Mmmmm!

Vicken go mat jag har ätit nu.

Trerätters middag tillsammans med Humlan. Tända ljus och mys...

Smördegsöverbakad fisksoppa med kräftstjärtar och räkor
Färsbiffar med fetaost med en kantarellsås och klyftpotatis, rött vin
Gino med hasselnötsglass kaffe och likör.

Mätt som plätt. Men va gott.... om ni bara visste.

Överraskning!

Snart kommer det en överraskning...

Tvättdag!

Bara tråkiga saker händer idag. Först var jag hos tandläkaren. Har fått en massa gult smet överallt på tänderna. Brukar bara få på kindtänderna men idag penslade hon på som besatt. Gägget är överallt. 

Men jag jag hade ju inga hål så det var väl ganska bra i och för sej.

Nu städar och tvättar jag och springer upp och ner i källaren som ett jehu. Inte så värst kul. Men nu är ialla fall alla maskiner klara. Nu ska det bara torka också. Får inte somna i soffan så jag måste gå ner mitt i natten och hämta den bara.  Det är inte speciellt kul kan jag säga.

                               

Tandläkarbesök idag!

JIPPI!!!   Inga 0 zero nada hål.

Bara ett enda stort i min plånbok.

Upphängd!

Nu är tavlan jag berättade om tidigare, den som jag skulle göra till mitt kontorsrum på jobbet,  upphängd och klar. 

Så här blev det...



Du har väl inte glömt?



~ tick tack tick tack ~



Ja, glömt att ändra klockan. I natt gick vi över till vintertid. Huu!! Jag vill inte ha vinter.

Måste nog kolla alla klockor så dom är ändrade. Orkade ju inte precis med det i natt. Det var på vippen att jag glömde att det var i natt vi skulle ändra. Men nu är de flesta klockor ändrade.

Fick i alla fall sova en timma mer...

Höstrusk

Jo, jag längar till sommaren. Med ljumma vindar och solen som värmen huden. Denna sommaren försvann som i ett nafs.

Har vi verkligen haft någon sommar???

Nu är det bara mörker, regn och rusk. Fy!!





Tänk... alla fina blommor som finns att plåta på sommaren...

7865

7865 steg. Inte så bra. Mitt mål är 10500 steg varje dag. Jag får nog gå lite extra i helgen om jag ska komma fram till Köpenhamn någon gång.


Längtar till sommaren...




Jo, det var jobbigt

Det var jobbigt även denna gång. Vaknar väl med träningsverk i morgon igen. Hoppas bara inte att det är lika illa som förra gången. Men det känns att man har rört på sej.

Jag vill ju inte stå i vassen nästa sommar...



Puh!


Efter jobbet idag blir det rygg-gympa. Uj, uj, uj... sist hade jag sådan träningsverk att jag knappt kunde gå på två dagar. Hoppas det blir lite bättre efter träningen idag. Bara det inte blir som förra torsdagen.

Puh!
       

Stega för steg

I måndags började vi en steg-tävling på jobbet. Vi ska gå till Köpenhamn. Vi tävlar med hela Skanska Maskin Väst . Och gissa! - Vi ligger i topp. JIPPI!! Ja, iaf än så länge. Men alla är peppade så det ska nog gå vägen. Man blir lite extra sporrad att försöka gå lite mer än vanligt och det är ju bra för kilona, dom lägger sej som en tjock, rund, go ring runt magen nu för tiden.

Därför är det slut med kak- och tårtätandet om det inte är helg eller fredag. Då har jag tillåtit mej själv att få äta lite. Visst är jag snäll!?

Förvridet




En härlig morgon på mossen.  Det var gott med varmt kaffe och frukost när vi kom hem igen. Plus en liten förmiddagslur. Synd bara att det inte rök ur marken. Det hade ju varit fint.

På sp(r)ång



Rakt in i framtiden

Från mörker till ljus





Från gryning till dag...

Dumme Mosse




Inte så dum ändå...

Lång väg att gå



På spångar, genom skog, på hala rötter och blöta stigar.

Mums va gott!


Nu har jag bakat världens godaste (hoppas jag, iaf har den varit det innan när jag ätit den) äppelpaj av en del av alla äpplen jag fick av Jenny. Ska bli gott! Knäckig och god är den och väldigt lätt att göra.




En trevlig helg på er alla!

Uppe med tuppen



Idag släpade jag upp Humlan i ottan för att ta en liten tur till Dumme Mosse och se solen gå upp över myren. Jag hade hoppats på lite dimma från marken men den uteblev. Även om det var kallt i luften och stjärnklart på himeln när vi åkte iväg på morgonen.

Stackarn! Trött var han men snäll som han är följde han med och jag tror han tyckte det var lika fint som jag tyckte. Det var jättevackert. Kallt men fint. Det tog lite tid innan vi kom fram och vi fick traska i mörkret i oländig teräng på spångar och över hala rötter. Men det var det värt.

Kommer fler bilder framöver.

Gå upp eller snooza?

Snooza så klart!Det är så mycket snack just nu om att man inte ska snooza på morgonen. Och jag som älskar att snooza. Går inte en morgon utan att jag snoozar minst ett par gånger. Men visst, jag kan hålla med om att man nog blir tröttare av att snooza men det är ju så himla gott att somna om.
coolstuff.se har dom en häftig klocka som väcker en när det är som mest gynnsamt att vakna. Klockan heter Sleeptracker Pro och övervakar sömnen och väcker en, inom ett givet intervall, när man sover som lättast. Vilket gör att man känner sej mer utvilad och får betydligt lättare att ta sej ur sängen på morgonen! Verkligen något för mej som är så morgontrött. Skulle passa Humlan också. Och det är faktiskt han som har nämnt att den här klockan finns.
Sleeptracker ser ut som en vanlig armbandsklocka och man sätter den på handleden och och sen övervakar den ens sömn för att hitta de stunder man sover som allra lättast för att just då väcka en. Man ställer in ett intervall när man vill bli väckt och beroende på hur ens sömn ser ut just den aktuella morgonen blir man väckt någon gång under detta intervall. Eftersom den väcker en vid precis rätt tillfälle ska man bli mer utvilad och ha betydligt lättare för att stiga ur sängen än om man skulle användt en vanlig väckarklocka som ofta väcker en vid helt fel tidpunkt. Och som man dessutom använder snoozen på.
Den här klockan kan göra en hel del andra bra saker också. Kanske man skulle inhandla en sådan klocka och bli lite mer utvilad varje morgon. Hela 1345 pix kostar den. Om klockan verkligen fungerar och man blir utvilad skulle det nog vara värt pengarna.

Grönt gult rött



Några fler bilder från söndagens härliga utflykt.

Färgprakt



Hösten är här för att stanna. Snart finns det inte några löv kvar på träden.

Höstvy från Vista Kulle



En härligt höstsöndag på Vista Kulle. Där uppe har man en storslagen utsikt över Kaxholmen och Vättern. 

Bakdax?

    Idag har jag fått en massa äpplen av Jenny. Så nu är det bara att sätta igång och göra äppelpaj eller kanske äppelmuffins.

Tack snälla söta Jenny! Provar kanske receptet jag fick också.
 

Sweden Rock Magazine #55

Har du läst den braiga recensionen av Hellsprays democd?

Den kan du läsa i senaste numret av Sweden Rock Magazine eller ta en tjyvkik här nedan om du inte har lust att köpa tidningen.



Kul för pojkarna! Dom är duktiga dom.

GratisKläder och Gratisbio

Har ni läst om detta?
Tänkte testa på det här med Gratiskläder och Gratisbio där man kan få gratis presentkort att handla eller gå på bio för. Gäller bara att tjäna ihop poäng. Inte för att jag tror att det funkar men man kan ju alltid testa. Det är ju gratis. Och får man ett presentkort är det ju bara kul.  

Så om du vill bli medlem och få presentkort på gratis bio eller kläder är det bara att klicka på länkarna och registrera sej. Det finns nu tre butikskedjor du kan samla ihop poäng till och få presentkort på; H & M, JC och Gina Tricot.

Du kanske undrar hur man samlar ihop poäng?
Det kan du göra antingen genom att rekrytera en massa nya medlemmar, eller genom att besöka vissa hemsidor, eller så kan du utnyttja de erbjudanden som finns på deras sida. Du behöver komma upp i ett visst antal poäng för att kunna lösa in ditt första presentkort.  

Ja, nu är det väl bara att försöka tjäna poäng, använda erbjudanden som finns och vänta och se om det funkar.  

Vill du också försöka? Använd då dessa länkar Gratisbio och GratisKläder.  


En vacker höstdag

Det verkar bli en vacker höstdag i dag. Så synd att man måste sitta inne och jobba. Här är fullt upp som vanligt. Önskar jag kunde gå ut och gå en sväng i stället. Men får väl ta lite frisk luft när jag hämtar posten.

Måste in till stan och handla lite efter jobbet idag. Slut på både det ena och det andra. Får nog bli en promenad ner om det inte börjar ösregna. Sen blir det städning och fixning hemma. Inte så kul.
                                                                                  

Vilodag

Och vilodag det var. Sov till halv elva. Halv elva, det var länge, men jag behövde väl det. Efter alla spänningar som varit den sista tiden. Lite fixande och trixande här hemma. Sen tyckte jag det var dags att komma ut i friska luften lite. Ringde och frågade om Humlan och Wille ville följa med ut i skogen på en promenad och ta lite foton. Det ville dom.

     Vi tog bilen till Vista kulle och gick stigen upp till fornborgen. Men inte vet jag om man kan kalla det fornborg för inte kunde man se att det varit någon borg där inte. Men vackert var det och vilken utsikt. Det var två som tyckte det var lite jobbigt att gå upp men dom två tunnisarna får jag nog ta med ut fler gånger. Så de får vänja sig vid lite frisk luft och motion : )  Kommer nog lite foton från det snart.

Sen åkte vi hem och lagade mat. Middag med hela familjen Skoj ; ). Spagetti och köttfärssås blev det. Mums! Lika gott som alltid.

Nu blir det lite pysslande här hemma, lite tv tittande och sen i säng för i morgon är det jobb och skola som väntar.

Kuddar & täcken

Lördagen började med en maskin tvätt av nytt täcke. Mmmm, ett jättetäcke! Ska bli mysigt i vinter. Tack syrran! Tog sen bilen till mamsen för att käka frukost med syrran och mamsen. Syrran var ju nere för begravningen och vi får passa på att ses så mycket som möjligt för sen åker hon ju tillbaks till Stockholm där hon bor. Smörgåstårta till frukost. Inte dumt!

Humlan kom sen och hämtade mej och vi tog en tur till Ikea och A6. Inhandlade varsin ny kudde. En värmetransporterande kudde - inte att förglömma - som vi får se om den håller vad den lovar men mjuk och skön verkar den vara iaf. Humlan bytte sin idag mot en lite tjockare men jag tror jag behåller min som den är. 

Blev sen bjuden på världens godaste mat. Vilket jag alltid blir när Humlan lagar något. Gott gott gott! Fyllda kycklingfiléer med fetaost och soltorkade tomater, bulgur och vitlökssås och lite sallad till som undertecknad gjorde. Jag får vara med på ett hörn iaf. Men gott var det. Tackar så mycket.

Lång fredag

Fredagen var verkligen lång. Tung, lång, sorglig, jobbig och hemsk. Då begravdes min kära söta lilla mormor. En dag som var hemskt jobbig för mamma. Men nu vilar lilla mormor bredvid morfar i graven. Begravningen var stilla och fin men enormt jobbig.

Nu är det dom fina, vackra och roliga minnena vi får plocka fram och tänka på allt roligt vi gjorde, alla äventyr vi hade hos mormor och morfar som barn men även som vuxna. Där tillbringade vi mångar sommarlovsdagar och särskilt min syster var mycket hos mormor och morfar. Så det finns många ljusa minnen.

En ljuspunkt var ju att träffa alla kusiner igen. Men tråkigt att det ska vara under sådana omständigheter man träffas. Man borde ta tillvara och skapa sätt att träffas inte bara låta dagarna gå.


Vad tycker ni?



Vad tycker ni?
Blir detta en fin tavla att hänga på mitt kontorsrum?

Köpte ramen Ribba på IKEA i somras för jag tänkte göra en tavla att hänga på mitt rum på jobbet. Det är lite tomt på väggarna där. Men jag har inte kommit så långt ännu. Ramen står mot väggen i mitt rum och längre är det inte. Men nu tror jag att jag har fått ihop något iaf. Fotona på blommorna har jag tagit själv och dom är i svart/vitt. Så nu är det bara att skriva ut dom och rama in.

Hoppas det blir bra. Eller vad tror ni?

Fy skäms!

Fy vad irriterad jag blir på alla dessa hundägare som inte plockar upp bajsen efter sina hundar.

Bara på den korta sträckan till jobbet, tar ca en kvart att gå, var det två hundägare som lät sina hundars bajs ligga kvar utan att plocka upp den. Och detta mitt i stan.

Nu inte sagt att alla hundägare inte plockar upp efter sina hundar. De flesta är jätteduktiga på att plocka upp. Men de som inte gör det borde skämmas. Så trevligt är det inte att trampa i en skit.

Nej, skärpning tack!

Lite lugn och ro

Idag har jag äntligen en kväll med lugn och ro. Från att ha fullt upp, känslomässig berg- och dalbana med mest nedförsbackar, saker att fixa och planera, skola, jobb och slit så är det iaf en dag med lugn. 

I kväll ska jag bara njuta. Fick till och med lite lust att börja skriva här igen. Ska fixa mina fötter så de blir mjuka och fina och sen lite manikyr. Det behövs verkligen. Dessa naglar har inte fått någon omtanke på flera veckor och behöver både filas och lacka. 

Måste säga ett tack




Den här fina orkidén fick jag av mamma för ett tag sen. Och min söta lilla syster gav mej en cyklamen förra veckan. Dom är så gulliga.

Och blommorna är så fina men jag undrar... jag har inte så gröna fingrar. Ska i alla fall göra mitt bästa.

Ledsen

     Det är lite stiltje här på bloggen nu. Min kära, underbara mormor har nyss gått bort och jag är sorgsen och lite nere just nu. Har varken haft lust, inspiration eller tid att skriva något. Kanske kommer att bli så några dagar framöver. Men det blir väl bättre så småningom.

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16