa om jag är glad :o)

Nu på eftermiddagen har jag varit och hämtat mina nya glasögon. Sitter faktiskt med dom på nu. Bokstäverna är jätteskarpa men allt lutar ju. Ska det va så? Kanske bara ovanan eller att ögonen måste ställa in sej lite först. Men jag ser bra på skärmen iaf. Och jag ska ju bara ha dom när jag jobbar vid datorn, när jag läser eller ser på tv om det känns bra. Mest när jag sitter vid datorn.

Vicken underbar dag och vicket härligt väder!

Det är ju bara bra saker... undras om det kommer fler...

Den är klar!

Kameran är klar och skickad från Nikon. :o) Då kanske jag förhoppningsvis kan ha den i min hand i morgon. Hel och ren!

Tack Nikon! För att ni är så snabba.

Nu ska jag sticka i väg och handla.

Hej hej!

Tävling på dexx
Jag är med och tävlar om en parfym på dexx.blogg. Jag brukar ju förstås aldrig vinna något men man kan ju alltid försöka.

Tävlingen pågår till 25 april så vill du vara med får du skynda på.  Här är tävlingen!Buhu!!! Jag vann inte.

Nickedocka!
En liten blomma kallad nickedocka, ja iaf av mamsen. Som barn brukade dom stoppa den här lila blomman i en maskrosstjälk och dra den upp och ner så den nickade. Den brukar blomma samtidigt som maskrosen men när vi hittade den hade maskrosorna inte börjat komma. Vad den heter på riktigt vet jag faktiskt inte.

Detta har annars varit en dag med huvudvärk. Inte så kul! :o(  Värktabletter hjälper knappt.

Kameran har kommit fram hel till Nikon iaf. Hoppas bara rengöringen går snabbt. Jag saknar den. Jag hoppas bara att jag får den till nästa helg för då ska jag till Stockholm och hjälpa syrran fixa en fin frisyr. Hon och sambon ska på fint bröllop och hon ville ha lite hjälp. Vill ju förstås samtidigt plåta dom när dom är uppklädda och fina.

Väldoftande & GiftigJag bjuder på ännu en Tibast. Denna gång med lite fler blommor på. En mycket vacker och väldoftande blomma men ack så giftig.

Nu ska jag dra till affen. Humlan beställde mongolisk kycklinggratäng till middag och jag har ingen paprika hemma. Så jag får dra iväg och köpa en. Han är lite matt i pälsen och  måste pysslas om lite extra.

Hej hopp!

Flödande Passion i damm (225/365)Passionen flödade i luttensdamm i lördags
Massor av grodor var man än tittade i dammen. Lite skygga var dom allt, för dom rörde sig hela tiden på botten av dammen och ville inte komma upp. Bara lite snabbt i sällsynta fall för att hämta luft. För mej var dom ganska svårflirtade.

Foto 36

Det gör ont...Det gör ont när knoppar brister
Ett litet collage av knoppande vårblommor. Det är så härligt i naturen nu när den vaknar och kommer till liv. Träden knoppas och små små musöron börjar synas, körsbärsträdet blommar och alla små söta blommor på marken.

Det är underbart att vara ute nu. Att man har längtat hela vintern efter det här. Och innan man vet ordet av så är sommaren här.

Då var det klart
Nu är det beställt och klart
Jag får dom i slutet på veckan. Det blev Björn Borg bågarna till slut. Efter mycket provande, velande och mer provande. Men dom känns mest rätt.

Jag har även skickat in min lilla kamera för rengöring. Jag har ju haft en dammfläck på sensorn som jag inte fått bort och nu kändes det som att skicka in den var enda utvägen. Jag fick ju ett värdepaket när jag köpte kameran med 3 rengöringar så det är väl lika bra att utnyttja det.

Jag saknar redan den. Hoppas det går fort så jag får tillbaks den snart.

Trio ( 338 / 365 )
Liten trio av Tibastblommor
En nästan alldeles kal gren med tre små blommor. Så söta! Även detta foto från lördagspromenaden i vårväder.

Motion ( 87 / 365 )
Ute på träning
Motion för både häst och tränare. Detta ekipage var ute och tränade på gamla banvallen vid Bårarp/Tokarp. 

En underbar promenadväg som jag först upptäckte i går. Och jag är uppväxt i området. Jag fattar inte att vi inte upptäckt denna väg förrän nu. Obegripligt! 

Foto 34

Len, mjuk ( 289 / 365 )
En mjuk liten söt humla
Inte min Humla men nästan lika söt. Den ser så mjuk och len ut att man vill klappa den. Denna lilla humla letar här efter mat i en lungört. (Bild nr 33)

Gult är inte fult


Nej, gult är verkligen inte fullt.
Det finns fullt av vackra gula blommor i vår natur. Här är några gula vårblommor från gårdagens skogspromenad.

Stängsel (98/365)Stängsel i vårhage
På den underbara vårpromenaden idag gick jag förbi detta stängsel.

Undras vad som finns på andra sidan?

Äntligen fredag
Så har helgen startat. Skönt!

Denna vecka har varit en riktig shoppingvecka. Inte nog med att jag tror jag bestämt vilka bågar jag ska ha, jag har dessutom inhandlat ett par knäkorta jeans, en vit topp, en turkos kjol, en kakigrön kjol, öronhängen, ögonskugga, dagkräm, trosor, ett par svarta skor och en skjorta till Humlan. Vilket har givit ett stort hål i plånboken men en full garderob. Men det känns bra med lite vårnytt.

Nu ska vi iväg och handla snart.

Skön helg på er alla!

Att det ska vara så svårt...
Ja, svårt attt välja. Ska det vara Face, JL, Björn Borg eller Versace???

Vad ska jag välja. Men jag tror att jag kommit fram till vilka jag ska ha men jag kan ju ändra mej.

Jag ska bli en sån där...
Jopp, jag ska bli en sån där brillgök eller glasögonorm som en del säger. Översynt med brytningsfel. Så är det.

HJÄLP!

Blått blått blått~ Några små blåsippor ~

Ur Gudfadern...
Scen ur Gudfadern
Det här min son är dina marker att vårda och ta hand om. Nu har jag lärt dej om grodor och blåsippor, vandringsleder och gravfält från järnåldern. Nu är det du som ska ta över. Du som ska leda vägen...Små grodornaJa, det var ju som sagt inte så små, så små paddorna, små paddorna hade nog passat bättre.

På vårt skogsäventyr i går mötte vi en hel hög med paddor. Dom hade nog samlingsplats vid Jok-stugan för det hoppade om kring massor av paddor där.

Vårt äventyr började alltså i Jok-stugan. Detta skulle bli en skön skogspromenad i härligt vårväder. Vi tänkte följa den oranga vandringsleden eftersom det inte fanns någon annan att gå efter. Sagt och gjort vi började promenera med vissa stopp då jag låg med näsan och kameran i backen och fotade lite blommor och blad. Vi följde de orangmålade träden, skyltarna och stoplarna men när vi började komma ut i Norrahammar och tätbebygt område började vi bli lite misstänksamma om att det här nog inte var rätt. Det kändes som vi hade gått nästan en mil nu och leden fortsatte bara längre och längre bort från stugan där vi startade och vi började snart komma mot Taberg. 

Det här måste nog vara lite fel.
Vi ringde en kompis så fick han komma och hämta oss hämta oss och skjutsa tillbaks till bilen och stugan. Lång promenad blev det och kanske inte riktigt vad vi tänkt oss. Vi ville ju bara komma ut i skogen och det härliga vädret.

Jag har iaf kollat vad vi gick och den oranga vandingsleden heter Södra Vätterleden och börjar i Mullsjö och är indelad i två etapper. Den är ca 70 km lång med en alternativ rundslinga runt Taberg. Och det var där vi gick. Inte undra på att vi kom lite fel. Det var inte en vanlig led som det brukar vara vid idrottsstugor med röda, blå och gula stigar att följa.

Men nu vet vi det och kan välja nått annat i stället. Motion och massor av frisk luft fick vi i alla fall i överflöd.

Bortskämd ( 223 / 365 )Bordskämd groda
Eller det är nog paddaor för dom var ganska stora. Bli buren på ryggen så där hela dagen. Det är till att vara lat. Två stycken olika grodor hittade vi som bar på sina fruar eller om det nu var tvärt om.

Bortskämda var dom iaf.

Barnvisa ( 203 / 365 )Blåsippan ute i backarna står...

Denna visa sjöng vi ofta när vi var små och mamma tog ut oss i naturen för att plocka vitsippor och andra små vårblommor. Vi hittade många blåsippor oxå men vi fick inte plocka dessa eftersom de är fridlysta.

En strålande dagJa, visst var det en strålande dag i går. Men halva dagen stod jag inne i köket och fixade käk till festen. Fast det var roligt det med. Och festen var lyckad. Och nu måste jag lägga upp lite recept på bröd och frusen cheesecake. De kommer så håll ut.

Vi var iaf ute en sväng i vår underbara stadspark på eftermiddagen. Det var skönt att komma ut lite. Och lika fint verkar det bli idag så då får man passa på att gå ut och gå. Kanske hitta en blåsippsbacke att njuta i.

Nu ska jag ta och fixa iordning mej så jag kommer ut någon gång.

Ha en underbar dag!

God morgon!
Ja, god morgon till denna vackra, soliga och underbara nya dag.

I dag är det fullt på schemat. Ska börja med frukost för det har jag inte ätit ännu. Sen ska jag sätta till lite deg för jag ska baka bröd.

Medan degen jäster måste jag gå till affären för jag saknar lite till kycklingpajen jag ska göra.  Efter detta är det nog dax för lite lunch.  Sen är det nog tid att steka lite prinskorv, ta upp bären och  se till att allt är i ordning.

Nu borde det  bara vara jag kvar som måste fixas till och göras så presentabel det bara går.  Sen bär det av till fest.

För i kväll ska vi ha stor fest med glada och goda vänner. Stora och små. Det ska bli kul. :o)

Men först frukost, det kurrar i magen.

Öronhänge ( 81 / 365 )

Kanske att jag kommer att ha dessa snirkliga öronhängen i kväll när vi ska i väg på fest. Har faktiskt inte bestämt vad jag ska ha på mej än. Men det ska väl ordna sej.

Foto nr 29 i ordningen. Får nog skärpa till mej lite nu.

Ute i verkligheten

I går fick jag vara med ute i verkligheten.
Var ute på ett bygge och fotade lite. Ja, på några sånna där pinnar som vi har nere på gården. Combisafe heter det ju. Det var ett litet kort men roligt besök och jag fick ju fota lite som är så kul.

Annars var det ju Håve som gällde på kvällen. Det får man ju bara inte missa. Så i princip har jag varit hemma-dator-fri i snart tre dagar nu. Inte illa! På jobbet sitter jag ju framför datorn hela dagarna så ibland blir man tji på ett.

I kväll är det match igen och kanske den sista så det får man ju inte missa. Hoppas ju förstås att det blir fler matcher för vi ska ju ta SM-Guld igen. Men först bussen till Huskvarna för ett inköp och sen till Ica Maxi för att storhandla.

Ett litet påskägg
Eller så litet är det väl inte och tungt var det. GODIS! MUMS! :o)
Fick påskägget av chefen idag. Alla fick ett var. Verkligen snällt! Det tackar man för.

STORT TACK!

Shopping & Rock
I går ägnades dagen åt lite shopping och tillverkande av överdrag till sänggaveln samt kuddar i matchande tyg. Det var ju ett underbart väder så vi gick ner till stan. Ett stopp på torget och sen vidare ner till stan.

Gick även hem så idag har jag fått sota för det med skitont i höfterna. Saken gjordes ju inte bättre av att jag var ute på kvällen också. Så jag gick eller stod upp hela dagen nästan. Inte vad jag är van vid precis.

På kvällen var vi på Zaragon Rockclub och kollade in två band. Det ena var Covered Call och det andra Lions Share. Ett smakprov från Lions Share kommer nedan. Faktiskt ett riktigt bra band. Jag blev positivt överraskad själv.

 

Så idag har det varit en stilla och lugn dag. Mest legat och slappat i soffan. Hade jättegärnat vetat gå ut och gå men jag har för ont för det i dag. Får lugna mej tills i morgon.

Humlan den lyckosten åkte iväg för att se Håve i Kinnarps arena nu. JAG VILL OXÅ! Men men... får väl nöja mej med tvn.

Men först måste jag hinna med lite annat...

Morgonstund...... har guld i mund
Jo visst är det så. Det är skit att man ska va så trött på morgonen då :o) 

Dagens bilder är från morgonpromenaden till jobbet. Idag var det lite dimma över vattnet men vet inte om det framgår särskilt väl.

I kväll är det Håve som gäller. Landgång, öl och Håve! Det blir att sitta bänkad framför tvn. Hoppas ju förstås på en andra vinst i sm-finalen.

Håve blå, Håve blå
Håve blå, håve blå, håve blå
Håve blå-åå, Håve blå-åå
Heja heja Håve blåNu väntar jag bara på att Humlan ska komma...

Vass i morgonsol
Vass i morgonsol
Ännu ett foto från min morgonpromenad. Ska nog ta med kameran fler gånger.

På väg till jobbet
På promenad till jobbet
Ett exempel på fågellivet i Munksjön. Två måsar. Ett svanpar har även landat för våren och så klart alla ankorna.

En dag som har varit ganska skön. Lagom mycket att göra och sånt härligt väder. Eftermiddagen har jag annars ägnat mej åt städning, inte så värst kul men nödvändigt. Måste oxå åka och handla lite mat för det ekar i kylskåpet.

I min omgivning ( 157 / 365 )
På min promenad till jobbet har det varit några underbara soluppgångar de senaste dagarna och idag beslöt jag mej för att ta med kameran. Sen som jag alltid är på morgonen fick det bli några snabba foton.  

Det är synd att inte omgivningen är så fin annars kunde det bli många fler kort på promenad till jobbet. För den ena dagen är inte den andra lik och det är många fåglar som lever vid sjön också.

Varför?
Ja, varför får inte jag in 9an på min tv?
Gamla dumma tv. Jag vill titta på HV-matchen. Första matchen i sm-finalen.

Har i dag varit på brf-möte. Gick väl som vanligt. Ganska bra med andra ord. Inga större problem i husen så det är ju skönt.

Käkat smörgåstårta på jobbet igen :o) MUMS! Det har varit mycket av den sorten det senaste men jag säger inte nej.

Annars är det full fart på det mesta. Måste köpa mej minst ett par nya jeans, helst två par. Men när? Var på A6 och provade en massa igår men inget som passade persfekt. Ska nog åka ner på stan på lördag och kika lite också.

Såg ett par skator i ett virrvarr av grenar. Försökte fånga båda på bild men det var svårt. De är lite skygga. Skator är vackra fåglar om än lite tjyvaktiga...

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16