Mina "små" Grabbar!


 

     
 
TACK!
Ni är så snälla!



Den här fina blomman fick jag i dag på jobbet bara för att jag fixat iordning lite i lunchrummet. Precis som inte jag också sitter där inne och fikar. Men detta gjorde jag ändå med glädje för att det är så kul. Och ändå är det inte riktigt färdigt. Det fattas lite gardiner ännu.

Idag hade vi smörgåstårta, pepparkakor och glögg på kafferasten och då fick jag denna fina blomma. Visst är dom snälla?

Stor kram till alla mina grabbar på jobbet!


  













Film & Mys





Snart kommer Humlan och då blir det först lite mat och sen mys med film och tända ljus.
Måsta bara hinna tvätta några maskiner först.



Ja just det. Till helgen bär det av till Stockholm men det berättar jag lite mer om i morgon...

Stora tvättardagen

Idag är det stora tvättardagen här. Massor av tvätt. Puh!    

Tänkte ev också skriva ut lite text till några tavlor som jag ska göra till sovrummet. Ramarna, 30x30, köpte jag i Ullared i lördags. Kommer nog bli fint hoppas jag. Lägger ut en bild sen när det är klart.

Har varit på kurs med jobbet i dag. Ända bort i Göteborg har jag varit. Affärsetik och moral handlade det om och den var faktiskt väldigt bra. Mycket självklart men en del kluriga fall som kan va svårt att veta ibland.

Gissa mitt lördagsnöje

Ja, gissa vad mitt lördagsnöje var...







Svårt eller?


P.S. En ledtråd: Oj oj oj vad många pengar det gick åt där

Titta vad som låg på mitt skrivbord

Titta vad som låg på mitt skrivbord när jag kom till jobbet idag.



EN PRESENT!
  

Till lilla mej  :o)    - Oh, vad glad jag blev.


Ok, jag har tjyvkikat! Det är ett presentkort på hela 500 kr för valfri behandling på Atlantis Spa här i Jönköping, med tillträde till hela relaxavdelningen och träningslokalen.

Bara för att vi kom som första lag till delmålet i stegtävlingen - som jag berättat om tidigare. Hela stegtävlingen vann Lag Logistik i Göteborg med bara 4 timmar tillgoda.

Vi som kämpade så väl...

En liten titt!


Välkommen att kika in lite i vårt nya fikarum. Nu är det mesta klart, fattas bara lite gardiner sen så.






En liten titt bara!



P.S. Tittar du ut genom fönstret ser du fönstret till mitt kontorsrum.

Ursäkta!

Ursäkta den dåliga uppdateringen de senaste dagarna men jag har haft så mycket att göra och knappt varit hemma. Så tyvärr har det inte blivit så mycket nytt här.

Men det kommer...

Det suger i godistarmen





Jag är faktiskt lite chokladsugen...

IKEA

Idag har jag varit på IKEA och handlat hela jobbarbilen full med grejjer. Från den minsta handduksshållaren till världens jättepalm. Muggar, skedar, klocka, tidningsställ, duschdraperi, handdukar, krukor, orkideer, ljus och mycket annat smått och gott. Men fint som snus blev det. Nu fattas bara lite gardiner till det nya lunchrummet och sen är det klart.

              - Det blir fin fint om jag får säga det själv.

Och nu ska jag och Humlan i väg och handla lite till. Men det är kul att handla så det är ok. Får se om vi hittar vad vi ska ha. Borde nog åka förbi mataffären och handla lite där också när vi ändå är ute och åker.

    

Klart

Nu är nog allt klart.

Tagit fram receptet på Saras kycklinggratäng till Putte - får inte glömma att ta med det i morgon, fotat syrrans present (men det fotot kan jag ju inte lägga ut här än för då blir det ju ingen överraskning, hon ska få det på lördag), slagit in presenten i lite snyggt papper, satt kamerabatteriet på laddning, fyllt i listan på vad som ska handlas på lördag, förberett kameraväskan inför söndagens labb men det blir säkert lite bilder innan dess också.

       Får inte glömma receptet i morgon...   jag har ju lovat Putte. Har ju redan glömt
      det två dagar nu.

Nu ska jag kasta mej ner i soffan och softa lite.


       Får inte glömma receptet i morgon... 

Dripp dropp

Dripp dropp dripp dropp...







Jag har kanske fått ett fotouppdrag... hi hi...  kul va!

Styrelsearbete

Då har man varit och utfört lite styrelsearbete, sekreterare som man är. Lite blev det att kluttra ner i blocket idag. Men det gick bra allt. Vi har en bra förening i huset så det är bara kul.

Nu ska bara protokollet skrivas rent...
                                   ...jag är så dålig på att få ut det i tid bara. Måste skärpa mej.

Trött trött trött...

Nu i höstmörkret behöver man verkligen en vitamin-kick.







C-vitaminer i fulla lass behövs. Försöker äta mycket frukt och inte bara ett vitaminpiller. På jobbet har vi en fruktlåda med lite olika frukter så det är ju bra.

Nu vill jag vila men måste fixa och ordna lite här först. Usch!

Snart är det vinter...

och då kommer snön. Hoppas jag. Det skulle va skönt om det blev lite ljusare. Idag har det visserligen varit fint väder men kallt.

Och snart är hösten förbi...








Idag har jag varit på föreläsning. Handlade om färgrymder, utskrifter, kalibrering och megapixlar. Och snart är det tenta... HJÄLP!  Min första någonsin. Och säkert min sista ha ha...

Luttens damm

En liten bild från Åsendammen som de säger att den heter. Men vi sa alltid Luttens damm när vi var små. Och så får den heta.





Lite höstigt kallt.

Sjusovardag

Söndagen var en riktig sjusovar dag...

Lördag

I kväll ska vi gå och lyssna på Johan. Just nu hålls ett projekt om Jimi Hendrix här i Jönköping i tre dagar. Johan spelar trummor  bas i ett av banden som spelar på en konsert som hålls på Stadsbiblioteket i kväll. Så det blir kvällens nöje. Efter går vi nog ut en sväng också.




Johan


Du är så multimusikalisk, Johan. Faktiskt första gången jag hört dej spela bas.
Men du rockar, som alltid.

Blå blomma i frostfält

En liten ensam blomma som jag hittade i ett rimfrosttäckt gräsfält på min senaste skogspromenad.





















































En liten lupin som kommit i blomning lite för sent på höstkanten.

Konst

De här två konstverken har mina underbara syskonbarn varit med och gjort. De har ritat med ficklampa och jag har fotat.




Eldsbarn af Tilde






Autograf af Victor

Buhu!

Vi kom 2:a i stegtävlingen.

Nu är det nära

Bara 9 kilometer kvar till mål. Då är vi äntligen i Köpenhamn. Nu går alla som galningar på jobbet. Det är vi och ett annat lag från Göteborg som ligger i topp och fightas om första platsen.

Nu gäller det att ge järnet så vi kammar hem 1:a priset.

Kämpa på!

Busy

Hela denna veckan har varit busy. Helgen var jag borta. Måndags och tisdags var jag och labbade på fotokursen. Plus att jag måste gå en massa för att få steg till tävlingen. Vi ligger nu två och är snart framme i Köpenhamn. Så det gäller att ligga i nu i slutspurten. Puh! Och eftersom jag har ett stillasittande jobb är alla på mej för att jag har minst steg i laget.

- Du måste gå mer. Du drar ner oss. Du går minst i hela laget. -

Lätt för dom att säga för dom går ju hela dagarna i jobbet. Jag sitter på rumpan den mesta tiden. Dom får ju gratis steg. Jag måste gå nästan alla steg på fritiden. Buhu!

Idag ska jag tvätta, handla, städa och gå...  Om inte tävlingen är klar i morgon ska jag bara gå, inte ett dugg mer.

Stockholm i helgen var iaf bra, kul och härlig. Massor av lek. Var och badade med dyk, plask och hur många vändor som helst i vattenrutchkanan. Victor fick aldrig nog. Sen var vi ute i forsen men den ligger utomhus så det var ganska kallt. På kvällen bjöd systra mi på massor av god mat, champagne och vin. Mycket gott som vanligt. Hon är en mästerkock! Och mina syskonbarn är dom goaste som finns.

   

Trafikvett

Jag måste berätta... På väg hem från Stockholm höll jag på att köra in i en bil som svängde ut precis framför mej på motorvägen. Jag låg i omkörningsfilen och i hans fil skockade det sej lite så han svängde ut i min fil precis framför näsan på mej. Fick illnita för att inte köra in i honom. Som tur fanns ingen bil nära mej bakom. Annars kunde det gått illa. Att inte folk kan lära sej att titta i backspeglarna och vrida lite på huvudet för att se så det inte kommer någon innan de svänger ut. Jag blev riktigt rädd när bilen körde ut framför mej, Jag höll ganska hög hastighet ~ 110 km/h plus att det var mörkt, regnigt och en massa trafik i mötande filer.

Likadant när jag ska gå över övergångsstället till jobbet. Där är det tvåfiligt. Tror ni att bilarna stannar. Inte då! Och är det så att en bil stannar i den ena filen så ska ni inte tro att dom stannar i den andra. Rent livsfarligt att gå över om man inte sett att bilarna stannat i båda filerna innan man beger sej ut på gatan.

Nu när jag ändå håller på kan ska jag passa på att ge en känga åt alla dom som cyklar över övergångsställen utan att varken titta åt höger eller vänster innan de cyklar över. Utan bara tar förgivet att bilisterna ska stanna. Led cykeln över om ni vill ha företräde. Och ni gångare... visa att ni vill gå över gatan innan ni traskar ut. Man är faktiskt inte tankeläsare och kan veta innan vad ni tänker ta er för.

Oj, detta blev visste ett lite argt inlägg. Förlåt. Jag vill inte vara gnällig. Nu är inte alla som jag beskrivit ovan, många är jättebra. Men alla borde vara mer uppmärksamma och försiktiga i trafiken. Som ni kanske förstår är jag både bilist och gångare. Cyklar gör jag också men jag försöker ta det försiktigt i trafiken.

   



PS. Vill du synas? Bär reflex! Det gör jag.

Ljusdrake


Design: Victor


Den här fina ljusdraken gjorde Victor när jag var upp och hälsade på i helgen. Lekte lite med laserkniven han fick i Happy mealet dagen innan. Röd laserkniv i mörkt rum och lång slutartid.

Fin va!

Stockholm nästa!

Snart bär det av till Stockholm. Ska åka dit och hälsa på min lilla Syster Yster och hennes busfrön till barn över helgen. Ska bli roligt. Det var ett tag sen sist.

På lördag har redan lille Victor bestämt att vi ska åka och bada. Mycket dyk och plask kommer det bli för nu är han som en riktig fisk i vattnet. Inte rädd för nått. Sen får vi se vad vi hittar på men mycket lek blir det. Och lilla Tilde hon får hänga med så gott hon kan hon med.

   

HLR

Hjärt- och lungräddning

I dag har jag fått lära mej hjärt- och lungräddning hos Räddningstjänsten i Jönköping. En jättebra kurs, tycker jag. Vi fick verkligen lära, fråga och öva på att göra hjärt- lungräddning.  Så nu har jag fått ett kompetenskort i detta. Jag hoppas ju bara att jag inte ska få använda dessa kunskaper, men om något skulle inträffa någon gång så vet jag i alla fall vad som ska göras. BRA!

Snart får jag besök

Snart får jag besök av Humlan. Då ska han få den här lilla presenten.





Hoppas han blir glad.

Men jag tror att han vet vad det är för jag har redan lovat honom detta för några månader sen. Men han kanske har glömt...

Frozen rose



En liten rosenknopp i frusen mark.

Årets sista ros




Kanske är detta årets sista ros.

Vimmel!

Titta, min lilla mams är med på vimmelbild.  Från Tjejkväll på väster.


Foto: Cecillia Sandberg och Jennifer Åkesson - Källa: jnytt.se


Mamsen är den snygga tjejen till vänster.

Tävling!

Nu har jag lämnat in ett bidrag i en tävling som Eva Blixman anordnar tillsammans med Bagaren och Kocken. Kolla på blixman.blogg.se för tävlingsregler. I tävlingen kan man vinna en ursnygg kavel.

Hennes blogg innehåller helt underbara foton och jättefina cupcakes. Så fina att man blir helt tokig och bara önskar att man kunde göra dom själv. Får väl prova någongång. Gillar ju att baka muffins.

Kolla in tävlingen....





... och lämna ett presenttips du också. Kanske du blir vinnaren av den snygga kaveln (fast jag önskar ju att det blir jag... hi hi). Men skynda dej för tävlingen håller bara på till den 5 november.


      

JIPPI!!

Det ser ut som om vi vann första etappen på stegtävlingen. Och priset är en...   ta-dam-ta-dam...

spa-upplevelse


Härligt!

Vad gillar du bäst?

Vilken årstid gillar du bäst?


 


Vilka härliga höstdagar det har varit. Soligt och klart. Så här ska det vara när hösten är som bäst. Annars är jag nog mest en sommarflicka. Sommaren är den årstid jag gillar allra bäst. Även om jag gillar alla årstider på olika sätt så är nog sommaren den jag gillar bäst. Långa ljusa och varma dagar. Ljummen vind mot huden. Sol och bad. Utflykter. Slipper att ha en massa kläder på sej. Med mera med mera...

Men det har varit en härlig helg. Mycket god mat, trevligt sällskap med glada vänner, promenader i friska luften, mys med en bra film under en filt.

Och jag har fått en jättefin present av Humlan. Ett jättefint halsband. Han är så gullig. TACK! TACK! TACK!


Det har varit en underbar och härlig helg.
Och jag tror att vi har nått första etappmålet som första lag.  Bra jobbat pojkar!

Ser du älgen?

Ser du älgen?




Vi såg skogens konung på promenaden i lördags. Hi hi...



Ser du vad det är?

Frostigt kallt








Det var verkligen frostigt kallt ute. Isigt  och kallt i skuggan men skönt i solen.



Niklas... jag har gått massor för att få steg så vi kan vinna första etappen. Jag har kämpat ska du veta.

Lönnlöv som faller




Naturen är underbar. Så mycket fint. Här är bara något av allt vacker vi såg idag.

Höstfrukter




Några höstfrukter från dagens promenad.

Surprise!

Nu har jag gjort lite höstfint här på bloggen. Kanske kommer en och annan ändring till framöver. Lite photoshoparbete i mustiga höstfärger. Inga foton med just nu men det kommer kanske något snart.

Vad tycker ni?

Om

Innehåll

Arkiv

2019
010203040506
0708091011 • 12

2018
010203040506
0708091011 • 12

2017
010203040506
0708091011 • 12

2016
010203040506
0708091011 • 12

2015
010203040506
0708091011 • 12

2014
010203040506
0708091011 • 12

2013
010203040506
0708091011 • 12

2012
010203040506
0708091011 • 12

2011
010203040506
0708091011 • 12

2010
010203040506
0708091011 • 12

2009
010203040506
0708091011 • 12

2008
050607080910
1112

© Latta 2015. All rights reserved. Design by Latta.

Alla bilder som visas här på bloggen är tagna av mig om ingenting annat framgår.
Ingen kopiering eller användning av bilderna utan min tillåtelse.
Tänk på upphovsrättslagen!

Besökare just nu:   |   i dag:   |   totalt sedan start 2008-06-16