Binz



Då har vi anlänt till fina Binz på Tysklands störta ö Rügen.

 

Här fick vi sol och värme som vi längtat efter så på vår semester. Varma och sköna dagar med ett och annat dopp i det 17 gradiga vattnet. Uppfriskande och skönt. Några öl och en och annan tysk korv gick ner i våra magar under våra stranddagar. Tänk om man kunde ha det så här hemma. En liten strandbar där de sålde god öl, annan dricka, lite mat och kakor. Där du kunde ta med din öl till din handduk eller strandkorg om du ville och som inte stängde förrän sista man gick hem för kvällen/natten. Vi njöt av god mat och dryck tillsammans med våra kära vänner C&C med barn.

 

Binz är den största bad- och kurorten på Rügen. Ortens huvudattraktion är den 370 meter långa bryggan från mitten av 1800-talet. Den pittoreskt utsmyckade strandpromenaden går längs hela bukten med många vackra pensionat och spaanläggningar. De vackra strandkorgarna fylls snabbt under sommaren för en riktigt härlig dag med sand mellan tårna.

Gågatan, Hauptstrasse, tvärgata till strandpromenad är kantad av små restauranger och butiker. Här säljs bland annat bärnsten i alla dess former och öns huvudkrydda havtorn. Denna går bl a att få som te, likör och karameller. Huvudgatan slutar i den berömda bryggan. Längst ut på bryggan är vyn in mot Binz och över buktens strand alldeles magisk. Lika vackert är det på kvällstid då de upplysta fasaderna, barerna på stranden och det blinkande ljusen från båtar gör sitt.

 

Det var lite från vår semesterresa.

 

Fler bilder på de fina hus kommer senare.



    Synpunkter, uttalande och annat




© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!
Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16