Fortfarande lite vissen



Känner mej fortfarande lite vissen.

Förkylningen har inte riktigt släppt än. Nu börjar det faktiskt bli riktigt långtråkigt. Ska se om jag kan gå ut en liten stund i det fina vädret. Vill inte sitta hemma och kura längre. Det finns så mycket att göra. Vill också ut och fota lite i det vackra höstvädret. Det är så underbara färger ute nu. Innan regn och rusk kommer. För det är väl bara en tidsfråga.

Har iaf förberett mej lite för morgondagens lab som jag tror att jag kan vara med på. Ska försöka gå till jobbet i alla fall.

Matt i pälsen

Matt i pälsen - luk - sjukis
Nu får det snart vara nog. Har sovit bort två dagar nu. Feber och en rejäl förkylning är inte speciellt kul. Inte när det finns så mycket att göra just nu. Jag har varit hemma från jobbet i två dagar och nu börjar det bli tråkigt. Visserligen behöver väl kroppen vila men nu vill jag bli friskis.
 
Syrran och barnen är nere och hälsar på men det är knappt jag orkar. Dom var här en timma igår och efter det var jag helt slut. Hoppas jag inte smittat ner dom bara. Det är så mycket liv i barnen att man blir trött bara av att titta men dom är ju så goa. Jag fick en jättepaket! Största jag någonsin fått tror jag. Kul! Fast jag hade en svag aning om vad det kunde vara. Jag hoppas jag orkar träffa dom en liten stund i eftermiddag också.

Annars blir det att stanna inne idag. Ta det lugnt. Vila och glo på tv är väl det jag får göra. Får se om jag orkar skriva nått mer senare. Kanske. Febern måste ju gå ner. Även om jag inte har så mycket så blir man helt slut så fort man gör något.

Det svarta guldet



Naturligtvis har jag druckit Guinness

Detta svarta guld. Smakrik och god även om det räcker att dricka en pint - i alla fall för mej.

Vi var även på Guinness Storehouse och tittade på hur det går till att göra denna världsberömda ölsort. En mystisk process gjord på humle, vatten, korn och jäst. Ett mycket intressant besök som slutade i Gravity bar där vi fick varsin pint att dricka till utsikten av hela  Dublin.


Hemma igen



Ja, så var man då hemma igen efter en trevlig, härlig och jätteroligt långhelg i Dublin.

Kom egentligen i måndags men jag har blivit så hiskeligt förkyld att jag inte orkat skriva något än. Men nu kommer några rader i alla fall. Och Humlan klarade flygningen galant även om han var kallsvettig vid både start och landning.

Vad kan jag säga om Dublin? Mysig stad, mycket pubar och musik, ett sprudlande nattliv. Härliga och trevliga människor. Ja, allmänt skön. Kan tänka mej att åka tillbaks. Framför allt för att vi inte hann med stan så mycket. Finns en del saker jag skulle vilja se mer av. Även om vi var på många ställen och tittade ändå så finns det mycket kvar. Skulle gärna åka ut mer på landet också. En stad jag kan rekommendera.

Negativt skulle väl vara att det inte är så särskilt billigt och inte speciellt god mat. Ganska smaklös och tråkig. 

Annars har allt varit super. En mycket lyckad resa. Ett STORT TACK till Premould.

Dublin here we come

I morgon åker vi. Jippi!!

Har packat, fixat och donat. Passet  är i ordning. Några euro har jag och kameran är laddad och tömd. Jag tror jag  fått med allt i den lilla lilla väskan. Skulle vilja ha med lite till men det får inte plats. Men så är det ibland. Man kan inte få allt man vill.

Vi ses om några dagar.

So long...

Nedräkningen har börjat

Två dagar kvar tills vi åker. Humlan ligger nerbäddad i sängen. Hoppas bara han frisknar till så vi kommer iväg. Vill ju inte åka utan honom.

Eftersom det är lugnt just nu gör jag ett par limerickar. Här kommer dom.


En långhårig man ska till Dublin fara
Men på marken han helst vill vara
Rädd och nervös
Känner sej chanslös
Med whiskey och  nässpray han flyget ska klara

~ ~ ~ ~

En tjej på väg till främmande land
Inte med palmer, hav och sand
Storstad med puls
Handla på impuls
Dricka Guiness och whiskey från Irland



Måste börja skiva ner min mentala lista på det jag behöver packa ner. 

Tre dagar kvar

Nu är det bara tre dagar kvar tills vi åker till Dublin. Kuuuul!!!!

Det ska bli så roligt. Första gången där så det är spännande.
Tvättar för fullt så jag har lite kläder att ta med.

Ska laga lite falukorv i ugn och potatismos alldeles strax. Väntar på Humlan som kommer med film.
Så det blir lite mys ikväll bland all tvätt och stoj. Han är lite matt i pälsen så jag hoppas han inte blir sjuk tills vi ska åka. Han får allt ta och stanna hemma från jobbet imorgon. Tycker jag!

På väg...

På väg in i hösten




Är vi verkligen på väg in mot hösten. Ja, det känns iaf  så. Det var svinkallt att cykla till jobbet och lika kallt var det hem. Usch! Det kalla och regniga kan vi klara oss utan. Det ända härliga med hösten är tända ljus, mys och  vackra färger.
 
Såg att mitt namn kommit med på Zaragon Rockclubs hemsida. Som fotograf av live-bilderna. Kul! Roligt! Jätteskoj!  Jag blir faktiskt glad.

Näpp, nu ska jag iväg. Hej hej!

Vart tog sommaren vägen?

  

~ sommarblommor i svart ~



Sommaren får inte vara slut än. Den har ju knappt börjat.

En söndagseftermiddag

Så var det söndag eftermiddag och nästan hela helgen har gått. Fort som en oljad blixt. Man hinner aldrig allt som man tänkt sej.



~ önskar sol och värme ~


Lite sol har vi sett idag, lite mer av den igår. Men det är så kallt nu. Usch! Skulle va skönt med lite sol och värme. Fick inte mycket av det i somras. Har varit ute en sväng i skogen och plockat lite kantareller. Härligt med lite frisk luft. Hittade så det räckte till en macka med smörstekta på och en liten burk att frysa in. Gott gott!

Annars har jag brännt de där skivorna jag skulle gjort i veckan. Läst lite i fotoboken och tagit det allmänt lugnt. Härligt!

Nu ska jag betala lite räkningar.

God morgon!


~ Pigg som en apa ~


God morgon på er! Eller det kanske är förmiddag nu.
Men vicken morgon det är. Solen strålar, jag har fått sova ut. Nu har jag ätit en god frukost bestående av kaffe, ägg, macka och yoggi med special-k. Mmm gott! Mätt och glad.

Nu ska jag bara plocka undan lite här, duscha och klä mej sen är jag redo för denna nya dag.

Leker...

Nu sitter jag och leker lite...


 


...borde fixa lite här hemma egentligen. Och göra nått att käka.

Cool blue



Cool blue

Hittade en lite cool bild från giget i lördags.

Pust!

Busy på jobbet. Hann varken det ena eller det andra igår. Skolan drog ut på tiden. Trodde det skulle gå fortare att skriva rapporten och ta sista bilden än det gjorde. Jag har noll studievana. Inte bra!

Hur övar man upp den?
Sist jag gick i skolan, 2004,  var det nästan bara praktiska övningar. Så det är ju närmare tusen år sedan jag pluggade ordentligt. Ja, det känns som det i alla fall.

Jag hann inte heller bränna några skivor. Inte skriva i bloggen. Inte nått egentligen. Somnade i soffan med mysfaktor +100.

Lugnt och stilla

Kände för att skriva lite. Vet inte om vad men just nu är det lugnt här så då kan man ju passa på.

I dag måste jag till skolan en liten stund tror jag. Om det inte blivit nån ändring på det. Vi var inte klara med första labben i måndags. Ska fixa det och skriva rapporten i datorn också. Sen får det bli bra med det. På måndag är det föreläsningen igen. 

Var och hälsade på M & V igår. Vilket litet sött knyte de har fått. En tjej på tre veckor. Hon låg mest och sov hela tiden. Ville inte bli fotograferad och komma med i tidningen.

Skulle behöva bränna lite skivor idag också. Får se om jag hinner det. Hoppas ju att Humlan ska komma och då vill jag inte sitta framför datorn. Fast det är ju klart det är ju dom som ska ha några av skivorna.

Nu ska jag nog gå och ta mej lite affe-laffe.

Nu är det snart slut...

Ja, nu är det snart slut på denna jobbdag.
Snart är det hemdax. Skönt! Passar på att skriva lite för det är såååååå lugnt. Bara det inte börjar regna igen för jag cyklar. Har inte lust att bli dyblöt.

Har suttit och gjort lite inbjudningar till en bowlingkväll dom ska ha här på jobbet. Nu fattas bara en liten kul figur sen är dom klara. Dom får två olika att välja på. Snällt va!

 Vi ska försöka passa på att åka förbi Claes Olsson för att köpa lite dvd- och cdskivor innan vi åker till M & V för att gratta till den nya lilla bebsen.

Det ska bli så roligt att se det lilla knytet. Hon borde vara tre veckor gammal nu.

Godnatt!

Godnatt!



~ Min gamla luggslitna nalle.
Du sitter nu på skrivbordet och övervakar min nattsömn ~




Brf-mötet gick bra. Tog inte så lång tid. Skönt! Men nu finns det ett nytt protokoll att skriva. Sånt är livet som ständig sekreterare.

Äntligen klar med genomgången av bilder. Nu är det snart läggdax och jag är slut.

Så godnatt!

Rensa och sortera

En liten blomma till alla...





Sitter och går igenom alla foton jag plåtade på konserten. Slänger de dåliga och kollar igenom de som blir kvar. Ett inte allt för roligt jobb men det måste göras. Det är roligare att ta korten. Men man lär sig till nästa gång man ska plåta. Vad man ska och inte ska göra.

Kanske kommer tillbax lite senare...

Första labben

Jag hade första labben i går. För fotokursen. Det gick ganska bra, tycker jag. Vi hann inte klart med allt så det blir nog att träffas en gång till. Vi provade bl a på kvällsfotografering med långa slutartider och det var ganska coolt. Har inte gjort det innan. Ska nog öva lite mer på det tror jag.

I kväll har jag Brf-möte. Inte skrivit protokollet, inte förberedd eller har så stor lust att gå för den delen. Men sekreterare som man är måste man. Får försöka skriva protokollet efter jobbet idag. Fy på mej!


Vad är det för skillnad på en krokodil?

Rock on!

Lite foton från giget med Hellspray.










Vill du se fler bilder så gå in på Zaragon Rockclubs sida så länge. Fler kommer kanske på Hellspray.com.

God natt!

Jobb

Det var trögt att gå upp för att jobba idag. Hade helst legat kvar i sängen ett par timmar till.

Förhoppningsvis ska det komma en och annan bild från spelningen i lördags snart. Annars blir det till att titta på Hellsprays hemsida eller ZRC sida framöver för fler bilder.

Håll ut tills ikväll då kommer det nog någon bild...

Zzzzzzzzz

Snark! Lite trött idag...

Dödskallar + rock = sant... ?

Är det det? Sant? För på nästan varenda rockpryl så finns en dödskalle.




Så ska jag ta mitt halsband med dödskallar på? Humlan kommer ha sin ring. Kanske... så blir man värsta rockern. I kväll ska här rockas i alla fall.

Det blev några kort på soundchecken. Ganska många men det är svårt att ta i dålig belysning. Det blir lite grynigt och det är lätt att få rörelseoskärpa eller oskärpa för att man inte kan hålla kameran stilla på de långa slutartiderna som blir. Men jag gör mitt bästa. Nu har jag fört över bilderna till datorn och tömt minneskortet. Nu är det bara konserten som ska fotas.

Rock on!

Musik Hellspray ZRC

Musik Hellspray ZRC  - Rock'n Roll



Idag är en dag med mycket musik. Humlan har åkt iväg för att förbereda konserten i kväll. Köra instrument, soundchecka och ladda. I kväll är ju första giget för dom. Hellspray spelar på Zaragon Rockclub. Själv ska jag snart ner till soundchecken och fota lite. Ska bli roligt. Det blir nog en del bilder i kväll också.

Nu ska jag fixa iordning mej, plocka ner kameran och sen ner till klubben en sväng.

Nu börjar helgen





Fredag och en ny helg inleds. Va skönt efter veckans slit på jobbet.  Det ska bli gott med lite vila och andra trevligheter. Måste iväg och handla lite mat för det har jag inte hunnit i veckan.

Blev inte någon ny frisyr igår. Toppning, klippte upp luggen och ramade in ansiktet. Lite mer uppklippt än innan men ingen större förändring. Allt det slitna är iaf borta.

Nu ska jag bara ha det skönt och ladda inför morgondagens konsert. Det ska bli kul.

Rock on! Och skön fredag på er!

Kanske en ny frisyr...

    Kanske en ny frisyr
Ja, vem vet? Inte jag i alla fall. 
Snart ska jag iväg till frissan och klippa mej. Om det blir nått nytt eller bara topparna det återstår att se. Bara det blir bra. Måste köpa lite buff-kräm oxå.

Sen blir det bio. Ska se Mamma Mia och det ser jag fram emot. Får väl bli en runda på stan och fika mellan frissan och bion för det blir väl knappast tid att åka hem mellan.

Hjälp! Jag vet inte hur jag ska klippa mej.

Hemma-spa




I kväll har jag haft hemma-spa.
Va skönt!
Det skulle man  ha lite oftare. Rengöring, peeling, mask, inpackning, vaxning av ben, färgning av ögonbryn/fransar, bodyscrub. Mmmm.... synd bara att jag inte har ett badkar. Det hade varit perfekt idag.

Nu är jag ren och fin. Nu ska jag bara lata mej resten av kvällen.

Ha det gott och en god natt!

En liten present

Jag fick en present i måndagskväll.
Av Humlan. Fyra jättefina äggkoppar. Något jag verkligen behövde för jag har inte en enda. Jag blev jätteglad, är fortfarande glad och kommer så att vara för dom var skitfina.



~ Visst är dom fina? ~

Tack så jättemycket!

Fyra dagar kvar...

Fyra dagar kvar tills Humlan spelar på Zaragon Rockclub och jag ska försöka fånga killarna på bild. Hjälp! Vet inte om jag klarar det. Svårt med konsertbilder. Det är mörkt och det är lätt att det blir rörelseoskärpa eller skakningar. Men jag ska göra mitt bästa. En jobbarpolare spelar på en annan fest samtidigt. Synd för det hade varit kul att se honom. De är ju några stycken som ska dit och kolla. Men men...

Nästa veckar börjar vi med lab på kursen och jag är i grupp G. Ska bli kul att äntligen få öva lite med kameran.



~  Ibland måste vi luta oss mot varandra ~



Det var längesen jag var ute och fotade. Det får nog bli ett pass till helgen tror jag. För i veckan är det alldeles för mycket. Bio, ska klippa mej (vet bara inte hur - några förslag någon??), städning, idag skulle jag vart iväg också men orkade bara inte. Hade möte på jobbet och kallelser till brf:en att dela ut. Så det fick va bra med det. Måste skriva protokoll också. Usch, jag vill inte!

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16