En torsdagseftermiddag

Nu har det snart gått en hel vecka sedan semester tog slut och jag började jobba. Phu! Nacken värker och trött är man när man kommer hem. Man är inte van att arbeta. Det varma vädret gör nog sitt till också för den delen. I går somnade jag som en stock på soffan med tidningen Amelia på magen. Jag skulle ju bara läsa lite och sen åka ner till stranden. Men det blev inget med det. Halv sju vaknade jag av att telefonen ringde. Jag som skulle hunnit med så mycket. Jag har ju dessutom en massa foton jag måste kolla igenom. När ska jag hinna.

Direkt efter jobbet idag ska jag ner till stan en sväng och även till A6. Måste köpa den där fjärrutlösaren till kameran som jag tänkt på så länge. Skulle behöva ett stativ också men det får nog vänta. Kanske en present till mina små syskonbarn också. Jag åker ju och hälsar på min syster i morgon och stannar ända till tisdag. Ja, ja, jag har tagit semester i två dagar. Det ska bli roligt, har inte varit där på ett tag nu.
Tänkte passa på att gå till Crumpler och kolla på en ny kameraväska när jag är där. Behöver verkligen en. En som ser lite mer street ut och inte avslöjar så lätt att man har en kamera i väskan. Sen blir det nog att vi åker till Eskilstuna och kollar på Parken Zoo en dag. Hoppas ju förstås på fint väder då.
Så ikväll blir det en massa att göra. Måste tvätta ett par maskiner och packa. Redigera foton. Äta lite. När ska jag hinna... Det är lugnt här på jobbet och snart får jag gå hem. Jippi!!

Ett eftermiddagsdopp är aldrig fel

Va skönt med ett litet dopp efter en lång, varm och svettig första dag på jobbet. Nu är jag helt slut men det var skönt att svalka av sej med ett dopp i sjön och lite sol efter.

H ä r l i g t !


Det får nog bli till en vana. Ett dopp på kvällen eller eftermiddagen är verkligen skönt. Man blir lite nerkyld och får tillbaks lite sans i skallen som blivit helt mjuk och degig efter en instängd dag på kontoret. 


Helgens strapatser
Helgen har annars varit busy. I lördags var jag barnvakt åt mina älskade små syskonbarn. Mycket bus och stoj men så roligt. Det var lek i lekparken med gungning, frisbeekastning och fika på en filt i gräset. Lite klättring i träd och på klätterställningar också. Sen var det dax för den lilla att sova middag och då passade jag och Victor på att titta på en film. Underdog - en superhund! Ganska rolig faktiskt.

Sen kom mormor hem och då bar det av till Stadsparken för ännu mera lek. Vi matade getterna och fåren, klappade hästarna och busade. Och naturligtvis blev det en kulglass  -  för vissa två.

 

~ Mina underbara små syskonbarn ~


Sen var det dax att åka hem och laga lite mat. Alla var trötta och hungriga så det blev att skynda på. Bad och Bolibompa var kvällens stora händelser. Efter godnattsagan stupade alla i säng trötta och glada.

På söndagen hann vi med en sväng till mormors kollo för att plocka smultron och hallon. Vi blåste blåsbubblor och fikade. Sen kom min syster och hämtade de små glinen. Men i  morgon kommer vi ses igen.

Resten av söndagen tillbringade jag och humlan vi sjön. Med lite sallad till lunch, bad, kaffe och korsordslösning. Kan det bli bättre. Sista dagen innan jobbet började blev skön och avslappnad med lite mat och en film på kvällen.

Underbart!

Tillbax på jobbet

Ja, då var semestern slut. Urk! Det är inget vidare. Det gick så fort. Den bara försvann. Jag vill inte jobba. Jag vill ligga på stranden och slappa nu när det fina vädret har kommit. Här har man haft tre veckors ledigt och bara en halv vecka med riktigt gott sommarväder. Vad är det?! Skönt att vila upp sej men mer än halva tiden har man ju hackat tänder och gått under skydd för de där våta dropparna som kommer.

Jobb, jobb, jobb. Det är som en bastu här på kontoret och det hjälper inte att öppna. Skrivbordet var överfullt med papper. Varför finns det ingen som gör ens jobb när man är ledig? Inte nog med att man ska göra allt som man brukar - man ska ta igen tre veckor som bara ligger och väntar.

Släpp iväg mej härifrån innan jag svimmar av värmeslag. Nu är det snart bara en blöt liten fläck kvar av mej.

Lilla mormor

I går var jag och hälsade på lilla mormor. Hon är mycket bättre nu. Har fått tillbaks färgen i ansiktet, äter bättre och orkar lite mer. Även om hon är sängliggandes och orkar bara sitta upp en halvtimma så är det bättre än det var för en månad sen. Det är skönt. Hon pratade och skojade även om hon är lite glömsk emellan åt och däremellan sov hon en liten stund.

När mamma hade varit nere för några dagar sedan hade dom börjat prata om ålder och mormor frågade mamma hur gammal hon var nu. Då frågade mamma hur gammal hon trodde att hon var. Mormor svarade; ja, jag är väl 35 sådär tror jag.

Lilla mormor! Du är 95 i höst.

Fortfarande ung till sinnet. Precis som jag känner mej. Inte 42 år i alla fall. Men vi är väl alla unga i sinnet. Det är bara den gamla kroppen som inte hänger med i alla lägen.

Måndag och städdag

Idag har varit en riktigt städdag. Tvättning och städning av hela lägenheten. Slängt en massa skräp och skurat både här och där. Så nu är det iaf rent. Även på semestern blir det skitigt. Tråkigt men det måste göras.

En stunds vila på balkongen hans med också. Läste lite och gottade mej i solen. Det blev ingen strand som jag tänkte men men. Nu ska jag bara i väg och handla lite så är allt klart sen. Men först måste jag ner och hämta tvätten i källaren.

Utflykt till polkagrisarnas stad

Nu bär det snart i väg till Gränna och Visingsö för en liten lördagsutflykt. Polkagrisar och båtfärd är det som väntas. Fikakorg och kanske en tur med remmalag. Skoj ska det bli.

Var i  stallarkvarnen och handlade en skitbillig pastamaskin till syrran . Humlan köpte äntligen den där köttkvarnen som han pratat om så länge. Plus lite annan smått och gott. En riktigt kul affär där de har precis allting man kan tänka sej. Från gammalt till nytt. Så är man ute efter något gammalt är det platsen att gå och kika på.  

JIPPI!

Jag har kommit in. Måste bara tala om att jag kommit in på fotokursen på högskolan till hösten. Foto- och bildteknik. Det ska bli sååå kul. Vad glad jag är att jag kom in. Egentigen sökte jag två kurser och kom in på båda. Den andra var Fotografisk bild I. Men jag kommer att gå Foto- och bildteknik för den lockar mest. Jippi!! Jag tror det räcker med en kväll i veckan särskilt om jag tänker fortsätta på keramiken. Har inte bestämt det än. Om inte dagarna krockar vill säga. Kan ju gå den andra till våren isf.

Hade knappt räknat med att komma in. Trodde det var mest unga med höga betyg som kom in men även lilla jag lyckades. Ska bli roligt att förkovra mej ytterligare i den fotografiska världen. Kvartsfart - en kväll i veckan - och man får poäng. 7,5 P. Det är ju jätte bra. Mina första högskolepoäng. Tänk va!  

Undrar vilken dag kursen är på???

Huuuu....

Så har man då blivit ännu ett år äldre. Jag som trodde att man stannade vid 25.
Ja, iaf  till sinnes. För äldre än så känner jag mej inte.






~   4 2   å r   p å   j o r d e n   i d a g   ~

Hemma från Köpenhamn

Nu är jag hemma igen från en underbar och rolig resa till Köpenhamn. Mer detaljer kommer...

Det kom till slut

Ja, regnet alltså. Dom lovade ju att det skulle bli regn hela dagen men det var först nu vid nio på kvällen som det kom. På eftermiddagen var det ju riktigt varm och soligt. Lagom till att jag skulle börja promenera hem. 15 minuter i hällande regn är ju inte så kul precis. Plaskvåt om fötterna och byxorna. Skorna var som sjöar med vatten i. Skönt att få krypa upp under en filt och värma till sej lite nu då. Tända lite ljus och mysa en stund. Känns lite konstigt att tända ljus så här mitt i sommaren. Det hör ju mest hösten och vintern till. Men vad ska man göra. Det är underligt ljus ute nu. Men det är säkert regnet som gör det. Ett gulaktigt dämpat sken.

Hoppas det blir fint tills i morgon igen. Då kanske det blir en utflykt till Gränna. Annars får det bli på torsdag. På kvällen blir det i alla fall bio med Viktoria. Sex and the City! Ska bli kul. Det är ju så mycket prat om den just nu.

Hoppas på Gränna, fotosafari och räkmackor i morgon också.

Semester - Vad härligt det är

Vad skönt det är med semester. Vakna när man vill. Fast idag vaknade jag av basgångarna från grannens stereo vilket kanske inte var så roligt när klockan bara var sju på morgonen. Hoppas inte det händer i morgon igen. Men det var iaf soligt på morgonen.  Nästan så jag tänkte äta frukosten ute på balkongen. Men bara nästen. Det får nog bli en annan dag. Det skulle ju regnat idag men det har jag inte sett nått av än. Skönt! För vi vill ju ha sol på semestern.

Skulle åka hem till mamma och vattna blommorna men upptäckte att hon redan kommit hem, utan att säga nått, så var uppe och fikade i stället.  Sen tog jag bussen till stan och gjorde åt en massa pengar. Uj uj uj... två par byxor, örhängen, hårspännen plus lite annat smått och gott. Ja just det, en liten outfit till min systerdotter också. Hon kommer bli så söt. Fast det är hon ju redan. Måste åka och hälsa på dom snart.

Har faktiskt lite träningsverk sen jag städade vinden. Måste vara väldigt otränad just nu. Måste nog börja träna till hösten. Men det är ju låååååååååååååångt dit.

Nu kommer snart humlan med lite filmer. Mys!

Något vitt

Litet smakprov på foto från små vita blommor i fotobloggen.


Söndag och regn

En riktigt ligga-under-filten-dag i dag. Ändå har jag jobbat hela dagen. Ganska skönt men fruktansvärt jobbigt. Helt slut så ligga under filten får det nog bli i några timmar. Har städat hela vindsförrådet. Känns i kroppen att man arbetat lite. Nästan hälften av alla saker jag har där ska slängas på tippen. Så när det också är borta blir det riktigt bra med utrymme där igen. Skönt att det äntligen har blivit av. Detta är något som jag funderat hela våren på att göra. Och nu har semestern börjat så det är ganska skönt att fått det överstökat redan i början.

Vi skulle plocka fläderblommar i går och göra saft men tyvärr var nästan alla blommor överblommade. Blir nog till att vänta på bären nu och se om det kan bli lite saft på dom i stället. Blev bjuden på världens godaste moussaka i går också. Spelade alfapet och hade det allmänt mysigt. 



~Tänka att få ligga på en bädd av mjuka maskrosor och känna som om man svävade ~


Hittade till slut den gamla kaffebryggaren också. Visste att den skulle finnas där någonstans.  Bra! För min gamla har gått sönder i kannan och har varit lite svår att ersätta. Så nu blir det som en ny fast den är gammal men aldrig använd.

Nu är det semester

Ikväll blir det en sväng till piren igen. Ska dit med en kompis. Lite tjejsnack och god mat och dryck. Bara för att fira in att semestern har börjat. Det ska bli så skönt med lite ledigt.

Jippi!!!

Men nu är det väl dax att börja göra sig iordning. Kan ju inte komma dit som en lumparhög.

Kanske skulle följa med på after work...

... ja även om det inte är fredag. Jag kanske skulle ta och följa med jobbarpolarna på lite after work idag. Det är ju såååå härligt väder. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Och inget särskilt planerat har jag. Humlan var lite trött och skulle vila och pyssla lite hemma efter jobbet idag men vi kanske skulle ses senare iaf. Under tiden passar jag på att ha det lite somrigt på piren. Man får passa på när det är bra väder.

Idag har jag varit på utflykt med jobbet. Ja, utflykt och utflykt, jag fick agera chaufför till en som skulle hämta hem en kran.  Passade på att kolla in ett nytt område som dom bygger utmed Vättern. Där fanns ju en del tjusiga villor. Men de ligger alldeles för tätt för min smak. Men det var ju inte så fel att få komma ut lite så här sista veckan innan semester. Ganska lugnt på jobbet annars.

~  D e t   s k a   b l i   s å   s k ö n t   m e d   l i t e   l e d i g t  . ~

Igår var det fullt upp med tvätt, inköp av div varor, var på kolonin och vattnade och passade på att ta lite foton samtidigt - kommer nog att läggas ut med det snaraste. De flesta bilderna kommer nog att finnas på den nya fotobloggen. Och så lagade jag crepes. Mums!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16