Små grodorna



Ja, det var ju som sagt inte så små, så små paddorna, små paddorna hade nog passat bättre.

På vårt skogsäventyr i går mötte vi en hel hög med paddor. Dom hade nog samlingsplats vid Jok-stugan för det hoppade om kring massor av paddor där.

Vårt äventyr började alltså i Jok-stugan. Detta skulle bli en skön skogspromenad i härligt vårväder. Vi tänkte följa den oranga vandringsleden eftersom det inte fanns någon annan att gå efter. Sagt och gjort vi började promenera med vissa stopp då jag låg med näsan och kameran i backen och fotade lite blommor och blad. Vi följde de orangmålade träden, skyltarna och stoplarna men när vi började komma ut i Norrahammar och tätbebygt område började vi bli lite misstänksamma om att det här nog inte var rätt. Det kändes som vi hade gått nästan en mil nu och leden fortsatte bara längre och längre bort från stugan där vi startade och vi började snart komma mot Taberg. 

Det här måste nog vara lite fel.




Vi ringde en kompis så fick han komma och hämta oss hämta oss och skjutsa tillbaks till bilen och stugan. Lång promenad blev det och kanske inte riktigt vad vi tänkt oss. Vi ville ju bara komma ut i skogen och det härliga vädret.

Jag har iaf kollat vad vi gick och den oranga vandingsleden heter Södra Vätterleden och börjar i Mullsjö och är indelad i två etapper. Den är ca 70 km lång med en alternativ rundslinga runt Taberg. Och det var där vi gick. Inte undra på att vi kom lite fel. Det var inte en vanlig led som det brukar vara vid idrottsstugor med röda, blå och gula stigar att följa.

Men nu vet vi det och kan välja nått annat i stället. Motion och massor av frisk luft fick vi i alla fall i överflöd.


    Synpunkter, uttalande och annat




© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!
Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16